За Нея... За Него... За Приятелството... За Любовта...

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
melek
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 327
Регистриран на: ср май 05, 2010 3:58 am
:: 82 рецепти от melek
:: 387 снимки от melek

Мнение от melek » съб дек 04, 2010 12:11 pm

Бони, благодаря ти :hug: :hug: :hug:
..и аз се разплаках.. :love: :love: :love:
Това е истинската любов! :love:
Изображение


Потребителски аватар
vyra59
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1616
Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
:: 25 рецепти от vyra59
:: 43 снимки от vyra59
Местоположение: Плевен

Мнение от vyra59 » съб дек 04, 2010 1:17 pm

[img]52

„Бяхме страхотни приятели, но тогава един ден той ми се обясни в любов и всичко се развали, защото аз не го приемах по този начин, но той не можа да преживее унижението“.

Няма значение дали тази история е разказана от мъж или от жена. Чувала съм я многократно. За съжаление истинска рядкост е след любовно признание приятелството да продължи.

Мечтаем партньорът ни да е и най-добрият ни приятел.Когато приятелството липсва в една връзка, не се чувстваме достатъчно удовлетворени в любовта. Любовта и приятелството просто трябва да вървят ръка за ръка!

В същото време не винаги е добре любовта да се намеси в приятелство между мъж и жена. Ако не е споделена, се изживява болезнено и може да означава край на взаимоотношенията.

Какво означа приятелство?

Най-хубавото определение е, че това една душа, разделена в две тела. Не ме питайте кой авторът-това не е важно! По-важното е, че това може да е определение и за любвта. Дали случайно пасва, така идеално и на двете?

И в любовта, и в приятелството изискваме вярност и преданост. Изискваме честност. Ревнуваме се. Спомням си стихчетата от лексиконите, които попълвахме в училище. Най-много имаше за любовта и приятелството – клетви за вярност и жертвоготовност, досущ като в романтична драма. Но точно тези посвещения правеха приятелството и любовта еднакво отговорни начинания.

И приятелството и любовта са обвързани с неписани правила, с тежестта на божи заповеди.

И от приятелите и от любимите си очакваме винаги да са на разположение (дори в три през нощта!) Постоянството и верността се поддържат със споделяне и разбиране. Трябва да си готов да слушаш, да умееш да слушаш и да приемаш безусловно. И не само това!

Длъжен си да си съучастник във всякакъв род събития, ако откажеш, преставаш да бъдеш приятел и любим, а се превръщаш в предател, изменник!

И приятелството, и любовта трудно понасят промяната. Опитайте само да въведете нови приятели в стара компания! Става страшно! Също толкова страшно, колкото е когато има трети в една връзка!

Но, ако приятелството и любовта се преживяват по един и същи начин, защо понякога са толкова несъвместими? Особено между мъж и жена? Къде е разделителната линия?[/img]
Не е важно какви обувки носиш, важно е какви крачки правиш!
Изображение

Потребителски аватар
lady_LANA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 555
Регистриран на: ср окт 20, 2010 4:37 pm
:: 98 рецепти от lady_LANA
:: 177 снимки от lady_LANA
Местоположение: Гърция

Мнение от lady_LANA » съб дек 04, 2010 1:44 pm

Аххххххх, Бони, отново завладяваща история. И аз се разчувствах. Надявам се да се среща по-често такава всеотдайност и любов:) Знам, че съществува:) С моят любим мъж всичко стана толкова бързо и неочаквано, а вече доста години сме все още влюбени един в друг и семейството ни е целия свят за нас:) Често, когато се замисля за всекидневните проблеми, благодаря на Господ, че поне съм щастлива и знам, че близостта в семейството помага проблемите да се решат по-лесно и бързо. И затова за Коледа ще пожелая на всички повече любов и нежност, и здраве разбира се за да можем да се насладим на любовта:) Да ви споделя нещо, което ми беше казал мъжа ми седмица след като се запознахме и ме спечели окончателно;): "Иска ми се като станем баба и дядо да живеем на село, да садя домати и вечер да гледаме новините и да спорим."
Изображение
"Когато не ти остане нищо друго ,освен любовта,само тогава разбираш ,че любовта е достатъчна!"

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » съб дек 04, 2010 2:23 pm

Ани, миличка - чудесно е когато Човекът до теб е истинския Човек. Когато взаимоотношенията са честни, открити и истински с годините "ръбчетата" между нас се заоблят,

Изображение

самите ние помъдряваме и започваме да ценим повече чувствата си.
Обичам да виждам възрастни хора, които са изживели живота си заедно в трудности и радостни мигове, да се обичат със същата сила както в младостта си. Моите родители са пример за това - да са ни живи и здрави. Дано Бог ни даде здраве, сили и мъдрост да възпитаме това и в децата ни. Желая го на всички от сърце :love:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » вт яну 25, 2011 6:00 pm

Легенда за розата и розовата долина - тъжна приказка за любовта

Изображение

Живял в Персия богат шах. Жена му починала и останала прелестната им дъщеря, която била всичко за шаха - радост и утеха, надежда и упора. Нейно любимо занятие било отглеждането на рози. В градината на шаха растели розови храсти от всички краища на света. Те изпълвали с аромат цялото пространство около дома и прогонвали тъгата, когато бащата отсъствал от двореца, зает със своите държавни дела или със сражения, които водел с многобройните си врагове.

Веднъж, завръщайки се от победоносна война, довел много пленници. Поискал да увековечи победата си и решил да построи джамия толкова висока, че от нейното минаре да се обхване с поглед цялото пространство на розовата градина. Обещал на майстора, който се справи с амбициозната задача за три дни, да го възнагради богато и да изпълни три негови желания. Не се ли справи обаче - да го накаже.

Шахът бил много строг съдник и майсторите не се решавали да се заловят с трудното дело. Само един българин - изкусен строител в славянската си родина склонил да опита късмета си.

Започнал да изгражда темелите на джамията, но с всеки поставен основен камък усещал, че силите му намаляват и в отчаянието си виждал призрака на смъртта. Все пак не се отпуснал - през първия ден издигнал стените толкова високо, че до него достигнал благоуханният аромат на розите. Вдъхнал дълбоко и това го изпълнило с неподозирана сила. А когато на втория ден видял и девойката сред разцъфналите рози и чул песента й, вече не се съмнявал, че трябва да преодолее умората си и да победи. На третия ден джамията била готова и от нейното минаре се виждала цялата прелест на розовата градина. Но момъкът търсел очите на девойката, която му вдъхнала сили. Те говорели повече от това, което могат да кажат устата.

Шахът бил много доволен и попитал майстора кои са трите му желания.
- Първото - рекъл твърдо чернокосият българин - е да освободиш моите пленени сънародници.
- Да бъде! - отвърнал шахът и наредил тозчас да ги пуснат на свобода.

- Второто ми желание е да раздадеш толкова пари на сиромасите, колкото струва строителството на тази джамия.
- И това може - казал шахът и бил готов цялата хазна да изпразни, но да задоволи желанието на изкусния майстор.

- А третото ми желание - вече по-нерешително и със стеснение заявил момъкът - е да ми дадеш за невеста момичето, което съзрях между розовите храсти в градината...
- Това не! Само това не! - извикал шахът, защото тази девойка била единствената му възлюблена дъщеря. - Хвърлете го в тъмница и го бийте, докато забрави това свое трето желание! - заповядал разгневеният баща.

Волята на шаха се изпълнявала безпрекословно. За всички подчинени тя била закон, но не и за дъщеря му. Не че била разглезена или непокорна. Тя просто била влюбена. За първи път и много силно.

Вечерта тя тайно се промъкнала в тъмницата, отворила портите й и заедно с любимия човек побягнала далеко, далеко към слънчевата родина на избраника си. Пътят им минавал през пустиня - препятствие, което не било по силите на нежната девойка. Почувствала безсилието си, тя помолила напетия българин да вземе розовия храст, който отнесла от градината си и да го занесе в своята страна. Напразно момъкът я молел да не го изоставя. Носел я на ръце, галел косите й, целувал ръцете й, но не могъл да я спаси от ледената целувка на смъртта. После плакал така искрено и жално, че розата се разлистила, за да прогони мъката, а нейните разцъфнали пъпки подканяли момъка да бърза и да я посади в своя роден край, като го превърне в розова градина.

Така и станало. Между Стара планина и Средна гора момъкът засадил розата, а тя изпълнила цялото пространство на долината. Нарекли я Розовата долина. Там и по цялата страна розата цъфти, прекрасно благоухае и гони скръбта, а с красотата си радва влюбените.

Сутрин рано по цветчетата и листенцата на розата се появяват капки роса. Не, това не е роса, това са капките сълзи на двамата влюбени, които не могли да живеят под мирното небе на слънчева България и край приказните заливи на Черно море...

Източник: http://bg.netlog.com/groups/art_cafee/b ... 05932#blog
Последна промяна от Makaweli на вт мар 22, 2011 7:34 am, променено общо 1 път.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
krisi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 351
Регистриран на: пет фев 20, 2009 5:12 pm
:: 75 рецепти от krisi
:: 323 снимки от krisi
Местоположение: Sveti Vlas

Мнение от krisi » вт яну 25, 2011 10:01 pm

Защо плачат Жените?

Изображение

Малко момченце видяло майка си с насълзени очи и учудено я попитало:
- Мамо, какво ти е, защо плачеш?
- Защото... съм жена! - отговорила му само тя.
- Но защо, не разбирам... - настоявало детето. А майката само го прегърнала нежно и тихичко прошепнала:
- И никога няма да разбереш...
По-късно малкото момче попитало баща си:
- Тате, защо мама сякаш плаче без причина?
- Всички жени плачат без причина, синко... - само това успял да обясни баща му.
Малкото момче пораснало и станало мъж. Но дори тогава продължавал да се чуди, защо плачат жените. Най-накрая попитал Господ:
- Господи, кажи ми, моля те, защо жените плачат толкова лесно?
А Господ се усмихнал и отвърнал:
- Когато създавах Жената, тя трябваше да е различна и много специална.
Затова направих раменете й достатъчно силни, да поемат тежестта на целия свят, и въпреки това достатъчно нежни, за да даряват удобство...
Дадох й вътрешна сила, да издържи раждането на дете и отхвърлянето, което много пъти идва от децата й...
Дадох й твърдост, която й позволява да продължи напред, дори когато другите се отказват и да се грижи за семейството си, дори в най-тежките моменти на болест и изтощение, без да се оплаква от всичко това...
Дадох й чувствителност, да обича децата си, каквото и да се случи и въпреки всички обстоятелства, дори когато те са я е наранили много...
Дадох й нужната сила, да помага на мъжа си да преодолее грешките си и я създадох от неговото ребро, за да защити тя сърцето му...
Дадох й мъдрост, за да знае, че добрият съпруг никога не би наранил жена си, но понякога проверява нейната сила и изпитва решението й тя да бъде непоколебимо до него...
И накрая, дадох й сълза, под която да се приюти. Това е нейно уникално право и тя може да го използва винаги, когато почувства такава необходимост...
- Виждаш ли, сине - завършил накрая Господ - красотата на Жената не е нито в дрехите, които тя носи, нито във фигурата, която има или в начина, по който сресва косата си... Красотата на Жената е скрита в очите й, а те са пътят към сърцето й - мястото, където тя носи любовта... :love: :love: :love:

Потребителски аватар
vyra59
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1616
Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
:: 25 рецепти от vyra59
:: 43 снимки от vyra59
Местоположение: Плевен

Мнение от vyra59 » чет яну 27, 2011 6:25 pm

Може би не му е мястото тук, но ме просълзи.
Контейнерите за боклук до блока.
Тук всяка сутрин идваше жена,
във вехти дрехи,слаба ,невисока,
с количка, а през зимата с шейна.

Преглеждаше в сместа добре нещата,
отделяше полезните на вид.
Изглеждаше ми странно тя позната,
в походка,маниер,гърбът - превит.

Бях все зает,началник-в общината,
до службата ме караха с кола.
И само сутрин, точно до вратата
я виждах - беше с очила.

Веднъж обаче тя ме заговори.
Попита ме с усмивка за часа.
Невероятно близка ми се стори.
И я познах - познах я по гласа.

Бе моята учителка любима
в последния гимназиален клас.
Заместваше почти една година.
Бях влюбен в нея. Слушах я в захлас.

Цял ден на работа за нея мислих -
УЧИТЕЛКАТА, станала клошар.
В бюрото нещо търсех, нещо чистех-
бях станал ученикът - Божидар.

Не бе познала в мене ученика.
Самият аз бях доста променен -
солиден, тежък, лика и прилика
с мастит, авторитетен бизнесмен.

На заранта я чаках много рано.
Прекрасно утро. Неработен ден.
В боклука ми на дъното прибрано
лежи кашонче, дар голям от мен.

Усетих зад гърба си, че пристига.
Изсипах кофата с боклук завчас.
И без дори главата да повдигна,
прибрах се бързо на бегом у нас.

В кашончето бях сложил 300 евро,
кафе, парфюм, кутия с шоколад.
Вълнувах се и бе ми малко нервно,
но в себе си се чувствах много млад.

Закусих и полегнах на дивана.
На входната врата се позвъни.
Излязох да отворя - никой няма.
Пред прага - плик, кашончето - встрани.

"Не те ли учих драги Божидаре,
че всяка работа краси Човек.
Дори и бедността от Бога дар е,
дори и в двадесет и първи век.

Нима в очите ти съм просякиня?
Срамуваш се да поговориш с мен.
Обратно връщам твойта милостиня
и знай - ще легна гладна този ден.

Не прося милост, бедността не крия.
Клошар съм, няма как, не върша грях."
Това прочетох, щях да се убия.
Учителката вече не видях.

Неведоми са божиите пътища за бедните учители!?
Не е важно какви обувки носиш, важно е какви крачки правиш!
Изображение

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » пет фев 04, 2011 7:10 am

Изображение

Намери време да си дружелюбен - това е пътят към Щастието!

Намери време да мечтаеш - така впрягаш в живота си Звездите!

Намери време да обичаш и да бъдеш обичан - това е привилегия на Боговете!

Намери време да се огледаш - Времето е твърде кратко за себелюбие!

Намери време да се смееш - това е музиката на Душата!
Последна промяна от Makaweli на вт мар 22, 2011 7:37 am, променено общо 1 път.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » чет мар 10, 2011 7:19 am

Тази сутрин прочетох нещо интересно и реших да го споделя в тази тема. И ... от тук се сетих за ninka71 /тя създаде темата/. Нинка, толкова отдавна не си писала :? Как си миличка?

ДЕСЕТ ПОВЕРИЯ ЗА КЪСМЕТ (по правилата на Фън Шуй)

Суеверията, езическите ритуали и народната магия, продължават да живеят и в съвременното свръхурбанизирано общество. И макар че понякога е трудно да се открие дърво, оглеждаме се, за да "чукнем на дърво", смеем се и бягаме от черните котки. Тези остатъци от древни ритуални магии, митове и суеверия заслужават вниманието ни. Като повечето поверия те са обобщен символичен опит на множество поколения преди нас. Доказателство за това е отново фън шуй. Китайските правила нерядко съвпадат с бабешките суеверия, с които израстваме от деца.

1. Не сядай на ъгъл.
Баба казваше: "Седем години няма да се омъжиш". Но не е само това. Според фън шуй острият ъгъл, било то на масата, или на гардероба, и изобщо всеки друг стърчащ ръб, насочен към човека, изпраща в бедния човек "отровни стрели", които го оставят не само без взаимност, но и без пари, здраве и късмет.

2. Не се сбогувай през прага — ще се скарате.
Всичко е точно така. Прагът е енергийна преграда, разделяща двата свята. От едната страна е свой, а от другата - чужд. Невидима граница пречи да се установи контакт и енергията, предадена от един свят в друг, е загубена за двамата участинка, контактът се оказва разрушен.

3. Не готви, когато си в лошо настроение
- така майките и бабите учат начинаещите домакини. Старото поколение е както винаги абсолютно право: храната попива околната енергия, а ние поглъщайки обеда, заедно с калориите и витамините получаваме съответния енергиен заряд. Супи и кюфтета, заразени с кавга или емоции, породени от поредния телевизионен екшън, е в състояние да отрови цялото семейство.

4. Не ми стой зад гърба
— казваме нервно, и неволно се свиваме, дори ако зад гърба ни се оказва някой от близките ни. И работата не е в древния инстинкт за самосъхранение, който ни заставя да предвидим промъкващия се враг, а в това, че незащитеният тил крие в себе си опасност. Отсъствието на опора и подкрепа отзад фън шуй смята за най-слабата енергийна позиция. При това то важи с еднаква сила и за човека, и за дома му. Зад гърба ни винаги трябва да има стена или поне преграда, а домът от задната си страна е защитен, ако там има висок хълм, или поне съседски дом.

5. Не се забивай в ъгъла.
Това е още една крайно неблагоприятна според фън шуй позиция. Ъгълът се смята за място, способно да изтегли от човека енергията му. Не напразно разлудувалото се дете наказват в ъгъла, та да се освободи от излишната хулиганска страст (най-важното е детето да не стои там повече, отколкото трябва.

6. Не се оглеждай в счупено огледало.
Според фън шуй вредни са и огледалата с рисунка, огледалните плочки и всички повърхности, които раздробяват отражението на части. Всичко това разрушава енергетиката, което най-напред ще повлияе на здравето.

7. Огледалце в джоба от врага ни пази.
Смята се, че при среща с недоброжелател, огледалце, поставено в джоба ни, разбира се с огледалната страна навън, ни помага. То ще отрази всички негови лоши помисли и намерения. А така също цялата негативна енергия, насочена против вас - коментира фън шуй. И съветва още да закачим огледало над вратата или прозореца. Отвън, разбира се.

8. Не показвай върху себе си
— предупреждаваме човека, който ни разказва за нечии болежки и недъзи. Според фън шуй, тук действа следният механизъм: посочвайки с пръст, ние изпращаме енергиен заряд. Едновременно с това, назовавайки болестта, даваме на този заряд съответстваща окраска — запълваме го с точна информация за диагнозата.

9. Не се връщай от пътя — няма да ти върви.
Както и в случая с прага, всички прескачания от един свят в друг, са достатъчно енергоемки - това със сигурност е известно на ревностните пътешественици, често пресичащи държавни граници. Ако пък вече се е наложило човек да се върне, възстановете силите си, седнете (вземете сили от дома си), погледнете в огледало отразявайки се, енергията се удвоява).

10. Ако минеш под дъгата, ще бъдеш щастлив.
Разбира се, който помни физиката, разбира, че това по принцип е невъзможно, но дори само да видиш дъгата — символ на Небесните врати, всички народи смятат за добър знак. А фън шуй препоръчва "да се опитоми" дъгата и да я заселим в дома ни. Ето защо са толкова благоприятни в домовете ни арки и преминавайки под тях от едно пространство в друго, ние всеки път "минаваме под дъгата" и получаваме небесната закрила.

Източник: http://blogofsavlena.blogspot.com/2009_ ... chive.html
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » нед апр 10, 2011 10:11 am

<object width="336" height="295"><param name="movie" value="http://bg.netlog.com/go/widget/videoID= ... ram><param name="wmode" value="window"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://bg.netlog.com/go/widget/videoID=bg-1091279" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" wmode="window" width="336" height="295"></embed></object>

Нeвероятно изпълнение на деца :clap: :clap: :clap:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Отговори