tartar
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 51
- Регистриран на: вт дек 04, 2007 8:46 pm
- :: 12 рецепти от SweetyPie
- :: 12 снимки от SweetyPie
- Местоположение: някъде
Сугурно имаш предвид" cream of tartar."Може да се замени с лимонтозу.mimo написа:nqkoi 6te mi kaje li kakvo e tartar ne sos tartar a samo tartar i dali moje da se napravi tartar ot rizoto?
По принцип се използва за сладкиши и белтъчни глазури.Не съм чувала да се използва в ризото.
Или питаш за тарта?
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 51
- Регистриран на: вт дек 04, 2007 8:46 pm
- :: 12 рецепти от SweetyPie
- :: 12 снимки от SweetyPie
- Местоположение: някъде
Аз лично не съм чувала за тартар нито с зеленчуци или с ризото.
Не можах да разбера какво точно питаш.
Не можах да разбера какво точно питаш.
mimo написа:nqkoi 6te mi kaje li kakvo e tartar ne sos tartar a samo tartar i dali moje da se napravi tartar ot rizoto?
В първия си пост питаш какво е тартар ,а във втория си пост си отговаряш.mimo написа:ne za tartar moje da e srizoto
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
Според речника:
TARTAR
['ta:tə]
I. 1. зъбен камък
2. винен камък (аха?!)
Предполагам, че щом не става дума за cream of tartar, значи говорим за винен камък - http://en.wikipedia.org/wiki/Tartaric_acid - явно е киселина, която се съдържа в гроздето, бананите и други растения. Използва се за да придава кисел вкус на ястието и като антиоксидант.
Ако съм на прав път - да продължавам, а ако не - дай нови насоки, защото думичката tartar се използва за доста неща...
TARTAR
['ta:tə]
I. 1. зъбен камък
2. винен камък (аха?!)
Предполагам, че щом не става дума за cream of tartar, значи говорим за винен камък - http://en.wikipedia.org/wiki/Tartaric_acid - явно е киселина, която се съдържа в гроздето, бананите и други растения. Използва се за да придава кисел вкус на ястието и като антиоксидант.
Ако съм на прав път - да продължавам, а ако не - дай нови насоки, защото думичката tartar се използва за доста неща...
Aut viam inveniam aut faciam
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 51
- Регистриран на: вт дек 04, 2007 8:46 pm
- :: 12 рецепти от SweetyPie
- :: 12 снимки от SweetyPie
- Местоположение: някъде
От къде идва думата не знам.Но това за което говориш се казва "тарта".както има солени ,така има и сладки тарти.mimo написа:taka dumata tartar- idva ot drebna gyrciq i ozna4ava tymen zatvor..no v kulinariqta se qvqva kato kryk ot opredelna plynka bilo to ot zelen4uci riba i kakvoto bilo.
И един съвет.Ако пишеш на кирилижа може да разберем за какво пишеш.
А Павел е прав за крийм оф тартар - винена киселина.