"Уроци" за Живота

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Re: "Уроци" за Живота

Мнение от ninka71 » чет окт 18, 2012 10:57 pm

Истински приятел

Едно момиче попитало едно момче дали е хубава. И той казал .... “не”.
Тя го попитала дали той би искал да бъде с нея завинаги... И той казал “не”.
Тогава тя го попитала дали ако си тръгне, той би плакал, а той отново отговорил с “не”.
Това й било достатъчно. Като си тръгвала, сълзи се стичали по лицето й. Момчето я хванало за ръката и казало:
Ти не си хубава, ти си красива.Аз не искам да бъда с теб завинаги. Аз имам НУЖДА да бъда с теб завинаги. И няма да плача, ако ти си тръгнеш,... а ще умра... Така че сега ще ти кажа: Харесвам те заради това, което означаваш за мен - истински приятел и ако не получа това обратно, ще разбера твоя намек.



"Ние всички идваме на този свят, за да носим отговорност за собствения си живот, но ние нямаме право да отговаряме за живота на другите. Ако си позволим това право, то се превръща в задължение, а ако не изпълняваме това задължение, обществото ни осъжда."

Лууле Виилма (естонска лечителка)
*** *** ***

"Целта на съществуването ни е да открием правилното и хармонично отношение към живота и природата. Щастието идва, когато човек намери своето място в живота и резонира в хармония с външния свят. Но за съжаление толкова много хора водят някакъв призрачен живот. Те живеят в страх и гняв, пришпорвани от собствените си изкушения..."

Алла Свиринская
*** *** ***

"Живеем в култура, която вярва, че ще се намери хапче за всяка болест. Разполагаме с таблетки за потискане всеки симптом в телата ни, за притъпяване на всяка негативна емоция, която ни приканва да й обърнем внимание. Да, хапчетата наистина могат да помогнат да отблъснем болестта и понякога да я излекуваме. Но истинската терапия, истинското лечение е превантивната медицина - това трябва да бъде начина ни на живот. Ние не си даваме сметка, че нашето лечение е вътре в нас. Тотално сме прегърнали вярата в силата на медицината и не осъзнаваме, че в много случаи собствената ни интуиция може да направи много повече. В момента има купища книги, в които се говори за духовна еволюция. Движението Ню Eйдж ни призовава да водим по-духовен начин на живот. И все пак е невъзможно да говорим за духовна еволюция, докато не се прочистим отвътре и не се освободим от небалансирания стил на живот. Помислете по въпроса. Дали музикантът, колкото и да е гениален, може да се представи пълноценно със зле настроен инструмент? Същото важи и за телата ни. Ако тялото не е в ред, то не може да бъде инструмент на духа..."

Алла Свиринская
*** *** ***
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон


Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » пет окт 19, 2012 6:50 am

Нинка, :hug: :hug: :hug:
Напълно споделям написаното :thumup:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » пет окт 19, 2012 9:23 am

Бони, :winkiss: :winkiss: :winkiss:
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » съб ное 03, 2012 8:28 am

Днес получих чудесно послание за България:
"Най-голямата тайна на България е, че тя е богата. В нея има всичко и то достатъчно и по много. Но съвсем изкуствено е създадено бедно съзнание на българите за да не забележат богатството си.
Както винаги отговорът на тайната стои право пред вас и никой не я крие.Вие просто сте слепи да я видите. Страната ви е богата. Съзнанието ви е бедно, ограничено и затворено. Отворете съзнанието си и ще видите богатството си. Тогава ще се превърнете в най-богата страна на света. Защото Швейцария не притежава вашите природни ресурси, но има банки, честност и дискретност. Япония е разкъсвана от земетресения, но притежава ред и съхранение на традицията. Франция е не по- красива, но умее да се кипри. Люксембург е една педя земя. В Швеция слънцето не свети така ярко. В Германия растат само картофи...
Примери много... но не размера, не природата, не минералните запаси, не населението, не правителството, не ... съзнанието на народа определя вида на държавата.
Не случайно не се влага в образование и здраве, не случайно се разпръскват слухове за болести, войни,насилие... за да се всее страх в главите ви.
Помнете СТРАХЛИВИЯ ЧОВЕК Е СЛАБ ЧОВЕК И СЕ УПРАВЛЯВА ЛЕСНО.
България не е бедна. Бедни сте вие...в сърцата си, в мислите си, в действителността си... Единственото, от което трябва да се откажете е СЕБЕОТРИЧАНЕТО и тогава всичко ще си дойде на място".

Victoria Levi- Reuven

Коя е Виктория Леви Реувен?

Виктория Леви-Реувен е треньор по щастие. Тя е родена преди около 50 години в София, България. От 20 години се е преселила да живее в Израел. Тя е сертификиран life coach, като е завършила всички съществуващи курсове в школата на създателката на системата SATIY ( тренинг на състоянията) Натали Бен Давид, която е била и нейна лична треньорка. В допълнение на това, Виктория е завършила и е практикувала лечение с биоенергии, конктактьорство, NPL и др.. Последователно завършва и курсове за тренировки на групи и бизнес-тренинг.Преди няколко години Виктория Леви-Реувен създава и собствен бизнес под названието "Училище по щастие", който става популярен, както в страната, в която живее, така и в страни като Холандия, Чехия, Гърция, Италия и България.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » съб ное 03, 2012 9:56 am

Бони,точно така е мила,възхитена съм от проницателноста на Виктория Леви Реувен, ние сме слепи за всичко красиво и стойностно в България, благодаря ти за прекрасният материал.

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » пон ное 05, 2012 1:30 am

Хм... аз не съм много съгласна с това изявление... Българите имат такова високо самочувствие, където и каквото да се случи, вечно се казва кой българин какво бил направил, изобретил, измислил; как сме били най-красиви, най-умни, най-добри във всичко, най-най-най... Имаме обидни думи за всеки народ (англичанките са грозни, гъркините са инати, германците имат бирени......, македонците са сплескани глави, французите са жабари.... надменно ни не отношението към толкова много народи) Не мисля, че на българина му липсва познание за красотата на българската природа например. Но малко от българите считат природните ресурси за нещо важно. Затова и на Хималаите да отидат, ще търсят там дискотека, а не изживяването от допира с величието на природата. И изброяването и умаловажаването на другите страни намирам също неуместни. Швейцария има величествени планини, по-високи от тези в България, най-високите в Европа. В Швеция през лятото слънцето изобщо не залязва (лятното слънцестоене). В Германия растат мнооого неща и то в тучна, сочна, почти целогодишна зеленина. Франциия се кипри С красотата си (а не се краси с кипренето си!) и неподражаемия си начин на живот, има незабравими пейзажи, например световно известните лавандулови полета. Япония също е неповторимо красива, с култивираните си пейзажи, с многото и различни острови, със съчетанието между планини, сурови брегове и красива култура.
Нужно ли е да си вдъхваме самочувствие, умаловажавайки другите? Не мога ли аз да съм важна за себе си, да се обичам и да се самоуважавам, без да отричам, че Мария Кюри е била по-интелигентна, че Райна Княгиня е била по-смела, че Кралица Елизабет е по-богата и че Линда Еванджелиста е по-красива? Какво общо имат всички те с това, дали аз си обръщам внимание и се грижа за себе си?
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » пон ное 05, 2012 8:34 am

Рали, аз лично приемам посланието на Виктория Леви в друга светлина - а тя е че трябва да се отвори съзнанието ни и душите ни и да обичаме и ценим това, което имаме.

Всяка страна има собствените си красоти и достойнства. И не може като прекрачиш границите всичко да се промени с магическа пръчка. Природата си има своите красоти навсякъде. Границата е нещо условно - тя е изкуствено наложена линия, но значи и страшно много. Защото правилата, редът, законите са създадени от хората и за хората и спазването им прави живота по-подреден.
На никой от нас не е непознато чуждопоклонничеството - "ах" и "ох" какво е в чужбина. Да, там е такова, каквото са си го създали хората, които живеят там. Нима ние не можем да живеем по правила - можем, и още как. Защо като сме навън и хартийките си носим в ръчичка, и фасовете не ръсим безразборно, и правилата за движение спазваме, и на пешеходните пътеки спираме, и не мрънкаме за данъци, здравеопазване и т.н, и т.н. А тук може всякак :thinking: Дори чужденците като поживеят тук известно време, започват да възприемат нашия начин на поведение :?

Много често ми се иска да съм като птиците - да мога да летя и да виждам без граници. Защото Светът е един - многолик и красив. И за всеки е различен - зависи кой как го усеща и възприема :love:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » пон ное 05, 2012 1:20 pm

Бони, заставам зад твоите думи, не отричам правото на Рали да изкаже мнение, но и аз така мисля - Светът е един - многолик и красив.

Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » вт ное 06, 2012 1:12 am

Когато започнах да обичам себе си – реч на Чарли Чаплин

Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че мъката и страданието са само предупредителни сигнали за това, че живея против собствената си истина. Сега знам, че това се нарича „автентичност“.

Когато започнах да обичам себе си, разбрах колко силно може да засегнеш някого, ако го подтикваш към изпълнение на собствените му желания, преди да им е дошло времето и човекът още не е готов, и този човек съм самия аз. Днес наричам това „признание“.

Когато започнах да обичам себе си, престанах да се стремя към друг живот и изведнъж видях, че всичко, което ме обкръжава, ме приканва да раста. Днес наричам това „зрелост“.

Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че при всякакви обстоятелства се намирам на правилното място в правилното време и всичко се случва в нужния момент, затова мога да бъда спокоен. Сега наричам това „увереност в себе си“.

Когато започнах да обичам себе си, престанах да ограбвам собственото си време и да правя грандиозни проекти за бъдещето. Днес правя само това, което ми носи щастие и радост, това, което обичам да правя и носи на сърцето ми приятни усещания. Правя това по собствен начин и в собствен ритъм. Днес наричам това „простота“.

Когато започнах да обичам себе си, се освободих от всичко, което принася вреда на здравето ми – храна, хора, вещи, ситуации. Всичко, което ме теглеше надолу и ме отблъскваше от самия мен. В началото наричах това „позиция на здравословния егоизъм“. Сега го наричам „любов към самия себе си“.

Когато обикнах себе си, престанах да се опитвам винаги да бъда прав и от този момент правя по-малко грешки. Сега разбрах, че това е „скромност“.

Когато започнах да обичам себе си, престанах да живея с миналото и да се безпокоя за бъдещето. Днес живея само за настоящия момент, в който се случва всичко. Сега изживявам всеки ден за самия него и наричам това „реализация“.

Когато започнах да обичам себе си, осъзнах, че моят ум може да ме разстрои и от това мога да се разболея. Но когато го обединих с моето сърце, моят разум ми стана ценен съюзник. Сега наричам тази взаимовръзка „мъдрост на сърцето“.

Повече не ни е нужно да се боим от спорове, конфронтация или различен род проблеми със себе си или със другите. Даже звездите се сблъскват, но от техния сблъсък се раждат нови светове. Сега знам:“Това е животът!“

Чарли Чаплин Реч на собствената му седемдесетгодишнина

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » съб ное 10, 2012 8:07 pm

ЙОАНКА, много мъдро,реално,много истински звучи всичко излято от душата на Чарли Чаплин.Благодаря ти за чудесният материал мила,открик доста неща за себе си,благодаря ти от сърце.


Отговори