Какво сготвих днес - [АРХИВ 4]

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » съб дек 20, 2008 3:24 pm

Смятам да пробвам баницата хармоника, стискайте палци! Днес ще са ми българи на гости, не мажеш ги баламоса, ако не е както трябва :D


Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнение от magi71 » съб дек 20, 2008 3:38 pm

Aliana написа:Смятам да пробвам баницата хармоника, стискайте палци! Днес ще са ми българи на гости, не мажеш ги баламоса, ако не е както трябва :D
Пожелавам ти успех! И да се похвалиш после! :thumup:

Потребителски аватар
tonymm6491
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 7
Регистриран на: ср ное 26, 2008 12:23 pm
:: 2 рецепти от tonymm6491
:: 4 снимки от tonymm6491

Мнение от tonymm6491 » съб дек 20, 2008 7:23 pm

А пък аз приготвих черен дроб по селски, с картофи соте, брюкселско зеле и карфиол за гарнитура. Вече го изядохме де :) Сега си пийваме чай и хапваме бисквитки :)

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнение от BABY » съб дек 20, 2008 11:47 pm

Добър вечер и от мен :D Аз пък днес правих бобец в гърнето с бекон и чушка.А за десерт-домашен крем с шоколад,орехи и портокалови кори. :P


Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнение от magi71 » съб дек 20, 2008 11:53 pm

Веси, как приготвяш боба в гърне? И аз се изкушавам да го направя в гювеча и във фурната, но предполагам, че ще му е необходимо повече време... :/

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнение от BABY » нед дек 21, 2008 1:52 am

:P Маги, гювеч си е и моя съд :D ама така си му викам аз.Което не е правилно де.Гърнето е друго но вкуса мисля че ще е същия.А как го правя ли:
Слагам 500 гр боб в глинения гювеч.Заливам с вода -2 пръста под капака.Слагам подправка за фасул/купувам готова в която има лук,моркови,джоджен,девисил,магданоз,червен пипер,сол,домати/.Добавям олио около 100-150 грама,пускам вътре една леко лютива чушка-може и без нея и една обикновена чушка.Слагам капака и хоп-във фурната.По средата на варенето което е почти 4 часа доливам вода да се довари.И след още 2 часа е готов :D После си го запържваш както си знаеш и ако искаш.Аз пък и сина и дъщерята го обичаме незапържен,та запържен правя само на мъжа ми :P Опитай Маги и няма да съжаляваш,съвсем друг е вкуса.АА,да не забравя-слагам глинения съд във фурната и тогава я включвам.Да ти е сладко !!

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » нед дек 21, 2008 3:20 am

Маги, стана страхотно!

Първо се надувах, уж че идеята е моя, ама после си признах, че е "назаем" :D
Като слагах в началото масата, сложих нарязани парчета от баницата на всеки в чинията, със салата, декорирано и.т.н. Ама накрая докарах тавата на масата, и си чупехме, всеки колкото още му се яде. Супер!

Само много турски магазини се обикалят, докато се намерят тънките кори. Ама си струваше!

Лека нощ на всички!

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » нед дек 21, 2008 3:24 am

[quote="Aliana"]Маги, стана страхотно!

Първо се надувах, уж че идеята е моя, ама после си признах, че е "назаем" :D
Като слагах в началото масата, сложих нарязани парчета от баницата на всеки в чинията, със салата, декорирано и.т.н. Ама накрая докарах тавата на масата, и си чупехме, всеки колкото още му се яде. Супер!

Само много турски магазини се обикалят, докато се намерят тънките кори. Ама си струваше! Чак си топвахме в салатата, обноски нула, но голямо удоволствие!


Лека нощ на всички!

Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнение от magi71 » нед дек 21, 2008 9:14 am

Веси, сигурно ще пробвам боба в гювеча, но ако се остави водата да не е много, и му се сложат 1-2 лъжици брашно и 1-2сл червен пипер малко преди да се извади, сигурно ще може да мине и без да се запържва. :?

Алиана, не съмнявам изобщо, че си я докарала! Интересно, какви кори за баница имате там по магазините?

Аз снощи правих Пролетен венец /посред зима :D / , и да се похваля много добре го докарах. :P Ще видите и снимките като излязат. И на вкус е супер.

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » нед дек 21, 2008 11:09 am

Привет на всички! С един почивен ден нищо не става, но...
За днес нещо на скара и задушени зеленчуци, десерт - плодове :D


Заключена