Огнище

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
annapeeva
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 19
Регистриран на: нед апр 29, 2012 8:04 pm
:: 103 снимки от annapeeva

Re: Огнище

Мнение от annapeeva » пет юни 08, 2012 8:44 am

Добро утро, ако не бяха снимките нямаше да ме заинтригува проблема, но този измъчен поглед на този млад мъж направо ме разби!!! Съветът на съпруга ми е съобразен с това което се вижда от снимките - СВЕТЛИАТ ОТВОР вътре в тялото на комина трябва да е 1/10 част от сечението на устата на камината .Тои е сигурен че има оште проблеми в структурата на барбикиуто, но може като начало да пробвате да разширите отвора на комина. Тои изчисли, чче отвора трябва да е минимум 25/25 , а по добре 30/30 зависи какъв е размера на коминните тела. Височината на комина съшто е важна - В случая 0,80 - 1м. е достатъчно. Ништо не пречи че палиш огъня директно на плочата. Ако имаш питане пиши отново ште ти отговори с голямо желание!


Потребителски аватар
ma_rri_na
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 220
Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
:: 106 рецепти от ma_rri_na
:: 653 снимки от ma_rri_na
Местоположение: Варна

Мнение от ma_rri_na » пет юни 08, 2012 10:33 am

annapeeva, аз съжалявам че Ви обърках. :ooppss: Помоли мъжа си пак да сметне комина, защото става въпрос за огнище, а не за камина. Огнището би трябвало да има от просвет - процеп през които да влиза кислород и да поддържа огъня. В този случай потока на топлина към комина се разпространява по съвсем различен начин.
Aliana, има огнището ви такъв просвет ? Че не съм баба Ванга.

annapeeva
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 19
Регистриран на: нед апр 29, 2012 8:04 pm
:: 103 снимки от annapeeva

Мнение от annapeeva » пет юни 08, 2012 4:27 pm

Това, което се вижда от снимките говори ясно за подобие на "барбекиу". Това което ти питаш е за събсем друг вид структура с въздуховоди и т. н. Съпругат ми съветва да се направи това с цел да се подобри, доколкото е възможно работата на барбекиуто. Тои е сигурен, че липсва вътрешно скосение на тавана, това оште повече затруднява засмукванвто на бъздуха към комина. Опитаи се да палиш огъня понавътре,съшто помага. Но за комина е категоричен - отвор 30/30 и височина наи малко 2 м. ОТ ОСНОВАТА( където палиш огъня),за да има тяга. Ако го вдигнете на 1.5 м над тялото и имате около 0,5 м. височина на отвора(гърлото, дупката) нештата ште се подобрят значително и ште РАБОТИ!!! До скоро!

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » пет юни 08, 2012 10:47 pm

Благодаря на всички за съветите и отделеното време :love:

:love: В момента при нас е студено, мокро време и никак не е за готвене навън. Нямам възможност да изпробвам кое би помогнало.

@annapeeva, може би брат ми на снимката има пушек в очите или нещо друго, не знам. Но настроението беше добро и не мисля, че той или който и да е от нас, е (бил) достоен за съжаление :huh: . Благодари на съпруга си от мое име. Тук при нас под барбекю се разбира нещо различно - в една камера се прави жарта, чрез тръби се отвежда пушека и горещината в друга камера, в която е месото. Температурата там не е повече от 120 градуса и месото се изпича бавно, става сочно и меко и добива характерния за барбекю пушечен вкус. Ако е колям къс, напимер половино агне, може да се пече и 24 часа. Най-характерното е обаче, че се затваря с капак, а не е открита скара, в компромисен вариант е просто скара, сложена над жарта и затворена с метален купол.
Изображение


А моето си е точно огнище - място, на което се пали огън. На което може по желание или да се пече на скара, или в някакъв съд да се сготви.

Само да се постопли и ще пробвам да сложа ситна скара, на която да паля огъня. Ще купя и други въглени. Ще променя първо това, което не изисква много време и разходи. И, разбира се, ще споделя резултата с вас :love:
www.facebook.com/artandhobby


annapeeva
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 19
Регистриран на: нед апр 29, 2012 8:04 pm
:: 103 снимки от annapeeva

Мнение от annapeeva » нед юни 10, 2012 7:14 pm

Ако в Германия е студено през иуни, на Майорка е топло и палим барбекиутата въпреки това. Къштата ми за гости през иуни е свободна 2 седмици, така че вземай 3 хил. евро и хубавото си детенце и идвай хем на топло хем на българско барбекиу!!! До скоро!


Отговори