Подаръци ще има за всички ... ? [2011]

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
vg
Администратор
Администратор
Мнения: 553
Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
:: 3362 рецепти от vg
:: 218 снимки от vg

Подаръци ще има за всички ... ? [2011]

Мнение от vg » ср ное 16, 2011 6:09 am

"Подаръци ще има за всички от сърце", да но какви? Давайте да обменяме идеи, че празниците наближават :podaryk:

Какво ще купите вие, какво искате за себе си, готови ли сте с подаръците за под елхата - казвайте в тази тема :)

:emotshejna:
Екипът на "Веселият Готвач"


Потребителски аватар
lucky6
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 198
Регистриран на: ср окт 21, 2009 10:58 am
:: 7 рецепти от lucky6
:: 13 снимки от lucky6

Мнение от lucky6 » ср ное 16, 2011 10:22 am

Здравейте! :clap:
Много се радвам, че пуснахте темата! Срам ме е да си призная, че ме е обхванало коледното настроение от седмици... :roll: /да не кажа и повече/. Обичам да правя подаръци. Моята дъщеря е на 3 г и половина и вече е написала писмото си до Дядо Коледа. "Искам тАлавизор с копчета, който да дава само Том и Джери, да стои в детската стая на стената и да е тънък". Е, няма да е... Ще се опитам да и намекна да напише ново... Дано се зарадва на кутията с "мадамски" строител - освен стандартните парчета в него има 2 куклички и много лъскави и цветни лепенки. Този подарък е планиран за детската градина.
За вкъщи под елхата:
За малката - Чаршафи и детска козметика с принцеси. /Напоследък последните присъстват навсякъде!!!/
За бабите - Кухненски ръкавици за горещо с магнити. /Много удобно - хвърляш и се лепват на хладилника :D /
За дядовците - Топли домашни чехли.
За чичо й - електрическа сокоизтисквачка /Отдавна й бях хвърлила око/
За вуйчо й - куфар с колелца и сгъваема дръжка /Все му даваме "назаем" нашия/
За бъдещата вуйна - Парфюм и дезодорант в комплект с козметична чантичка
За мен и мъжа ми - абонамент за списание - Космополитън и Ауто Билд /но няма да е за цяла година/.
Планирали сме и едно събиране с приятелски семейства все с малки деца и уговорката е да има подаръци само за децата. За трите момченца /2-4 годишни/ по една кола с дистанционно /6 лв бройката!/, за едно момиченце на почти 3 г - розова дамска чанта и за момиче на 10 г. книга с интересни факти за чудесата на света.
Така написано звучи много, но си признавам, че съм започнала от лятото, че да ни е по-леко от финансова гледна точка. Остава да направим 3 големи календара със снимка на малката и 6 торбички с лакомства.
Силно ме тресе коледната треска, да знаете! :eleni:

einjal
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 10
Регистриран на: ср фев 09, 2011 11:13 pm
:: 35 рецепти от einjal
:: 292 снимки от einjal

Мнение от einjal » чет ное 17, 2011 9:44 am

И мен ме е хванала сьщата треска ,едва ще дочакам пьрви декември да хукна по магазините за украси .Аз обожавам всяка година да обновявам и да правя нещо ново .За детето ще накупя играчки от хипото - това ми е любимият магазин ,за мен сьм решила да се обновя - да си направя няколко пластики .Перменнтно си правя подарьци и за коледа искам нещо по готино - инвестиция в мен акто се казва .Другите още не сьм ги мислила - на сьпружеството обикновенно вземам парфюми и дрешки тьй като ми е именяк и обичам да го затру,пвам с много подарьци .lucky6

Потребителски аватар
i4eto3421
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 892
Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
:: 89 рецепти от i4eto3421
:: 507 снимки от i4eto3421

Мнение от i4eto3421 » нед ное 20, 2011 10:20 am

Радвам се,че има вече Коледна треска.При мен все още няма такава :cry: въпреки ,че това е любимият ми празник.Следя с интерес празничните теми и се надявам да се заразя от вас :) .Може да ми дадете идея за подаръци за 2 момиченца/в 1 клас и в 5 клас/.


radi66
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 4
Регистриран на: съб окт 15, 2011 10:51 am
:: 25 снимки от radi66

Мнение от radi66 » пон ное 21, 2011 9:27 pm

Аз като ви чета се зареждам усещането е невероятно обичам този празник и защото съм родена на коледа.

Потребителски аватар
Jordanka1
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 436
Регистриран на: нед сеп 20, 2009 4:03 pm
:: 4 рецепти от Jordanka1
:: 28 снимки от Jordanka1
Местоположение: Белослав-Варненско

Мнение от Jordanka1 » ср ное 30, 2011 12:43 pm

:eleni: Аз сащо обожавам празниците ,но с голямо сажаление тая година (тъй като сам безработна)ще има подараци само за децата, а и на мъжа ми му престои операция и няма да ни стигнат финансите , ние ще се лешим от някои работи само да сме живи и здрави ,ще има и други празници .Весело пазарене и обикаляне на пазарите :emotshejna: :candle:

Потребителски аватар
Elti
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 678
Регистриран на: чет окт 08, 2009 10:07 pm
:: 31 рецепти от Elti
:: 1236 снимки от Elti
Местоположение: Перник
Контакти:

Мнение от Elti » ср ное 30, 2011 6:02 pm

Jordanka1 написа: Аз сащо обожавам празниците ,но с голямо сажаление тая година (тъй като сам безработна)ще има подараци само за децата, а и на мъжа ми му престои операция и няма да ни стигнат финансите , ние ще се лешим от някои работи само да сме живи и здрави ,ще има и други празници .Весело пазарене и обикаляне на пазарите :emotshejna: :candle:
:cry: Тъжно!!! За съжаление все повече хора вече НЕ обичат празниците и не ги чакат с нетърпение. Става ми много мъчно от това. Дано, Данче, през Новата година да си намериш работа и дано операцията на мъжа ти мине безпроблемно. Стискам палци и се моля за един по-добър и по-спокоен свят. И аз съм решила да зарадвам само дечицата с нещо по-голямо. Ние големите ще минем с нещо символично. Конкретно обаче на нищо не съм се спряла. Трябва да извикам Коледния дух - той е пълен с идеи :)
Изображение
Моето блог-местенце - http://elti-spodeleno.blogspot.com
Моята facebook страничка http://www.facebook.com/SpodelenoOtKuhnataNaElti

Потребителски аватар
ma_rri_na
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 220
Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
:: 106 рецепти от ma_rri_na
:: 653 снимки от ma_rri_na
Местоположение: Варна

Мнение от ma_rri_na » ср ное 30, 2011 9:30 pm

Здравейте.
Празниците наближават и въпроса за подаръци пак стои на дневен ред. Независимо дали имаме или не финасови възможности , най- важното за подаръците е да се включи елемент от самите Вас - дали в опаковка, аксесоар или самия подарък.
Миналата година преживях неприятният момент на блъсканиците в детските магазини. В единия от хиполендовете беше кошмар - първо с мъжа ми търсихме за племеницата една определена книга пъзел с принцеси, камъчета и прочие, почти час и не можахме да я открием :cry:
После с племеницата,търсихме пак в хипото подарък за нея - поне 2 часа - това не ми харесва, не онова, другото беше по- хубаво и т.н - в резултат на което тя си хареса нещо на момента и почти не го е отваряла да си играе с него - примера е лабораторен комплект по биология - /по това време племенницата, харесваше и гледаше сериала "Кости" - когато и позволяват / :D .

Но най - голямата изненадата за нея, беше писмото от Дядо Коледа - естествено написано и оформено от мен, върху хартия наподобяваща папирус, със скрапбукинг елементи, с клончета от бор и гирлянда - небрежно поставено под елхата. Нещо не струващо кой знае колко, но направено с любов и креативизъм ,нещото на което истински се зарадва. Днешните деца са засипвани с информация, "оформяни" от рекламите, много неща, за които ние не сме си и мечтали са достъпни за тях.

Затова - за Коледа - голяяяяямо чорапче с лакомства , а за Сурваки - парички. За останалите - по големи членове на фамилията - по същия начин /без голяяямото чорапче - само торбичка с шоколадови нещица - и те са хора - не само малките обичат шоколад - торбичките, смятам да ги ушия наскоро -купила съм си плат - органза и интересни панделки - в такива торбички можете да сложите вътре коледните лакомства - бисквитки, курабийки / . Не си струва да се купуват подаръци, които няма да се ползват или не се харесват.
Естествено изключения има -
За по- малката племеница съм решила да взема плюшена играчка която да гушка - добре, че все още няма кой- знае какви претенции :wink: .
За баба ми, по принцип правим проучване със сестра ми и майка ми и купуваме заедно нещо по-голямо от което има нужда.
Надявам се да съм Ви била полезна - Ако не Весело, то поне неуморително коледно пазаруване.
И не забравяйте във всеки подарък , да включите и нещо направено от самите Вас - за хората които Ви обичат, това ще бъде по- ценен подарък, от който и да е скъп дар. Дори, ако имате време , най обикновените ръкавички,шалче или терлички изплетени от Вас, или поръбени салфетки за сервиране ще са подарък, с който можете да се гордеете.

PALOMA949
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: съб сеп 25, 2010 10:17 pm

Мнение от PALOMA949 » пет дек 02, 2011 4:23 pm

Imam vnuchki, rodeni na 15.11. i na 08.12., kupuvam im podaraci, a sega tryabva i za Koleda, posle neshto za Nova godina, a i za 06.01. pak neshto. Kak da skolasam, nyakoy moje li da mi dade idei ??? Vapreki vsichko sam mnogo shtastliva !!! :)

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » ср дек 07, 2011 6:22 pm

Ти Бог ли си?

Една студена вечер по време на Коледните празници едно малко момиченце на шест- седем годинки стоеше пред витрината на голям магазин.Детето нямаше обувки и беше облечено в истински дрипи.Една млада жена, която минаваше наблизо, забеляза детето и прочете копнежа в очите му.Тя хвана детето за ръка и го заведе в магазина.Вътре му купи нови обувки и цял комплект нови дрехи.Двама излязоха на улицата и жената се обърна към детето със следните думи:
-Сега може да се прибереш у дома и да се веселиш на празника.
Момиченцето вдигна глава към нея и я попита:
-Госпожо ти Бог ли си?
Тя му се усмихна и отвърна:
-Не момиченце, аз съм само едно от неговите деца.
Детето се замисли и рече:
-Знаех си, че сигурно сте роднини.

http://bg.netlog.com/groups/Positive_th ... geid=85814

Със сигурност и ние бихме могли да направим щастлив някого - ДА СЕ ЗАМИСЛИМ, КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ :love:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Отговори