кекс с мармалад
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 3
- Регистриран на: пет яну 27, 2012 2:12 pm
кекс с мармалад
здравейте дами:) от мн време се опитвам да направя кекс с мармалад,пробвах няколко различни рецепти ,но резултата е един и същ-в средата винаги остава тестяв:( може ли някой да микаже дали има някаква тънкост която аз изпускам или просто си е такав? лек и вкусен ден Ви пожелавам:)
- Elinor73
- магьосник в кухнята
- Мнения: 20
- Регистриран на: съб май 30, 2009 6:32 pm
- :: 13 рецепти от Elinor73
- :: 65 снимки от Elinor73
Пробвала ли си този дето блата се пече на две части - първо половината , маже се с мармалад и отгоре се излива останалата смес.На мене този ми се получава, като се има в предвида, че сладкишите ми са истинска трагедия меко казано Мойта рецепта е по-различна от предложените тука.Ше я потърся в тефтерите и ако искаш ще ти я изпратя.
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 90
- Регистриран на: ср авг 25, 2010 11:01 am
- :: 16 снимки от bubole4e
Аз също по-начина на Elinor73 правя кекс с мармалад.И досега издънка не съм имала,винаги разделям тестото на две пека едната намазвам със сладкото и изсипвам втората част след което се пече само отгоре.Моята рецепта е стара бабина несъм я сверявала с публикуваните-може и да е същата но ако има нужда аз също мога да я споделя.Желая ти успех cenka_86.
- iva8717
- готвач с точилка
- Мнения: 21
- Регистриран на: пон фев 16, 2009 12:18 pm
И аз както авторката на темата все не ми се получава кекса в средата винаги е тестяв.
Ще съм много благодарна ако някой сподели и други начини за изпичане на кексовото тесто.
Ще съм много благодарна ако някой сподели и други начини за изпичане на кексовото тесто.
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Момичета, опитайте по тази рецепта - аз го правя така и години наред нямам никакъв провал:
Кекс с мармалад, конфитюр или сладко
Кекс с мармалад, конфитюр или сладко
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.
- milena75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1677
- Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
- :: 64 рецепти от milena75
- :: 279 снимки от milena75
Бони,аз също често правя този кекс и на мъжа ми му е любим. Винаги се получава. Дали е изпечен проверявам с дървено шишче(като всички печива) - ако е влажно оставям го да се допече още малко, ако е сухо сладкишът е готов.
- Elinor73
- магьосник в кухнята
- Мнения: 20
- Регистриран на: съб май 30, 2009 6:32 pm
- :: 13 рецепти от Elinor73
- :: 65 снимки от Elinor73
Здравей cenka_86 ,
Извинявай за късния отговор ( по някаква причина май се изтри ЛС , което ти пратих ).Какти о да е та да си дойдем на думата .Мойта рецепта за кекс с мармалад е следната:
2 яйца;
1 ч.ч. захар;
2 ч.ч. брашно;
1/2 ч.ч. олио;
1 ч.л. хлебна сода
Всичко се разбива много добре с миксер.
Половината смес се изсипва в намазана с олио тавичка и се пече до светло кафяво.След като се изпече се намазва с мармалад, конфитюр, крем - по желание.Отгоре се изсипва останалата ( сурова ) част от сместа и се пече на горен реотан.Отгоре можеш по желание да го украсиш със сметана, сладко или пудра захар.Пробвай тази рецепта на мен винаги ми се получава ( имайте в предвид, че за опитите ми в сладкарското изкуство мъжът ми заключи, че е по евтино да си купуваме сладкишите ).
Тази рецепта е от главния готвач на едно от заведенията с най - хубава кухня във Варна ( пробвала съм и със сигурност е така ).
Приятна и топла вечер !
Извинявай за късния отговор ( по някаква причина май се изтри ЛС , което ти пратих ).Какти о да е та да си дойдем на думата .Мойта рецепта за кекс с мармалад е следната:
2 яйца;
1 ч.ч. захар;
2 ч.ч. брашно;
1/2 ч.ч. олио;
1 ч.л. хлебна сода
Всичко се разбива много добре с миксер.
Половината смес се изсипва в намазана с олио тавичка и се пече до светло кафяво.След като се изпече се намазва с мармалад, конфитюр, крем - по желание.Отгоре се изсипва останалата ( сурова ) част от сместа и се пече на горен реотан.Отгоре можеш по желание да го украсиш със сметана, сладко или пудра захар.Пробвай тази рецепта на мен винаги ми се получава ( имайте в предвид, че за опитите ми в сладкарското изкуство мъжът ми заключи, че е по евтино да си купуваме сладкишите ).
Тази рецепта е от главния готвач на едно от заведенията с най - хубава кухня във Варна ( пробвала съм и със сигурност е така ).
Приятна и топла вечер !
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 3
- Регистриран на: пет яну 27, 2012 2:12 pm
мисля да до пробвам още днес и ще се похваля :oopp
ss: по-късно:)
ss: по-късно:)