Днес синът ми поиска за утре тас кебап.
Погледнах в рецепти - ами то си е като винен кабап...
може би бъркам и не виждам разликата!
Каква е разликата?
Моля споделете!
каква е разликата....
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
- desislava76
- магьосник в кухнята
- Мнения: 420
- Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
- :: 92 рецепти от desislava76
- :: 29 снимки от desislava76
- Местоположение: Географски център на България
Рени, мисля че разликата е в това,че при винения кебап се слага виното след като яденето е почти готово.И може да се гарнира със сварен ориз.А при тас кебапа виното се слага заедно с лука и месото,и после яденето се досготвя.Тас кебапа даже може да се досготви във фурната----и да се гарнира с картофено пюре.Абе май няма кой знае каква разлика.Така поне ги готвим в нашия край---Габровския.Приятно готвене.
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Тас кебаб е турско ястие с агнешко или козе месо.
Тас за готвене е един вид тиган, но с две дръжки и меден, вътре калайдисан.
Ястие, което се готви в него е винаги на собствен сос.
Тас кебаб се нарича още "обърнат кебаб" или "кебаб отзад напред", което значи, че ястието от мокро, със сока на продуктите, става все по-гъсто което при виненият кебаб не е така.
В такива тасове, но много големи, се готви при нас лютеницата.
Какво пише по рецептите е едно, но в автентичните турски ресторанти има голям избор на тас-кебаб, като се сервира направо в таса.
Прилича на друсан кебаб, но в стравнение с него има гъст сос за топене, който обаче не се сгъстява с брашно.
Тас за готвене е един вид тиган, но с две дръжки и меден, вътре калайдисан.
Ястие, което се готви в него е винаги на собствен сос.
Тас кебаб се нарича още "обърнат кебаб" или "кебаб отзад напред", което значи, че ястието от мокро, със сока на продуктите, става все по-гъсто което при виненият кебаб не е така.
В такива тасове, но много големи, се готви при нас лютеницата.
Какво пише по рецептите е едно, но в автентичните турски ресторанти има голям избор на тас-кебаб, като се сервира направо в таса.
Прилича на друсан кебаб, но в стравнение с него има гъст сос за топене, който обаче не се сгъстява с брашно.
www.facebook.com/artandhobby
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55