Провал в кухнята! [2]
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 81
- Регистриран на: пон фев 27, 2012 3:06 pm
- :: 8 рецепти от Melina
Re: Провал в кухнята! [2]
Пропуснах да напиша, че не е необходимо сместа да престоява.
Човек трябва да бъде достатъчно голям за да признае грешките си,достатъчно умен за да спечели от тях и достатъчно силен за да ги поправи!
- steffanell
- магьосник в кухнята
- Мнения: 48
- Регистриран на: нед ное 15, 2009 9:47 pm
- :: 79 рецепти от steffanell
- :: 575 снимки от steffanell
Melina,защо не пуснеш рецептата в сайта!!
- mimsi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi
Благодаря за напътствията , Melina !Ще опитам и без сода
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
Ето и днешния ми провал
Крем Брюле - II вид и понеже е така лесна и бърза реших да я пробвам. Всичко вървеше добре, крема стана, стегна се, поръсих със захар и дойде време да го "брюлирам" - да карамелизирам захарта отгоре. Пуснах фурната само на грил и чаках да се загрее, но не ми се чакаше много и преди да е светнала лампичката, че е свършило със загряването го сложих. За съжаление фурната не е била добре загрята, получих топъл крем поръсен с топла захар. Изглежда много тъжно
Хубавото е, че поне е вкусно и ще се изяде, лошото е, че не е Брюле...
Това е крем Брюле, ако се чудите Видях ето тази рецепта Хубавото е, че поне е вкусно и ще се изяде, лошото е, че не е Брюле...
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Ох, Неви, първо помислих че са разбити яйца. Важното, че е бил вкусен. Тук пък видях, че продават готов крем брюле, в едни микроскопични стъклени бурканчета. Много ми харесаха бурканчетата и купих 6 броя (в пакет са по 2 броя). Към станиоловата капачка на всяко бурканче има залепено пакетче със захар, която се поръсва върху крема, чакаш 1-2 минути и тя става кафява и хрупкава Или пък, така е описано, слагаш захарта, запичаш на грил, а после охлаждаш в хладилник. На мен нито ми се печеше, нито ми се чакаше и реших веднага да пробвам. Обаче беше отвратително! Все едно сладко масло с изгоряла захар, толкова мазен беше крема!!! Направих се на ударена, че и на сина ми пробутах едно, вкусове различни, може на него да му хареса, ама той не е будала, направо го изплю. Тръгна да го хвърля, ама аз спасих бурканчето. Сега имам 2 празни бурканчета, 4 седят в хладилника, че е трайно до септември, а аз съм малко скръндза в това отношение, боли ме да хвърлям храни, може пък все на някой да се хареса, нали така? Та мисълта ми е, като ти се е затоплил крема при запичането, не е ли възможно да се охлади после? Или с домашно направените не става?
Иначе покрай мен много провали пак имаше напоследък - завчера загорих едни пилешки дробчета, бяха за мен, друг не ги яде, и се отплеснах на телефона...А, обрах горните, ама лукът беше въглен!
И една торта попровалих, тази с мозайката. По желание на поръчващия трябваше да е с плодове (направих рецептата на Марина), но понеже седя 2 дни в хладилника, започна отдолу да се процежда сок, мислех, че цялата торта ще се приплъзне, изкриви се отстрани! Хладилникът ми беше станал локва, че и от студа се стяга сока и става като лепило... абе неприятно беше, добре че другата торта за племенника ми беше по-горе, че не е капало върху нея, тогава щях да полудея. Но била много, много вкусна, казаха от партито
И с тортата за племенника ми имах ядове, за първи път направих езеро в торта и понеже никъде не намерих такова нещо, сама си измислих метода. Но не беше много домислен, на два пъти трябваше да го донаправям Е, сега вече знам де, та ако някой реши да прави локва в торта - да се обади, да не повтаря моите заблуди. Аз имам намерение да кача метода като рецепта, ама нямам време в момента, затова нека пише към снимките.
Такива провали напоследък Така се учим
Иначе покрай мен много провали пак имаше напоследък - завчера загорих едни пилешки дробчета, бяха за мен, друг не ги яде, и се отплеснах на телефона...А, обрах горните, ама лукът беше въглен!
И една торта попровалих, тази с мозайката. По желание на поръчващия трябваше да е с плодове (направих рецептата на Марина), но понеже седя 2 дни в хладилника, започна отдолу да се процежда сок, мислех, че цялата торта ще се приплъзне, изкриви се отстрани! Хладилникът ми беше станал локва, че и от студа се стяга сока и става като лепило... абе неприятно беше, добре че другата торта за племенника ми беше по-горе, че не е капало върху нея, тогава щях да полудея. Но била много, много вкусна, казаха от партито
И с тортата за племенника ми имах ядове, за първи път направих езеро в торта и понеже никъде не намерих такова нещо, сама си измислих метода. Но не беше много домислен, на два пъти трябваше да го донаправям Е, сега вече знам де, та ако някой реши да прави локва в торта - да се обади, да не повтаря моите заблуди. Аз имам намерение да кача метода като рецепта, ама нямам време в момента, затова нека пише към снимките.
Такива провали напоследък Така се учим
www.facebook.com/artandhobby
- Diddka
- виртуоз с тиган
- Мнения: 15
- Регистриран на: ср юни 13, 2012 7:43 pm
- :: 2 рецепти от Diddka
- :: 27 снимки от Diddka
Здравейте,реших и аз да се оплача от днешният ми провал,макар и "провал" да е силно казано...Както и да е,днес между другото готвене реших да направя и кекс,по рецептата по която винаги го правя-почти като "Пухкав кекс" от тук,и този път реших вътре да настържа един шоколад.И така,първо,кекса ми стана супер,идеално се опече и перфектен на вид.Нарязах половината и беше изяден за секунди от сина ми и от мъжът ми,като мъжът ми каза,че откакто сме женени(вече 19год)това е най-хубавият кекс,който съм правила.В последствие обаче,реших да направя някаква какаова глазура и да полея останалия половин кекс,за да ги изненадам още повече с кулинарните си способности...За съжаление се оказа,че мъжът ми изобщо не хареса глазурата върху кекса и дори се наложи да изрежа полятите краища ,за да яде все пак от кекса отново...Е,поне синът ми се изказа по-добре за глазурата,и сега се чудя дали ще му хареса за десерт,ако направя крем с нишесте и залея изрязаните корички от кекса с глазура и импровизирам нещо ).Забелязала съм,че винаги ,когато се старая прекалено да готвя,нищо не ми се получава...става по-добре,когато не се вживявам много-много.
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 10
- Регистриран на: чет авг 02, 2012 10:51 am
Колко провали съм имал когато готвя по рецепта, а като готвя на око съм нямал никакви проблеми.И до ден днешен немога да си обисня това нещо.
Никога не е излишно едно благодаря.
- borissova
- виртуоз с тиган
- Мнения: 79
- Регистриран на: вт авг 07, 2012 10:13 am
- :: 10 рецепти от borissova
- :: 34 снимки от borissova
Който не готви, той няма провали И аз онзи ден реших да направя реване, но явно сложих много захар и като се изпече все едно ядеш карамелизирана захар, още повече не се наду....абе...скапах си настроението и го изхвърлих Скоро ще се опитам пак да направя, дано да е успешно!
"То целият свят е болен, синко. Едни от това, Други от онова. Няма здрав човек на света. Гледаш, тялото желязно, а душата — гнила." /Елин Пелин/
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Здравейте.... пак аз в тази тема...
Вчера реших да правя мойшавена, да дам на момчето, което ни свали тапетите, да занесе на майка си, тя ми е приятелка. Правила съм мойшавена, става чудесна, знам я, става бързо, имам всичко необходимо, значи - почнах. Да, ама нямам пасатор тук, в другото жилище е. Реших, че това не е проблем. Ще бъркам с желязната лейди. Сложих на котлона водата и олиото, заврях ги, сложих ги в купата и ги разбивах 8 минути, докато побеляха. Сложих брашното и го разбих. Стана на парцали, а олиото изплува отгоре. Няма значение, си казах умно аз, като се опече ще се оправи. Поръсих обилно със захар и канела. Бутнах я във фурната. Олиото завря, парцалите тесто почнаха да цвърчат и да се пържат в него. Гледах, гледах, че като ми накипя, я хванах и я изсипах в мивката. Като изстина, замина в кофата. Почесах се аз и получих гениалния проблясък, че може би се получи така, щото забравих шестте яйца?
Кипнах водата с олиото. Сложих брашното, бърках енергично и направих парено тесто. Не го чаках да изстине, а бухнах първото яйце и почнах да бъркам в несвяст. То стана на омлет. Зарязах тенджерата и отидох да свалям и аз тапети. След 20 минути обаче, през които тенджерата ме глождеше, отидох и сложих и другите яйца, едно по едно, направих хубаво тесто за еклери. Е, тук-таме се виждаше бърканото яйце, ама човек не бива да е толкова придричив. Поръсих със захар и канела и го пекох 40 минути. Не се наду. Изби му малко олио, ама не плуваше, само беше прогизнало. Миришеше на бъркани яйца. Наязах на хубави ромбове... и ги изхвърлих в кофата... Опекох лешников сиропиран сладкиш. Той поне стана.
Вчера реших да правя мойшавена, да дам на момчето, което ни свали тапетите, да занесе на майка си, тя ми е приятелка. Правила съм мойшавена, става чудесна, знам я, става бързо, имам всичко необходимо, значи - почнах. Да, ама нямам пасатор тук, в другото жилище е. Реших, че това не е проблем. Ще бъркам с желязната лейди. Сложих на котлона водата и олиото, заврях ги, сложих ги в купата и ги разбивах 8 минути, докато побеляха. Сложих брашното и го разбих. Стана на парцали, а олиото изплува отгоре. Няма значение, си казах умно аз, като се опече ще се оправи. Поръсих обилно със захар и канела. Бутнах я във фурната. Олиото завря, парцалите тесто почнаха да цвърчат и да се пържат в него. Гледах, гледах, че като ми накипя, я хванах и я изсипах в мивката. Като изстина, замина в кофата. Почесах се аз и получих гениалния проблясък, че може би се получи така, щото забравих шестте яйца?
Кипнах водата с олиото. Сложих брашното, бърках енергично и направих парено тесто. Не го чаках да изстине, а бухнах първото яйце и почнах да бъркам в несвяст. То стана на омлет. Зарязах тенджерата и отидох да свалям и аз тапети. След 20 минути обаче, през които тенджерата ме глождеше, отидох и сложих и другите яйца, едно по едно, направих хубаво тесто за еклери. Е, тук-таме се виждаше бърканото яйце, ама човек не бива да е толкова придричив. Поръсих със захар и канела и го пекох 40 минути. Не се наду. Изби му малко олио, ама не плуваше, само беше прогизнало. Миришеше на бъркани яйца. Наязах на хубави ромбове... и ги изхвърлих в кофата... Опекох лешников сиропиран сладкиш. Той поне стана.
www.facebook.com/artandhobby
- Sirena
- магьосник в кухнята
- Мнения: 3898
- Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
- :: 17 рецепти от Sirena
- :: 171 снимки от Sirena
- Местоположение: Варна
Рали, кошмар. Но толкова комично го разказа, че ми стана смешно и си те представих как търчиш
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."