Браво Иче, три дни на сокове за мен си е геройство, де да можех и аз така ...
Ще взема да опитам , но трябва още да се мотивирам.
Засега само постите, днес съм на сок и плодове. Довечера ще направя
зеленчукова супа без застройка и един ябълков пай мисля да заформя за десерт.
Бъдете щастливи Весели
Какво постно сготвих днес
- latkova
- виртуоз с тиган
- Мнения: 195
- Регистриран на: вт окт 06, 2009 4:50 pm
- :: 3 рецепти от latkova
- :: 78 снимки от latkova
- Местоположение: Варна
- Elti
- магьосник в кухнята
- Мнения: 678
- Регистриран на: чет окт 08, 2009 10:07 pm
- :: 31 рецепти от Elti
- :: 1236 снимки от Elti
- Местоположение: Перник
- Контакти:
lilko86, ето технологията, но с количествата работих на око, за това не мога да ти дам рецептата с точност.
Картофено руло с гъбено-оризова плънка
Обелих, измих и настъргах 4 картофа.
Нарязах 1 гл. кромид лук, сложих го към картофите.
Посолих, наръсих малко черен пипер, полях с олио (около 1/3 ч.ч.).
Разбърках и разтлах картофената смес в правоъгълна тава, която бях застлала с хартия за печене. Хартията също намазних с олио.
Сместа не трябва да е много дебела, а около 7-8мм, за да не се напука после при навиването.
Сложих да пека във фурната.
До тук технологията е подобна на пататник.
За плънката запържих малко кромид лук.
После добавих към лука ориз, гъби и смлени доматки.
Сипах вода (в съотношение 1:2,5 - това ще рече на 1 част ориз 2,5 части вода).
Оставих на тих котлон ориза да "изпие" соса.
Картофения "чаршаф" пекох до омекване на средата и поруменяване на крайчетата.
Отгоре разпределих равномерно ориза и с помощта на хартията оформих руло.
Рулото отново върнах във фурната. Щом "гръбчето" му се зачерви извадих и сервирах топличко. Но студено беше пак много вкусно.
Дано ти е вкусно и на теб
Ако се решиш да го правиш ще чакам отзиви. Успех
Картофено руло с гъбено-оризова плънка
Обелих, измих и настъргах 4 картофа.
Нарязах 1 гл. кромид лук, сложих го към картофите.
Посолих, наръсих малко черен пипер, полях с олио (около 1/3 ч.ч.).
Разбърках и разтлах картофената смес в правоъгълна тава, която бях застлала с хартия за печене. Хартията също намазних с олио.
Сместа не трябва да е много дебела, а около 7-8мм, за да не се напука после при навиването.
Сложих да пека във фурната.
До тук технологията е подобна на пататник.
За плънката запържих малко кромид лук.
После добавих към лука ориз, гъби и смлени доматки.
Сипах вода (в съотношение 1:2,5 - това ще рече на 1 част ориз 2,5 части вода).
Оставих на тих котлон ориза да "изпие" соса.
Картофения "чаршаф" пекох до омекване на средата и поруменяване на крайчетата.
Отгоре разпределих равномерно ориза и с помощта на хартията оформих руло.
Рулото отново върнах във фурната. Щом "гръбчето" му се зачерви извадих и сервирах топличко. Но студено беше пак много вкусно.
Дано ти е вкусно и на теб
Ако се решиш да го правиш ще чакам отзиви. Успех
Моето блог-местенце - http://elti-spodeleno.blogspot.com
Моята facebook страничка http://www.facebook.com/SpodelenoOtKuhnataNaElti
- i4eto3421
- магьосник в кухнята
- Мнения: 892
- Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
- :: 89 рецепти от i4eto3421
- :: 507 снимки от i4eto3421
Здравейте на постни и не постни ястия .Днес си забърнах едно яденце качамак със Соева кайма с цвекло.Стана много вкусно,даже малко прекалих с порцията :oops: .
Докато го правех мислех,че ще си остана гладна,като знам колко неща сложих вътре .Тъй като нямам снимка ще ви го представя с няколко думи/всичко беше на око/.
Направих си малко качамак ,но във водата сложих 1/2 зеленчуков бульон.Соевата кайма сложих във вряла вода,да набъбне.Подправих със соев сос,черен пипер,чили,чесън.Смесих качамака със соевата кайма и украсих със 4-5 маслини.
Докато го правех мислех,че ще си остана гладна,като знам колко неща сложих вътре .Тъй като нямам снимка ще ви го представя с няколко думи/всичко беше на око/.
Направих си малко качамак ,но във водата сложих 1/2 зеленчуков бульон.Соевата кайма сложих във вряла вода,да набъбне.Подправих със соев сос,черен пипер,чили,чесън.Смесих качамака със соевата кайма и украсих със 4-5 маслини.
- quick_v
- магьосник в кухнята
- Мнения: 337
- Регистриран на: чет апр 16, 2009 1:54 pm
- :: 22 рецепти от quick_v
- :: 96 снимки от quick_v
- Местоположение: Гърция
Днес направих един грах и салата домати и краставици Иче хубава ли е тая соева кайма?виждала съм я в магазина ,но никога не съм си купувала Преди няколко дни си купих соево мляко да го кусам.......голяма гадост на мен лично не ми харесва,но на мои познати им допада като вкус и сега се чудя какво да го направя за да го оползотворя:)
Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден!
Сенека
Сенека
- i4eto3421
- магьосник в кухнята
- Мнения: 892
- Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
- :: 89 рецепти от i4eto3421
- :: 507 снимки от i4eto3421
- quick_v
- магьосник в кухнята
- Мнения: 337
- Регистриран на: чет апр 16, 2009 1:54 pm
- :: 22 рецепти от quick_v
- :: 96 снимки от quick_v
- Местоположение: Гърция
- MANI
- магьосник в кухнята
- Мнения: 390
- Регистриран на: вт дек 30, 2008 8:09 am
- :: 170 рецепти от MANI
- :: 436 снимки от MANI
- quick_v
- магьосник в кухнята
- Мнения: 337
- Регистриран на: чет апр 16, 2009 1:54 pm
- :: 22 рецепти от quick_v
- :: 96 снимки от quick_v
- Местоположение: Гърция
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 220
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
При мен снимки няма, защото постното :lol: го изядохме :/
Но менюто е:
Салатка от кисело зеле залята със зехтин със запържени в него крутони и червен пипер.
Мусака от ориз с лук и моркови, върху които сложих останалите ми от предния ден печени тиквички на скара и залях със сос бешамел от две сухи крем супи от гъби с вода.
За десерт "арменски сладки - топчета оваляни в пудра захар " с олио и вино, вътре с локум и бадеми .
Всъщност от мусаката е останало най- препечената част - ето едно парче гарнирано с копър и див лук
Но менюто е:
Салатка от кисело зеле залята със зехтин със запържени в него крутони и червен пипер.
Мусака от ориз с лук и моркови, върху които сложих останалите ми от предния ден печени тиквички на скара и залях със сос бешамел от две сухи крем супи от гъби с вода.
За десерт "арменски сладки - топчета оваляни в пудра захар " с олио и вино, вътре с локум и бадеми .
Всъщност от мусаката е останало най- препечената част - ето едно парче гарнирано с копър и див лук
Последна промяна от ma_rri_na на пон мар 28, 2011 9:29 pm, променено общо 3 пъти.
- i4eto3421
- магьосник в кухнята
- Мнения: 892
- Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
- :: 89 рецепти от i4eto3421
- :: 507 снимки от i4eto3421