Какво си купих днес [2]
- veselinka
- виртуоз с тиган
- Мнения: 34
- Регистриран на: нед окт 25, 2009 10:25 am
- :: 2 снимки от veselinka
- Местоположение: гр.Шумен
Re: Какво си купих днес [2]
Егати ,в суматохата и в радостта си чак съм забравила да спомена че имам вече САЧ
-
- майстор с шприц
- Мнения: 14
- Регистриран на: вт ное 01, 2011 3:12 pm
- :: 5 рецепти от nikolaeva_2000
- :: 24 снимки от nikolaeva_2000
На какъв котлон ще готвиш със сача? Или направо ще слагаш сготвеното на него?
-
- любител с ренде
- Мнения: 21
- Регистриран на: съб дек 17, 2011 4:30 pm
Аз вчера си купих коледна кутия за сладки във формата на снежен човек Много е сладка
- veselinka
- виртуоз с тиган
- Мнения: 34
- Регистриран на: нед окт 25, 2009 10:25 am
- :: 2 снимки от veselinka
- Местоположение: гр.Шумен
Ами не знам .Как е по вкусно???Обаче първо имало подготовка за която споменах малко по-нагоре и за която точно исках да попитам и се изложихnikolaeva_2000 написа:На какъв котлон ще готвиш със сача? Или направо ще слагаш сготвеното на него?
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Веси, естествено първо измиваш сача със сапунена вода и го оставяш хубаво да изсъхне. След това го намазваш с мазнина и го поставяш празен върху студен електрически котлон или върху плоча на студена печка. Подгряваш бавно докато заври мазнината и после го оставяш да си истине сам. Казват че е добре тази операция да се повтори. Така сача се "закалява".
При направата на сача се използва сурова глина и макар и изсушен, в него остава остатъчна влага. С нагряването и мазнината се изпарява влагата и се запълват порите с мазнина.
Някои хора споделят че мажат загрятия сач с разрзана глава лук.
Много е важно - при всяко готвене се слага студен сач върху студена плоча или фурна и в него се слагат продуктите със стайна температура. Загряването става постепенно - иначе рискуваш да се пукне.
УСПЕХ И ПРИЯТНО ГОТВЕНЕ
При направата на сача се използва сурова глина и макар и изсушен, в него остава остатъчна влага. С нагряването и мазнината се изпарява влагата и се запълват порите с мазнина.
Някои хора споделят че мажат загрятия сач с разрзана глава лук.
Много е важно - при всяко готвене се слага студен сач върху студена плоча или фурна и в него се слагат продуктите със стайна температура. Загряването става постепенно - иначе рискуваш да се пукне.
УСПЕХ И ПРИЯТНО ГОТВЕНЕ
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
- cvetkQ
- виртуоз с тиган
- Мнения: 114
- Регистриран на: пет окт 15, 2010 10:41 pm
- :: 6 рецепти от cvetkQ
- :: 2 снимки от cvetkQ
Днес си купих: химикал,лак, лампички за елха,парфюм
- Manuela85
- магьосник в кухнята
- Мнения: 75
- Регистриран на: чет ное 17, 2011 2:33 pm
- :: 67 рецепти от Manuela85
- :: 158 снимки от Manuela85
Не си купих една статуя на Дядо Коледа,ами си взех очила на Армани
Los tres mejores doctores del mundo son:Dr.Dieta,Dr.Tranquilidad y Dr.Alegria
-
- любител с ренде
- Мнения: 21
- Регистриран на: съб дек 17, 2011 4:30 pm
днес си купих един страхотен фритюрник
- remiva
- магьосник в кухнята
- Мнения: 826
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 2:35 pm
- :: 23 рецепти от remiva
- :: 103 снимки от remiva
- Местоположение: Варна
Да се похваля и аз:купихме си нов грил тиган и газов котлон, че стария се самозапали/добре, че бях до него и отреагирах на момента, та се размина без инциденти/.
Честито на всички за новите придобивки, да си ги ползвате с радост и да будите възхищение у домочадието и гостите!
Честито на всички за новите придобивки, да си ги ползвате с радост и да будите възхищение у домочадието и гостите!
Това, което не ме убива, ме прави по-силна.
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: чет окт 27, 2011 6:32 pm
Един много хубав на пръв поглед оребрен тиган Изпробвах го преди малко , за да направя на мъжа ми паржолки без да използвам мазнинка , добре се получи май ! Аааа да не забравя новите си тефлонови щипки - отново за барбекю и скари .