Тия съвети от кулинарния навигатор май не ми харесват много? Това че трябва да има ориз - не е задължително! В плънката основно трябва да има месо! Ако искате сармите да са вкусни разбира се . Лично аз слагам на един килограм смлян агнешки бут - една супена лъжица ориз. Лозовите сърми, задължително полейте с разтопено масло, в което за секунди е посипана една чаена лъжичка червен пипер.
Опитайте го това. Може да е скъпо за изпълнение, ама е добро на вкус.
Сарми
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 36
- Регистриран на: нед дек 23, 2007 1:24 pm
- :: 5 рецепти от mitachi
- :: 13 снимки от mitachi
- Местоположение: Дупница
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
mitachi, в Навигатора не сме сложили съвети, а просто описание на това какво се счита за сарми и сме систематизирали рецептите за сарми, които имаме в сайта. Има за всеки - и за любители на месото, и за любители на постните ястия
Лично мое мнение е, че и с ориз и само с месо се получават много вкусни сарми - просто различни. За празниците направихме съвсем постни с лозови листа и булгур (за пръв път ми беше) и бяха изключително вкусни и съвсем месни със зелеви листа (ето тази рецепта: Сарми за мераклии, само че и аз хвърлих само 1 лъжица ориз и после се лупа трябваше да го търсим) и също бяха страхотни.
Това, което ти правиш - на 1 кг месо 1 лъжица ориз, можеш и съвсем да го изпуснеш този ориз А за лозовите сарми съм съгласна за масълцето - само трябва да си е истинско масло.
Лично мое мнение е, че и с ориз и само с месо се получават много вкусни сарми - просто различни. За празниците направихме съвсем постни с лозови листа и булгур (за пръв път ми беше) и бяха изключително вкусни и съвсем месни със зелеви листа (ето тази рецепта: Сарми за мераклии, само че и аз хвърлих само 1 лъжица ориз и после се лупа трябваше да го търсим) и също бяха страхотни.
Това, което ти правиш - на 1 кг месо 1 лъжица ориз, можеш и съвсем да го изпуснеш този ориз А за лозовите сарми съм съгласна за масълцето - само трябва да си е истинско масло.
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти: