крехки пържоли на скара
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: вт мар 01, 2011 11:41 am
крехки пържоли на скара
как да станат пържолите крехки?как се обработват,колко време се пекат на ел. грил?
- STELKINA
- магьосник в кухнята
- Мнения: 348
- Регистриран на: съб авг 15, 2009 8:38 pm
- :: 45 рецепти от STELKINA
- :: 222 снимки от STELKINA
- Местоположение: милано родом от сливен
- Sirena
- магьосник в кухнята
- Мнения: 3898
- Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
- :: 17 рецепти от Sirena
- :: 171 снимки от Sirena
- Местоположение: Варна
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 90
- Регистриран на: ср авг 25, 2010 11:01 am
- :: 16 снимки от bubole4e
- Sirena
- магьосник в кухнята
- Мнения: 3898
- Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
- :: 17 рецепти от Sirena
- :: 171 снимки от Sirena
- Местоположение: Варна
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 90
- Регистриран на: ср авг 25, 2010 11:01 am
- :: 16 снимки от bubole4e
- ma_rri_na
- магьосник в кухнята
- Мнения: 220
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
- :: 106 рецепти от ma_rri_na
- :: 653 снимки от ma_rri_na
- Местоположение: Варна
Една хитринка - пържолите и котлетите преди да ги овкуся ( виж рецепта Вратни пържоли и котлети на барбекю) ги замразявам в шоковата част за замразяване на фризера и после ги оставям за се размразят в хладилника.Тогава течността в молекулите на месото се замразява и увеличава обема си, като разкъсва между молекулните връзки.
Другия прийом е да правиш пържоли само когато някой те е ядосал- грабваш чука за начукване на пържоли и естествено си го изкарваш на пържолите - почти удвояваш площта им. :lol: :lol: :lol: . После се чувстваш много добре, ама е малко скъпичък метод -всеки път ,когато си ядосан да правиш пържоли.
Друг начин е като нарежеш леко повърхността им със специален уред от ножчета .
Някои използват лимонов сок или вино - но не знам дали киселината спомага за окрехкостяване на месото. Аз слагам лимон или вино само за вкус.
Чела съм само, че със прах от бромелаин - получава се от ананас , поради факта, че съдържа ензими разграждащи връзките на белтъчните молекули, можеш да направиш по крехко месото.
В нета намерих да се продава такова " нещо" , но не и в България. В България се продава бромелаин само като хранителна добавка - на хапчета, но това е за вътрешна употреба за спортисти на специален хранителен режим , а не за употреба за пържоли - не се знае в какви количества да се ползва и как .
По въпроса за печенето , не може да се даде определено време - единствения начин е чрез кусване - отрязваш си малко парченце и го пробваш - така докато установиш на вкус какво е състоянието на пържолата или докато пържолите се свършат - естествено :lol:
:lol:
Така, сега по сериозно - наистина времето за печене варира от типа на месото - от старо или по - младо прасе, дали е по сухо или мазно и т.н. Дали обичаш по сухи и препечени пържоли или пържоли алангле- с червено месо по средата. Пържолата трябва да е сочна.Аз винаги ги препичам, поради факта, че в суровата пържола може да има глисти или тения. Има една приказка - "Страх лозе пази" - така че по добре да се презастраховам.
Освен това също така зависи и от мощността на електрическата скара , от какъв тип е - дали е с гладка повърхност, с реотани, с тръбички или чугунена с гофрирано покритие и т.н.
Не може да се каже - печете 5, 10 ,15 минути от всяка страна - трабва сам да установиш времето за печене. Това е все едно да определиш продължителността на любовния акт - извинявам се за нецензурния пример. Спирам до тук преди да съм започнала да пиша глупости .
Погледни някои рецепти за пържоли в търсене!
Другия прийом е да правиш пържоли само когато някой те е ядосал- грабваш чука за начукване на пържоли и естествено си го изкарваш на пържолите - почти удвояваш площта им. :lol: :lol: :lol: . После се чувстваш много добре, ама е малко скъпичък метод -всеки път ,когато си ядосан да правиш пържоли.
Друг начин е като нарежеш леко повърхността им със специален уред от ножчета .
Някои използват лимонов сок или вино - но не знам дали киселината спомага за окрехкостяване на месото. Аз слагам лимон или вино само за вкус.
Чела съм само, че със прах от бромелаин - получава се от ананас , поради факта, че съдържа ензими разграждащи връзките на белтъчните молекули, можеш да направиш по крехко месото.
В нета намерих да се продава такова " нещо" , но не и в България. В България се продава бромелаин само като хранителна добавка - на хапчета, но това е за вътрешна употреба за спортисти на специален хранителен режим , а не за употреба за пържоли - не се знае в какви количества да се ползва и как .
По въпроса за печенето , не може да се даде определено време - единствения начин е чрез кусване - отрязваш си малко парченце и го пробваш - така докато установиш на вкус какво е състоянието на пържолата или докато пържолите се свършат - естествено :lol:
:lol:
Така, сега по сериозно - наистина времето за печене варира от типа на месото - от старо или по - младо прасе, дали е по сухо или мазно и т.н. Дали обичаш по сухи и препечени пържоли или пържоли алангле- с червено месо по средата. Пържолата трябва да е сочна.Аз винаги ги препичам, поради факта, че в суровата пържола може да има глисти или тения. Има една приказка - "Страх лозе пази" - така че по добре да се презастраховам.
Освен това също така зависи и от мощността на електрическата скара , от какъв тип е - дали е с гладка повърхност, с реотани, с тръбички или чугунена с гофрирано покритие и т.н.
Не може да се каже - печете 5, 10 ,15 минути от всяка страна - трабва сам да установиш времето за печене. Това е все едно да определиш продължителността на любовния акт - извинявам се за нецензурния пример. Спирам до тук преди да съм започнала да пиша глупости .
Погледни някои рецепти за пържоли в търсене!
- milena75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1677
- Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
- :: 64 рецепти от milena75
- :: 279 снимки от milena75
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 8
- Регистриран на: съб авг 22, 2009 5:16 pm
- :: 18 рецепти от keit67
- :: 28 снимки от keit67
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
Аз си правя маринатата като смесвам месото със 100-150 мл бира, престоява така поне 30 минути, след което си добавям подправка за скара и олио. Всичко си го обърквам много добре, нарязвам лимон като му изцеждам и сока и оставям поне за още 30 минути престой в хладилник.
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/