Помогнете моля :)

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Отговори
bubka90
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 3
Регистриран на: ср фев 09, 2011 6:19 pm

Помогнете моля :)

Мнение от bubka90 » ср фев 09, 2011 6:35 pm

Здравейте мили дами (и господа! :) )! Тъй като след няколко дни ще ходя на гости на приятеля ми извън България и в новия ни апартамент, който купихме наскоро, все още няма печка, а само котлони, можете ли да ми помогнете с рецепти, с които да го изненадам, но да не се нуждаят от печене и обработване във фурна? Аз се сетих за спагети, за палачинки и пържени филийки за закуска, но ми се иска и някоя хубава манджа с картофки и месо да направя, но не се сещам нищо по - така, с което да го изненадам... той не е българин и искам да го впечатля :) Исках да направя някакви пържоли с хубав сос, но доколкото знам повечето рецепти са за печене... можете ли да ми препоръчате някаква рецепта която да е със задушаване примерно, изпитана и хубава? Също така видях тази лесна рецепта за сладкиш тип тирамису, мисля да я приготвя, изглежда много добре, някакви други идейки за десерт имате ли?

Аз съм от леко напредналите вече в кухнята, но все още се уча, може въпросите да ви се сторят леко глупави но наистина ми се иска препоръка от хора с повече опит и с изпитани вече рецепти, които и аз да приготвя :) Благодаря предварително!!!!!!!


gita77774
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 1
Регистриран на: нед авг 19, 2007 9:01 pm
:: 4 рецепти от gita77774
:: 10 снимки от gita77774

Мнение от gita77774 » ср фев 09, 2011 8:56 pm

Здравей ! Може да направиш пържоли със сос стават страхотни . Начукваш пържолките и ги отупваш със подправки по избор /кимион ,черен пипер,Пикантина за месо , соев сос, вино. отлежава така 2-3 часа .Отупваш в брашно и пържиш след като ги извадиш ги захлупваш в тенджера с капак. За соса: задушаваш гъби когато поомекнат прибавяш едно парче пушено сирене и бъркаш постоянно докато се стопи сиренето.Ако ти се вижда че е малко рядко може да размиеш 1-2 лъжички брашно в малко вода и да сгъстиш соса.Дано да ти хареса !!!!!!!!!!!!!Приятен апетит !!!! Ако нещо не ти е ясно питай пак . :chef:

guarinociro
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 274
Регистриран на: съб дек 12, 2009 9:17 am
:: 9 рецепти от guarinociro
:: 150 снимки от guarinociro

Мнение от guarinociro » ср фев 09, 2011 10:03 pm

Здравей,ето ти още една идея:Солена торта.В сайта, ще намериш доста рецепти.За направата им не се изисква пе4ене и са много ефектни.
Идеално предястие.

Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 407
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 108 рецепти от xevi
:: 706 снимки от xevi

Мнение от xevi » чет фев 10, 2011 3:58 am

И само с котлони вариантите са много :)

Пилешко със сметанов/сиренен сос често се приготвя само на котлон и е много вкусно:

Пиле Гаджев
Пиле със сос по царски
Мамина гозба
Пилешки жулиени със сметанов сос
Пиле в гнездо
Пилешко с пушен сос

Ето и цялата колекция за пиле със сметана.

Можеш да заложиш на класиката с Винен кебап или пък с Бьоф Строганоф. На тиган можеш да направиш и Месо в доматен сос на тиган, Пържено агнешко с джинджифил, Телешко бургиньон.

За десерта бих ти предложила да разгледаш колекцията за Сладкиши без печене, а можеш и да направиш някакво кремче - с подходяща украса, могат да бъдат много ефектни.

Варианти колкото искаш, ако дадеш някаква насока какво точно търсиш можем и да сме ти дори по-полезни :)


Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1677
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнение от milena75 » пет фев 11, 2011 12:15 am

gita77774 написа:Здравей ! Може да направиш пържоли със сос стават страхотни . Начукваш пържолките и ги отупваш със подправки по избор /кимион ,черен пипер,Пикантина за месо , соев сос, вино. отлежава така 2-3 часа .Отупваш в брашно и пържиш след като ги извадиш ги захлупваш в тенджера с капак. За соса: задушаваш гъби когато поомекнат прибавяш едно парче пушено сирене и бъркаш постоянно докато се стопи сиренето.Ако ти се вижда че е малко рядко може да размиеш 1-2 лъжички брашно в малко вода и да сгъстиш соса.Дано да ти хареса !!!!!!!!!!!!!Приятен апетит !!!! Ако нещо не ти е ясно питай пак . :chef:
И аз правя пържоли по посочения начин, но сосът сгъстявам не с брашно, а със заквасена сметана, добавям и малко вино за аромат, след това връщам пържолите в соса за няколко минути, така те попиват от него и стават много сочни. Опитай, много е вкусно!


Отговори