кекс с мармалад

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
cenka_86
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 3
Регистриран на: пет яну 27, 2012 2:12 pm

кекс с мармалад

Мнение от cenka_86 » нед яну 29, 2012 1:53 pm

здравейте дами:) от мн време се опитвам да направя кекс с мармалад,пробвах няколко различни рецепти ,но резултата е един и същ-в средата винаги остава тестяв:( може ли някой да микаже дали има някаква тънкост която аз изпускам или просто си е такав? лек и вкусен ден Ви пожелавам:)


Потребителски аватар
Elinor73
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 20
Регистриран на: съб май 30, 2009 6:32 pm
:: 13 рецепти от Elinor73
:: 65 снимки от Elinor73

Мнение от Elinor73 » нед яну 29, 2012 2:06 pm

Пробвала ли си този дето блата се пече на две части - първо половината , маже се с мармалад и отгоре се излива останалата смес.На мене този ми се получава, като се има в предвида, че сладкишите ми са истинска трагедия меко казано :confused: Мойта рецепта е по-различна от предложените тука.Ше я потърся в тефтерите и ако искаш ще ти я изпратя.

cenka_86
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 3
Регистриран на: пет яну 27, 2012 2:12 pm

Мнение от cenka_86 » нед яну 29, 2012 7:31 pm

ще ти бъда мн. благодарна,така не съм опитвала,дано да ми се получи :)))
Последна промяна от vg на пон яну 30, 2012 12:00 am, променено общо 1 път.
Причина: пиши на кирилица!

bubole4e
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 90
Регистриран на: ср авг 25, 2010 11:01 am
:: 16 снимки от bubole4e

Мнение от bubole4e » пон яну 30, 2012 3:34 pm

Аз също по-начина на Elinor73 правя кекс с мармалад.И досега издънка не съм имала,винаги разделям тестото на две пека едната намазвам със сладкото и изсипвам втората част след което се пече само отгоре.Моята рецепта е стара бабина :) несъм я сверявала с публикуваните-може и да е същата но ако има нужда аз също мога да я споделя.Желая ти успех cenka_86.


Потребителски аватар
iva8717
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 21
Регистриран на: пон фев 16, 2009 12:18 pm

Мнение от iva8717 » пон яну 30, 2012 5:06 pm

И аз както авторката на темата все не ми се получава кекса в средата винаги е тестяв.
Ще съм много благодарна ако някой сподели и други начини за изпичане на кексовото тесто.
:hungry:

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » пон яну 30, 2012 7:08 pm

Момичета, опитайте по тази рецепта - аз го правя така и години наред нямам никакъв провал:
Кекс с мармалад, конфитюр или сладко
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1677
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнение от milena75 » пон яну 30, 2012 10:35 pm

Бони,аз също често правя този кекс и на мъжа ми му е любим. Винаги се получава. Дали е изпечен проверявам с дървено шишче(като всички печива) - ако е влажно оставям го да се допече още малко, ако е сухо сладкишът е готов.

Потребителски аватар
Elinor73
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 20
Регистриран на: съб май 30, 2009 6:32 pm
:: 13 рецепти от Elinor73
:: 65 снимки от Elinor73

Мнение от Elinor73 » вт яну 31, 2012 9:40 pm

Здравей cenka_86 ,
Извинявай за късния отговор ( по някаква причина май се изтри ЛС , което ти пратих ).Какти о да е та да си дойдем на думата .Мойта рецепта за кекс с мармалад е следната:
2 яйца;
1 ч.ч. захар;
2 ч.ч. брашно;
1/2 ч.ч. олио;
1 ч.л. хлебна сода
Всичко се разбива много добре с миксер.
Половината смес се изсипва в намазана с олио тавичка и се пече до светло кафяво.След като се изпече се намазва с мармалад, конфитюр, крем - по желание.Отгоре се изсипва останалата ( сурова ) част от сместа и се пече на горен реотан.Отгоре можеш по желание да го украсиш със сметана, сладко или пудра захар.Пробвай тази рецепта на мен винаги ми се получава ( имайте в предвид, че за опитите ми в сладкарското изкуство мъжът ми заключи, че е по евтино да си купуваме сладкишите :sign_oops: ).
Тази рецепта е от главния готвач на едно от заведенията с най - хубава кухня във Варна ( пробвала съм и със сигурност е така ).
Приятна и топла вечер !

cenka_86
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 3
Регистриран на: пет яну 27, 2012 2:12 pm

Мнение от cenka_86 » ср фев 01, 2012 10:33 am

мисля да до пробвам още днес и ще се похваля :oopp
ss: по-късно:) :flow2: :flow1: :flow2: :winkiss:


Отговори