Какво си купих днес [2]

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
veselinka
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 34
Регистриран на: нед окт 25, 2009 10:25 am
:: 2 снимки от veselinka
Местоположение: гр.Шумен

Re: Какво си купих днес [2]

Мнение от veselinka » съб дек 17, 2011 3:25 pm

Егати :eeek: ,в суматохата и в радостта си чак съм забравила да спомена че имам вече САЧ :yee:


nikolaeva_2000
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 14
Регистриран на: вт ное 01, 2011 3:12 pm
:: 5 рецепти от nikolaeva_2000
:: 24 снимки от nikolaeva_2000

Мнение от nikolaeva_2000 » съб дек 17, 2011 3:36 pm

На какъв котлон ще готвиш със сача? Или направо ще слагаш сготвеното на него?

sladki6ka
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 21
Регистриран на: съб дек 17, 2011 4:30 pm

Мнение от sladki6ka » съб дек 17, 2011 4:42 pm

Аз вчера си купих коледна кутия за сладки във формата на снежен човек :) Много е сладка

Потребителски аватар
veselinka
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 34
Регистриран на: нед окт 25, 2009 10:25 am
:: 2 снимки от veselinka
Местоположение: гр.Шумен

Мнение от veselinka » съб дек 17, 2011 5:34 pm

nikolaeva_2000 написа:На какъв котлон ще готвиш със сача? Или направо ще слагаш сготвеното на него?
Ами не знам .Как е по вкусно???Обаче първо имало подготовка за която споменах малко по-нагоре :ooppss:и за която точно исках да попитам :confused: и се изложих :D


Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » съб дек 17, 2011 6:12 pm

Веси, естествено първо измиваш сача със сапунена вода и го оставяш хубаво да изсъхне. След това го намазваш с мазнина и го поставяш празен върху студен електрически котлон или върху плоча на студена печка. Подгряваш бавно докато заври мазнината и после го оставяш да си истине сам. Казват че е добре тази операция да се повтори. Така сача се "закалява".
При направата на сача се използва сурова глина и макар и изсушен, в него остава остатъчна влага. С нагряването и мазнината се изпарява влагата и се запълват порите с мазнина.
Някои хора споделят че мажат загрятия сач с разрзана глава лук.

Много е важно - при всяко готвене се слага студен сач върху студена плоча или фурна и в него се слагат продуктите със стайна температура. Загряването става постепенно - иначе рискуваш да се пукне.

УСПЕХ И ПРИЯТНО ГОТВЕНЕ :thumup:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
cvetkQ
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 114
Регистриран на: пет окт 15, 2010 10:41 pm
:: 6 рецепти от cvetkQ
:: 2 снимки от cvetkQ

Мнение от cvetkQ » съб дек 17, 2011 6:31 pm

Днес си купих: химикал,лак, лампички за елха,парфюм :love: :love: :love: :love: :love: :read: :read:

Потребителски аватар
Manuela85
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 75
Регистриран на: чет ное 17, 2011 2:33 pm
:: 67 рецепти от Manuela85
:: 158 снимки от Manuela85

Мнение от Manuela85 » ср дек 21, 2011 3:06 pm

Не си купих една статуя на Дядо Коледа,ами си взех очила на Армани
Los tres mejores doctores del mundo son:Dr.Dieta,Dr.Tranquilidad y Dr.Alegria

sladki6ka
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 21
Регистриран на: съб дек 17, 2011 4:30 pm

Мнение от sladki6ka » чет дек 29, 2011 11:32 am

днес си купих един страхотен фритюрник :)

Потребителски аватар
remiva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 826
Регистриран на: съб окт 24, 2009 2:35 pm
:: 23 рецепти от remiva
:: 103 снимки от remiva
Местоположение: Варна

Мнение от remiva » чет дек 29, 2011 6:07 pm

Да се похваля и аз:купихме си нов грил тиган и газов котлон, че стария се самозапали/добре, че бях до него и отреагирах на момента, та се размина без инциденти/.
Честито на всички за новите придобивки, да си ги ползвате с радост и да будите възхищение у домочадието и гостите!
Това, което не ме убива, ме прави по-силна.

mira_georgieva
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 2
Регистриран на: чет окт 27, 2011 6:32 pm

Мнение от mira_georgieva » ср яну 11, 2012 4:39 pm

Един много хубав на пръв поглед оребрен тиган :) Изпробвах го преди малко , за да направя на мъжа ми паржолки без да използвам мазнинка , добре се получи май ! Аааа да не забравя новите си тефлонови щипки - отново за барбекю и скари . :chef: :thumbsup:


Заключена