Как се измива агнешко шкембе
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: пон дек 13, 2010 5:17 pm
Как се измива агнешко шкембе
Интересувам се как да почистя агнешко шкембе за да го приготвя по някакъв начин,защото ми казаха хора,че трябвало да се измие с вар или варов разтвор - не съм наясно кое и как. В рецептите пише да се почисти и измие,без подробности.Необходимо ли е наистина да се кисне или "пере" с вар, защото такава се намира вече много трудно!
- akva7
- магьосник в кухнята
- Мнения: 403
- Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
- :: 15 рецепти от akva7
- :: 107 снимки от akva7
- Местоположение: София
- veselinka
- виртуоз с тиган
- Мнения: 34
- Регистриран на: нед окт 25, 2009 10:25 am
- :: 2 снимки от veselinka
- Местоположение: гр.Шумен
Леко го ПОПАРВАМ във вряща вода и после го изстъргвам с нож.И със вар съм го правила ,наистина става Дано да съм била полезна!!!
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
аз понеже постоянно се занимавам с карантии чистя агнешко,ярешко и телешко шкембе с вар.Трябва ти една шепичка вар намазваш шкембето и няма нужда да се кисне или престоява..веднага започваш да го остъргваш със ножа.Става бяло като пуканка.Измиваш си го хубаво,може и да си го попариш ако искаш и после си го приготвяш както си знаеш.Така варта едновременно чисти и дезинфекцира шкембето.Само когато чистя телешко шкембе след като го намажа го оставям 10 минути да престои и тогава го чистя.Надявам се да съм ти помогнала.Начина е много бърз,лесен,а и резултата е качествен.Успех!!!!
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
ами Рали от както се помня все сме варосвали шкембето и тъй като се гледам ..хич не ми е навредило(това в кръга на шегата),както казах варта даже дезинфекцира и после тя не остава а се измива хубаво,затова и аз като си изчистя шкембето си го заливам с вряла вода и после вече си го приготвям според рецептата(основно шкембе чорба).А това за сладкото,да прави се сладко от различни плодове като се киснат във варна вода за да останат после при варенето цели плодовете.Свекърва ми правеше сладко с цели кайсии,като много внимателно изваждаше костилките откъм дръжката на кайсията,после ги киснеше във варна вода 24 часа,чупеше костилките,белеше ядките и поставяше по 1 ядка вътре в кайсията и след това правеше захарен сироп и вареше в него кайсиите но на няколко етапа.А бе играеше си 2-3 дена..Но пък ставаше страхотно сладко...помагала съм и но никога не съм се наемала да го правя..просто нямам нерви..Aliana написа:А това "варосване" не е ли вредно? И за сладка съм чела да се слагат плодове във вар. Ама не съм наясно. Извинявам се за отклонението :oops:
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
- neli.mag
- магьосник в кухнята
- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали