Как тече денят на Веселите готвачи? - Декември '12

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
rusowelka51
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1392
Регистриран на: съб яну 28, 2012 9:58 am
:: 2 снимки от rusowelka51

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от rusowelka51 » вт дек 11, 2012 10:50 am

Здравейте момичета
Днес нещо при мен не е наред
Снощи съм спала само три часа
Нямам настроение
Стига съм се оплаквала След малко ще ходя на работа и ще ми мине
Приятен ден момичета :hug: :hug: :hug:
rusowelka51.snimka.bg/other/sreshti-s-priyateli.696225.28150919


Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1677
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнение от milena75 » вт дек 11, 2012 12:58 pm

Танче, на всеки се случва да му е криво и да има тежки моменти. И аз обикновено будувам като не мога да намеря изход, но после нещата се нареждат от само себе си. Кураж!

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » вт дек 11, 2012 2:52 pm

Здравейте, момичета мили!

Благодаря ви кафетата, за настроението и пожеланията.

Бони, ние като деца киснехме от 8:00 часа сутринта до 8:00 часа вечерта в морето. Ушите ни бяха винаги пълни с вода, че и с пясък, водорасли, дори мидички :D
Майка ми ни слагаше да легнам настрана, покриваше лицето и косата ни кърпа, и правеше фуния от натопен в стопен восък или парафин тензух. Фунията се оформя докато восъка е още течен и се оставя да се втвърди. После се реже една малка дупчица в острия край и фунията се пъха в ухото. Горния, широк край се запалва. Гори като свещ. Като стигне на около 4-5 см от ухото, се духва и се угасява. Фунийката се вади и вътре в нея са водата, пясъка, водораслите и т.н. Принципът е приципа на комина. Достатъчен е тензух 20 х 20 см. Ако решиш да пробваш, трябва да намериш решителен човек, който да не го е страх от процедурата и да действа уверено. Защото докато ти го правят, ти си буквално безпомощна. Трябва така да си покрита с кърпа, че само дупчицата на ухото ти да е открита. Ако капне восък на кърпата, се маха лесно като се натрие с бучка лед и се изрони.

Танче, и аз днес не съм спала много. Само на пресекулки. Добре дошла в клуба на неотспалите :roll:

Имам да ви разказвам грозна история... предупреждавам тези, на които не им се четат грозни неща :cry:

Вчера следобед жената на брат ми беше тук с малкия Адриан, той е на 20 месеца. Няколко пъти падна тук детето, играейки, плака като се удари, абе нормалното детско държание. Прозорецът беше отворен, защото бяхме загорили един пудинг и миришеше адски на изгоряло. В един момент от улицата майката на Филип започна да крещи истерично и с цяло гърло: "Свиииииинииии! Тишина! Български боклуци! Български пачавури (демек пачаври)! Тишина! Изродчето ви да се маха от къщата на сина ми! Обсебихте го!" И така нататък.... :cry: Спряха се минувачи да гледат. Други съседи се лепнаха на оградите. Аз се обадих в полицията, но докато дойдат, тя се махна. Все пак направих жалба. Но каква е ползата? Отвратителното чувство, че си омърсен, остава. :( :cry: Първо мислехме да не казваме на мъжете, но те така или иначе ще научат - я от комшии, я от някой друг.

После пък в 24:00 часа тя пак започна да крещи вън на улицата - че от ресторанта смърдяло на манджа, на пушек, че те я били дразнели. Аз не спях и веднага звъннах в полицията и се облякох. Слязах долу, а наемателите тъкмо си тръгвали, тая като им изкочила. Всичко беше изгасено, кухнята изчистена. Те вчера по принцип почиват, но бяха отворили заради една резервация, коледен банкет на една малка фирма, и гостите се заседяли. Е това явно я е вбесило - че тя полага такива усилия да ги докара до банкрут, а те все пак имат някаква работа. Крещеше като истерик, мислех, че ще й се спука нещо в главата, така се дереше! Почна на гръцки да нарежда и да гледа нагоре към прозорците ни. Филип вече се беше събудил, показа се на прозореца, каза й нещо и пак една какофония.... абе резил! Цигания неописуема! Аз такива отношения не познавам и ми е адски неудобно! Чубствам се виновна, че не успявам да го предотвратя или да го прекратя! Вчера беше най-лошия случай от всички! Дори казах на Филип, че сигурно е по-добре да се разделим, само и само да престанат тези унизителни сцени!
Полицията дойде и я отстрани, заплашиха я, че ако не млъкне веднага, ще докарат лекар да я успокои с инджексия. Е, нейсе, затвори си устата.
Аз съм заспала към 4:00 часа, не можех да спра на мисля... изпих една кофа валерианов чай и пак никакъв ефект. В 6:30 събудих сина ми за училище оттатък, в другото жилище. После бях будна до 7:30, но тук е тъмно като нощ по това време и успях да заспя отново. В 8:30 получавам смс от моя сим, че не отишъл на училище, че бил болен. Обадих му се и така го нахоках! Който е болен сутрин, не обикаля по цял ден после из студа! И трябва да ми го каже в 6:30 часа сутринта, не два часа по-късно! Той че го боли гърлото - да , боли го. Но просто след моето обаждане е заспал отново и си търси извинение! Изпратих го доста немайчински на училище! Пак успях да заспа, самата аз не знам как. В 10:30 ме събуди наемателката - да сме си говорили за случая снощи. Отрязах я, но повече не можах да заспя! Адски ме тормози поведението на майката на Филип! Имам усещане за чуждо тяло в гърлото и не се маха дори като преглъщам, и дори като плача. От 8 дни взимам пак кантарионов екстракт, още поне седмица ще мине, докато почне да действа. Но тази жена ще ни подлуди. Комшиите казват, че разбирали, че не била наша вината и т.н. Но вече почват да се правят, че не чуват като ги поздравяваме например. Ето днес на Регина й казвам добър ден, а тя ме подмина без да си промени мимиката :thinking:

Момичета мили, в такава безизходица съм... за нищо нямам мерак, не съм чистила, не съм готвила, днес само се влача и се усещам, как пробивам стените с поглед...чиниите дори не съм измила... Действително си мисля, дали да не се разделя с Филип, поне за известно време... но пък и да се върна в старото ми жилище - то е на 20 метра от тук. Ако имах къде да се махна - щях на момента да го направя!!! Но в предколедното време да гостуваш някъде по-дълго, си е жива наглост. Хората са толкова заети, не бих могла да се натреса на никого. :(



ох, колко много ви занимавам.... извинете ме... сега се чудя дали да не изтрия целия постинг и просто днес да не съм се разписала тук...
извинете ме, моля ви!
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » вт дек 11, 2012 3:38 pm

Рали, не знам какво да кажа, освен че съжалявам за ситуацията, в която си поставена. Тази жена е психично болна (поне аз така си мисля), дали не може да се направи нещо в този смисъл? Безкрайните жалби до полицията какво могат да помогнат, освен в момента да я узъптят, но после тя се ужесточава повече. Раздялата с Филип няма да е решение на този проблем, само ще страдате повече, а така поне сте си опора взаимно. В момента мисля и за полицейска закрила, т.е. да я ограничат да не ви доближава.
Дано нещата се оправят и ежедневието ти се успокои :)
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."


Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » вт дек 11, 2012 6:15 pm

Рали миличка, благодаря ти за съвета :hug: Сигурно е ефикасен начина, но у нас няма кой да ми го приложи :wink: Снощи и тази сутрин ми омърмориха, че не отивам на лекар, а се самоопрявям :roll: Как да е, днес чувам добре и почти нямам чувство на запушеност :roll:

За кошмарната ти свекърва просто нямам думи, искрено ти съчувствам и не зная какъв съвет да ти дам. Може би е възможно полицията да реагира на такова психологическо насилие или би следвало да заведете дело за тормоз :thinking: За раздяла с Филип не си и мисли според мен. Това би означавало да се предадеш, да предадеш и него. Явно вие двамата добре се разбирате и не бива тази жена, макар и майка му да е пречка между вас. Вие си подреждате живота както можете, а това че тя е неврастеничка сигурно може да се въдвори в някакъв режим от компетентен орган :? Лошото е че ви излага пред съседи и приятели, а това е трудно да им се обясни сигурно - особено на съседите :eeek:

Ти не се притеснявай, споделяй с нас - така ти олеква и винаги ще имаш приятелско рамо, на което да се облегнеш :hug: :hug: :hug:

Дианка, как сте днес - дано съпругът ти е все по-добре :love:

Спокойна и топла вечер на всички - тук вали силен мокър сняг и трупа ли трупа :rain: :wine: :night:

Изображение
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
vyra59
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1616
Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
:: 25 рецепти от vyra59
:: 43 снимки от vyra59
Местоположение: Плевен

Мнение от vyra59 » вт дек 11, 2012 7:09 pm

Здравейте мили момичета!
Рали, прочетох много внимателно поста ти. Наистина си в много неприятна ситуация, да не кажа в безизходица. Според мен не си мисли за раздяла с Филип, защо вие да си проваляте живота заради тази психично болна жена(според мен). Ама тя наистина нещо не е добре. Много е деликатно положението, в което се намираш. Лошото е, че тя е настроила и съседите срещу теб. Дано след подадените жалби в полицията поне тя да направи нещо. Ще кажеш отстрани е много лесно да се дават съвети и е така, но все пак ние те обичаме и се притесняваме заедно с теб. Дано само Филип да е с теб и обичта ви да победи - пожелавам ти го от сърце. Все пак идват Светли празници и дано добрината да победи. Приятна вечер Рали и дано новият ден ти донесе все хубави неща. А с Патрик нещата да се наредят добре! Рали, и да знаеш, не ни отегчаваш, нали сме тук да си споделяме!
Приятна вечер на всички вас, мили момичета!
Не е важно какви обувки носиш, важно е какви крачки правиш!
Изображение

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » вт дек 11, 2012 7:23 pm

РАЛИ,много грозно и обидно е всичко,което преживяваш,вместо да обмисляш временна раздяла с ФИЛИП, нека той да говори с нея,ако трябва с ултиматум да не приближава и дразни,не напускай съпруга си - точно това цели тая невъзпитана жена,странно,в кой век живее,напук на всички обстоятелства трябва да сте още по-близки,по -сплотени, ще видиш мило дете - доброто ще победи злото.Не си мисли,че ни натоварваш,напротив с каквото можем, ще помогнем,най -вече с усещането,че сме до теб.Горе главата мое силно момиче,не се предавай,бори се - за теб,за Филип и най -вече за прекрасното си момче Патрик.Бъди смела и силна,успех. :thumbsup: :winkiss: :giflo2: :winkiss: :hug: :hug: :hug:

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » вт дек 11, 2012 7:53 pm

ТАНЧЕ,каквото и да се е случило, не се поддавай, хайде мила веселушке - ти си толкова сърдечна,мила,позитивна,нали си ни приятелче.Таничка,много :winkiss: и силна прегръка от мен. :thumbsup: :winkiss: :giflo1: :winkiss: :hug: :hug: :hug:

Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1677
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнение от milena75 » вт дек 11, 2012 8:11 pm

Здравейте!
Рали, когато на човек му е тъжно, с кой друг освен с приятелите си да сподели?! Естествено, че ще ни "занимаваш" и ще си излееш болката!
За свекърва ти ми е ясно какво е положението, защото вече ти бях писала, че и моята баба беше такава, майка ми е преживяла доста от нещата, за които пишеш. Благодари се, че Филип е мъж на място, който не се поддава на атаките. А какво те интересуват съседите? С тях ли сядаш вечер на масата, с тях ли си споделяш най-личните неща, до тях ли си лягаш вечер? Отговори си на тези въпроси и тогава решавай дали да се разделиш с човека, който ти поднася такива изненади и се опитва да те направи щастлива. Според мен той няма да се остави така и ще сложи майка си на мястото й. Най-добре във вашето положение е може би да се отдалечите един от друг - или вие, или свекърва ти да се премести на друго място, но ако това не е възможно просто се прави, че не я забелязваш. Сега ще кажеш - "Лесно се говори като не ти е на главата.", но знай, че на мен и на съпруга ми се наложи да живеем пет години с моята баба и за това време тя ни направи на луди, опитваше се и баща ми да настройва срещу нас(за съседите не говоря, те кой знае какво си мислеха за нас), това ми беше най-болно. Решението при нас беше точно да не й обръщаме внимание, в един апартамент живеехме, а се разминавахме като пътни знаци, но поне бях спокойна. Кураж, мила!

Потребителски аватар
MANI
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: вт дек 30, 2008 8:09 am
:: 170 рецепти от MANI
:: 436 снимки от MANI

Мнение от MANI » вт дек 11, 2012 8:40 pm

Добър вечер момичета!Относно срещата аз не знам все още дали ще мога :( ,но има време!Чакам представител на една от фирмите ,с които работя и заради това не мога да си правя планове.Ако случайно пропусна,искрено се надявам да се организираме бургаски район -все пак аз съм от двата края вече :tongue: .Събота и неделя си бях във Варна.Изкарах си превъзходно с малкото ми слънчице :love: Не мога да повярвам как за 10 дни това дете се е променило толкова.Голяма лудетина :D В Бургас януари месец ще се проведе сватбено изложение и днес потвърдих моето участие :love: Предполагам ,че ще е много хубаво и зареждащо с положителни емоции.Миналата година е имало над 2000 младоженци :clap: Представете си толкова влюбени ,мечтаещи и щастливи хора на едно място?!
Рали и аз прочетох мн внимателно за проблема със майката на Филип :agr: Ти ме познаваш най-добре от всички и знаеш какви приключения съм имала в моят живот.Не наказвай себе си и любимият за грешките на неуравновесените му близки!!Обидите са много грозни ,но защо той трябва да плаща?По- добре му кажи и потърсете заедно решение на проблема. Има много нови за мен момичета ,които се надявам скоро да опозная :love: Спокойна вечер от мен!
http://www.radikal.ru]Изображение


Заключена