крем домашен
- taniy_75
- майстор с шприц
- Мнения: 2
- Регистриран на: чет дек 23, 2010 6:17 pm
- :: 3 рецепти от taniy_75
- :: 17 снимки от taniy_75
крем домашен
изгубих рецептата си за домашен крем с брашно. помощ! не мога да си го простя!
- Jordanka1
- виртуоз с тиган
- Мнения: 436
- Регистриран на: нед сеп 20, 2009 4:03 pm
- :: 4 рецепти от Jordanka1
- :: 28 снимки от Jordanka1
- Местоположение: Белослав-Варненско
ами аз го правя с 1 литър мляко 3 яйца 10 лъжици захар 6 лъжици брашно и 2 ванилии-слагам млякото на котлона и си разбивам яйцата с захарта слагам брашното и ванилията после от млякото слагам в сместа и го вращам пак на котлона докато се позгъсти -ако случайно ти стане на бучици го разбиваш с пасатор а ако нямаш го прицеждаш през цетка по едра-на мене два пъти ми стана на бучици и го разбих с миксера :oops:
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
Ето и моя вариант:
1л мляко
7-8 с.л брашно
5-6 яйца
1-2 ванилии
около 1ч.ч захар-или на вкус
масло колкото кибритена кутийка
брашното може да се замени с нишесте
Отделям белтъците от жълтъците.Разбивам добре жълтъците,прибавям ги към млякото,прибавям захарта,разбърквам докато се поразтопи малко и накрая брашното лъжица по лъжица,като бъркам да не се получат бучки.Слагам сместа на загрят котлон и бъркам до сгъстяване.Бърка се добре за да не загори.Когато се сгъсти,изкарвам го и добавям маслото. Бъркам от време на време за да не стане коричка.Докато изстива разбивам белтъците на твърд сняг,след което ги прибавям към изстиналия крем.Бърка се в една посока.Така крема става по пухкав.Накрая добавям ванилиите.
Дано съм ти помогнала
С нишесте Карамел става много хубаво пак
1л мляко
7-8 с.л брашно
5-6 яйца
1-2 ванилии
около 1ч.ч захар-или на вкус
масло колкото кибритена кутийка
брашното може да се замени с нишесте
Отделям белтъците от жълтъците.Разбивам добре жълтъците,прибавям ги към млякото,прибавям захарта,разбърквам докато се поразтопи малко и накрая брашното лъжица по лъжица,като бъркам да не се получат бучки.Слагам сместа на загрят котлон и бъркам до сгъстяване.Бърка се добре за да не загори.Когато се сгъсти,изкарвам го и добавям маслото. Бъркам от време на време за да не стане коричка.Докато изстива разбивам белтъците на твърд сняг,след което ги прибавям към изстиналия крем.Бърка се в една посока.Така крема става по пухкав.Накрая добавям ванилиите.
Дано съм ти помогнала
С нишесте Карамел става много хубаво пак
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!
- lubopitka
- магьосник в кухнята
- Мнения: 175
- Регистриран на: пон дек 29, 2008 3:26 pm
- :: 5 рецепти от lubopitka
- :: 61 снимки от lubopitka
Ето как правя моят домашен крем:
Продукти:
1 л. прясно мляко
3 бр. яйца
3 с.л. брашно
1 ч.ч. захар
1 пак. масло (125гр)
1 ванилия
Приготовление:
От млякото се отделя една чаена чаша. Останалата част се изсипва в тендера и към него се прибавя захарта. Млякото трябва за заври и захарта да се стопи. Котлона се намалява. Яйцата се разбиват заедно с чашата мляко и брашното. Така получената смес се прибавя към врящото мляко като непрекъснато се бърка, за да не се получат бучки. След като се сгъсти се изчаква да "клокне" около минута и се маха от котлона. Към горещия крем се прибавят маслото и ванилията.
Добър апетит:).
Продукти:
1 л. прясно мляко
3 бр. яйца
3 с.л. брашно
1 ч.ч. захар
1 пак. масло (125гр)
1 ванилия
Приготовление:
От млякото се отделя една чаена чаша. Останалата част се изсипва в тендера и към него се прибавя захарта. Млякото трябва за заври и захарта да се стопи. Котлона се намалява. Яйцата се разбиват заедно с чашата мляко и брашното. Така получената смес се прибавя към врящото мляко като непрекъснато се бърка, за да не се получат бучки. След като се сгъсти се изчаква да "клокне" около минута и се маха от котлона. Към горещия крем се прибавят маслото и ванилията.
Добър апетит:).