Как тече денят на Веселите готвачи? - Ноември '12

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1677
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от milena75 » съб ное 10, 2012 12:23 pm

Здравейте!
Времето навън става все по-студено, но пък тук във форума винаги можеш да намериш какво да те сгрее. Ето например тортата на Рали - как да не им изпадат очите на хората, как да не ахкат - трудно е да се повярва, че такава красота може да е сътворена от човешка ръка. Браво, Рали :clap: ! Сигурна съм, че с този майсторлък ще успееш в новото ти начинание и ще бъдеш много търсена. Доколкото разбирам ще отваряш нов ресторант или ще е нещо свързано с торти по поръчка. Каквото и да е, пожелавам ти много късмет, да имаш много поръчки и все такова признание за труда ти :thumup: !
Йоана, всеки път се удивлявам и на твоите торти. Всяка фигурка по тях е толкова изящна! Те винаги са много нежни. Думите, които свързвам с тях като ги видя са спокойствие и чистота.
Браво момичета! Радвам се, че благодарение на вас се докоснах до това съвършенство!


Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » съб ное 10, 2012 6:43 pm

:winkiss: :music: :night: :music: :winkiss: :hug: :hug: :hug: Добър вечер,мили момичета, преди малко се прибрах - от вчера следобяд съм при малкото слънчице, много се забавлявахме, луда игра падна.ДИАНКА,мило момиче, звучиш ми по -спокойна - така трябва да бъде,подкрепяй милата си майчица,дано скоро отзвучи лошият спомен.РАЛИ, ЙОАНКА -браво на вас,невероятен професионализъм за тортата на РАЛИ - такива торти са много трудни, като замисъл и изпълнение,тортата на ЙОАНКА -много семпла и нежна, само така мили мои, творете красота и естетика - за радост на очите и сладост на душата,поздравления.ДИДКА, всичко ще отмине и ще бъде забравено, но сега ти е много трудно, разбирам те, намирай време да си почиваш, за да имаш сили за това красиво момченце ЗАРКО.Хубава и приятна вечер на всички.

Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Мнение от dianakatou » съб ное 10, 2012 7:10 pm

Добър вечер,малко късничко ,но на линия.РАЛИ,браво !Браво не само за изработката ,но и за идеята ти на това ,погледнато през моя оптически ъгъл творение на изкуството!!! :clap: Такова изящество и финност ,просто нямам думи .....приближаване до перфекционизма,но и за начина да пробиеш на пазара!Браво ,моето момиче ,аз тая година станах мениджър на TUPPERWARE за нашия остров ,точно за това успях за разлика от много гъркини,които си смятаха местото сигурно и за различния пдход на представяне и рекламиране на определения продукт,момичетата знаят ,бях ги черпила по онова време.Колкото до тортите и на мен са ми слабост ,и да ги правя ,и да ги ям :yee: Правя по-вече от 20 години ,бях 19 г. когато направих първата ,беше какво да ви пиша ,като лееееко бетонирана ,но баща ми пред всички бяви ,че по-вкусна торта не е опитвал .... :eek: и оттогава започнах да опитвам ,да подобрявам и ...да казвам,че все още имам много да се уча.В началото,ткакто започнах да следя рецептите много често срещам тоя крем със заквасена сметана ,взех че се юрнах да търся тук.За голяма моя изненада ,поузорих се доста ,докато открия ,някаква френска .Спазих рецептата ,не зная на коя точно торта бе ,но всички единодушно ме помолиха да не си правя експирименти по-вече.Дъщеря ми дори сподели,че на млечна салата(тзатзики) тая сметана ще върви по-вече....Знам ли вкусове разни ,затова и съществуват и толкова ,и различни видове кремове.ЙОАННА ,и твоята ,макар и отдалеч снимана торта е супер,много нежна и фина.Аз ,да си призная любимата ми е "ГАРАШ" ,заради мноогото шоколад и една обикновена орехова торта на моята маминка ,тя я наричаше "ЛЮБА" така съм я записала и аз ,харесва ми защото ми напомня детските години и защото е много опростена-яйца,брашно,захар ,мляко и масло.Тук я правя често и винаги след отзивите,че е много вкусна ,не пропускам да подчертая на кого е рецептата.Заповядяйте и по едно парче,сетих се ,че я имам снимана
035.JPG
и тук полуразрязана
036.JPG
. Иначе търкулна се и тая седмица ,много бързо ,защо времето хвърчи ?!Дали ние порастваме ,и така ни се струва .....Когато децата бяха бебета ,седмицата ми се струваше месец....сега задължения ,учене и .... хоп нова започва .Утре ,нашия остров ,празнува освобождението от турско робство.Обявени са различни мероприятия и събития ,н утре е и голямата манифестация ,много войска (тук сме и гранична зона ,дал Бог )най-различни ,сухопътни,морски ,специални и какви ли още не ,просто не им зная наименованията на всички ,същ и ученици.Вчера ,за пръв път видях на живо изтребители Ф16,направо изтръпнах ,замислих се какво ли не ,явно имаха учение само едно фиу се чу и вече погледа ми ги губеше...Дано навсякъде цари мир и спкойствие ,и дано хората станем по-добри,не е толкова трудно ,всеки ако за миг забрави егоизма си и подаде ръка на нуждаещи се ,от блага дума до ........парче хляб ...на всички лека и приятна,съботна вечер!!!ИВЕ,радвам се ,че си ме последвала ,надявам се и деня ти да е бил пълен с усмивки .Колкото до маратона с готвенето за варненеца ,бях готова да предложа помощта си ,що за ВЕСЕЛИ ГОТВАЧИ сме?! :) :) :) MAMI,ако искаш вярвай ,точно това си мислех ,че си при внука си снощи ,и ето ,че го потвърждаваш,радвам се ,че си прекарала чудесно ,да си здрава и още на много внуци да се радваш,мила,явно сме писали заедно. :love:
kalinixta.jpg

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » съб ное 10, 2012 7:35 pm

:clap: :winkiss: :giflo1: :winkiss: :hug: :hug: :hug: ДИАНКА,прекрасна торта,добре си се постарала - много семпла,вярвам и вкусна.Весел празник, миличка.


Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Мнение от dianakatou » съб ное 10, 2012 10:18 pm

MAMI,блаодаря ти ,но моята не е за някакъв повод ,просто я бях направила ,за да има нещо сладко в къщи ,и понеже бях обещала на децата ,да усвоя фондана и тренирайки се получи това .На 30 ,тоя месец съпруга ми има рожден ден ,надявам се да го изненадам приятно ....Всички гледат телевизия ,направих им пица ,хапнаха си и в момента имаме ред и спокойствие ,и понеже е събота е разрашено да постоят малко по докъсно.Лека нощ отново! :love:
leka nost.jpg

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » съб ное 10, 2012 11:47 pm

Здравейте, мили приятелки :)

Много дълъг беше днешният ден, едва намирах време да надниквам. Радвам се, че всички сте добре. Радвам се, че ви харесва тортата :) Нали знаете, че вашето мнение е много важно за мен :love: На всяка от вас благодаря от сърце за хубавите думи!

Аз направих и доставих и втората торта, а сега започнах третата. И пазарувах. И подарък набавих за една приятелка. И чистих. И сготвих. И в ресторанта ходих да поработя.
Но най-хубавото... да ви се похваля - купих си нова камера .... :clap:
Много мислих, много отлагах, много прехвърлях наум пари от пусто в празно... И реших, че си струва, още повече, че за 2 години пръснах 470 евро за 3 камери, 2 които сдадоха багажа, а третата аз я погубих...

Това е тя, хубавицата Samsung NX 200

Изображение

Да ви кажа честно - гледам я и не смея да я извадя от пакета още :D Искам да я разопаковам, когато имам време, да й обърна внимание. Т.е. ... и аз не знам кога :D

Пожелавам ви приятна вечер и лека нощ!

Изображение
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
ivkaa75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 2941
Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
:: 4 рецепти от ivkaa75
:: 3 снимки от ivkaa75

Мнение от ivkaa75 » нед ное 11, 2012 5:25 am

animirano-coffe.gif
Добро утро! :)
Слънцето ни гали още с лъчите си и ни
приветства за хубавия ден! Няма как да
не се зарадваме на топлината му и да
благодарим , че ще ни е хубаво и днес!

Не знаем какво ще бъде утре; работата
ни е да сме щастливи днес! :)
/ Сидни Смит /

Неделно да ви е днес, приятели...
Есенно и ведро...Красиво и спокойно! :)

Рали, със здраве да си ползваш камерата,много хубави моменти за заснемаш с нея :clap:

Потребителски аватар
ivkaa75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 2941
Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
:: 4 рецепти от ivkaa75
:: 3 снимки от ivkaa75

Мнение от ivkaa75 » нед ное 11, 2012 5:28 am

177078_424654090920965_441144275_o.jpg
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ПРИЯТЕЛИ!!!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ИМЕННИЦИТЕ!!!
НОСЕТЕ С ГОРДОСТ ИМЕТО СИ!!!
БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!

rusowelka51
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1392
Регистриран на: съб яну 28, 2012 9:58 am
:: 2 снимки от rusowelka51

Мнение от rusowelka51 » нед ное 11, 2012 8:20 am

Добро утро
Едно кафе и от мен
Изображение
Рали ,честито ти придобивка ,със здраве да си я ползваш и да ни показваш такива смайващи вкусотии
Диана и аз исках да направя нещо да изненадам сина на 15 има РД ама като гледам вашите срам ме хваща няма да се справя
Или ако ми посочите някоя лесна рецепта
Ивка хубави пожелания дано да е хубаво времето че ми се излиза на разходка Вчера се провали -имаше такъв студен вятър
Днес няма да готвя направих си кафе и сядам да разглеждам снимките на Рали
Приятен и усмихнат ден ви желая :sun: :sun: :sun: :sun: :sun: :music: :music: :music: :music:
rusowelka51.snimka.bg/other/sreshti-s-priyateli.696225.28150919

Потребителски аватар
vyra59
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1616
Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
:: 25 рецепти от vyra59
:: 43 снимки от vyra59
Местоположение: Плевен

Мнение от vyra59 » нед ное 11, 2012 9:36 am

Добро утро :chef:
Рали, тортата е перфектна, ти просто си уникална! Честита нова придобивка! Да си ползваш камерата със здраве, да ни показваш твоите уникални кулинарни умения! :giflo1: :giflo1: :giflo1:
Приятелки,благодаря за кафенцата, сервирам и аз по едно :coffee: и отивам да готвя :cook:
Изображение
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, НАЗДРАВЕ И ВЕСЕЛО ПРАЗНУВАНЕ :celebrate: :baloons: :celebrate: :baloons:
Не е важно какви обувки носиш, важно е какви крачки правиш!
Изображение


Заключена