Как тече денят на Веселите готвачи? - Декември '12

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1677
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от milena75 » нед дек 23, 2012 11:33 am

Здравейте!
Ивка, Бони, радвам се, че всички вече са си у дома и можете със спокойни сърца да започнете приготовленията за празника.
Рали, знай, че всичко на този свят се връща :agr: ! Опитай се да не мислиш за хорската злоба, а да посветиш мислите си на семейството си и обичаните от теб хора, така ще ти стане много по-леко на душата.
Танче, дано твоето коледно чудо те отведе до желаното място!
Наталка, и мен ме натискат за коледни сладки, но още не съм избрала по коя рецепта да ги направя, а и като си помисля колко други неща съм запланувала, свят ми се завива :thinking: .
Кате, измислихте ли вече постните ястия? Сигурно вече си купила и подаръците. Няма да питам кой ще ги чака с най-голямо нетърпение, то е ясно :wink: :D .
Пети, знаех си, че ще успееш да се прибереш при малката принцеса. Няма как Дядо Коледа да остави мама далеч от детенцето й в празничната нощ!
Пожелавам ви един разкошен ден с много приятнии весели емоции около подготовката на празника!
:eleni: :emotshejna: :zwyncheta: :zwyncheta: :zwyncheta: :emotshejna: :eleni:


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » нед дек 23, 2012 11:56 am

Добро утро, мили приятелки :D

Благодаря ви за разбирането и симпатията :love:
Пети, миличко, надявам се пътуването да е безпроблемно. Съжалявам, че в сряда повече не се обадих, но събитията не го позволиха. Благодаря ти за подкрепата, мило! Надявам се да ни се удаде възможност най-скоро да наваксаме :D :coffee: Нацелувай малката, ама много я нацелувай от мен!!!

Танче, точно така ще направя, снощи като прочетох съвета ти и веднага приготвих една официална рокля, утре ще си направя една вдигната прическа, нека да я е яд! :tongue:

Кате, Ивка, Бони, Наталка, Миленка, благодаря ви, милички, че така добре ме разбирате! Толкова бих искала да се разбираме всички в семейството, но не би... Усещам се, че преминах предела, когато още можех да простя и забравя. Сега се усещам, че буквално ме страх, да не вземе тя да се извини и да иска приятелство, ужас ме хваща при мисълта, че може да се обърне в последния момент и да се прави на добра... :eeek: :? :confused:

Наталка, и ние днес ще печем сладки, явно сме на една вълна с теб, миличка :)

И аз като Катето искам да ви кажа, че много ви обичам! Няма да изброявам имена :) Един поглед тук ми възвръща толкова вяра в хората, което при мен понякога е повече от наложително :roll: Целувам ви всички :love:

Днес като че ли съм по-вдъхновена, събудих се доста преди будилника. Патрик днес е на коледен обяд при семейството на приятелката му.

Бях обещала да покажа подаръците, ама нещо се сетих, че щях да ги снимам едва снощи, като ги опаковах. Затова ще ви ги изброя::
Първо едно уточнение, ние писахме писмо на Дядо Коледа. Всеки си пожела нещо.
За Патрик, по негово желание, NIKE free run,
Филип си пожела един шоколад. За него има един античен глобус, от мрамор и дърво, индийски, както хората тогава са си представяли света. Той много харесва такива неща. И, понеже той събира моделни коли, една бензиностанция за колите му, която всъщност е шкафче :D
За брат ми, който си пожела дъвки, Егоист на Шанел - парфюмът с най-много противречиви мнения дори сред продавачите. Преди близо година го мирисахме заедно, и аз и Явор бяхме възхитени, докато останалите отвратени :D
За Деси, тя си пожела една Фанта, има една книга за печене на сладкиши и всичко останало, всяка рецепта обяснена стъпка по стъпка в картинки. Освен това един вълнен шал, един комплект на Шисейдо душгел и бодилоушън, и за капак една абсолютно гениална металическа диско-спейс-шапка за баня, да не й се мокри косата като се къпе, това е голямата ми находка още през август, ще се търкаляме от смях :)
За брата на Филип, той си пожела една торба близалки, за него Gucci by Gucci, парфюм.
За Клаудиа, тя си пожела книга, един сет ванилови душгел и бодилоушън, това е нейния любим аромат и един исторически роман, тя това чете :)
Яви си пожела една спайдърменска ръка :roll: :eeek: и ще я получи. Освен това и един спайдърменски костюм, че след месец е и карнавала ;) Спайдърменска маска му донесох от Дания, вече е оборудван за карнавала :)
За Адриан, той не каза нищо за писмото ;) има две играчки: един голям пластмасов куб, висок почти колкото неге, с разни притурки, дупки, звуци и т.н. и една играчка за във ваната, захваща се за ръба и е пързалка за другите играчки.
За Яви и Адриан заедно - една детска масичка с две столчета.
За Джорджи, тя също не проговори да си пожелае нещо :wink: , една цяла кухня, по-голяма от самата нея.
За Рене, големия син на Клаудиа и Вангели, един месец по-голям от Патрик, той каза, че нищо не искал, за него една картичка с пари.
За Ясмин, това е голямото момиченце на Клаудиа и Вангели, на 15 години е, тя не може да говори, един пуловер.
За приятелката на Патрик - дребни обеци и малко колие, и чарм за ключодържателя й. Тя е толкова спортна и не е никак кокетна, малко се затруднихме.
За Мария и Рафаил, близнаците на наемателите ни, също пари в картичка, освен това на Мария един готин шал.
За всеки има и по една голяма торба със сладки неща, орехи, ябълки и т.н.
За Стела една коледна звезда, изработена от перли.
За Йорго бутилка хубаво вино.
За майката на приятелката на Патрик - една коледна фигура за прозорец.
За бащата - вино.
За брата и сестрата - по една торбичка със сладкории на фереро.


Снощи от 22,30 до 00,30 часа опаковах подаръци....всичко е готово!

Това, което никой тук в къщи не знае, е че съм организирала Дядо Коледа. Купих костюм и един огромен чувал. Рене ще бъде Дядо Коледа у нас, а Патрик ще е Дядо Коледа после у тях. Само че Рене не знае, че Патрик ще ходи у тях, а Патрик не знае, че Рене ще идва у нас :clap: И понеже снощи установих, че не всички подаръци се побират в чувала, днес се обадих на едни познати да им искам каручка назаем :D :roll: :D , от тези, дето се дърпат на ръка :whistle:

Сега ви оставям, сладурани, приятен неделен ден ви желая, ще си допия кафето, ще пооправя тук и ще отивам да поработя в ресторанта. После ще печем сладки, хихи, ако станат пак на камък ще се откажа и ще им гледам сеира на останалите :)

Целувам ви :)
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Мнение от dianakatou » нед дек 23, 2012 1:03 pm

dqdo-koleda-namiga.jpg
Добър ден ,днес малко се поуспахме .....но дядо Коледа ни намига и трябва да се организираме ....Радвам се ,че са разчистили пътищата и на тоя семеен празник ,всички ще са заедно .РАЛИ,РАЛИ .....от една страна ме развеселяваш ,от друга се опитах да се поставя на твоето място .....тоя дядо Коледа не съм го избрала случайно..... :yee: :yee: :yee: ,и аз влизам в твоя ритъм . :) :) :) Колкото до случилото се ....бедна ми е фантазията ,не може да го побере човешки ум .....но понеже съм в чужбина ,милите представям си суматохата и ужаса ,който сте изпитали .....Господ забавя .......но не забравя ,да си сигурна,че всеки в един момент ...получава заслуженото.Колкото до подаръците ,да сте здрави и догодина все така щедри!Нека къщата ви е пълна само с радост и берекет!!! :love: Колкото до роклята ,разбира се,че ще е официалната и косата горе и от мен едно винено червило,малко блясък и усмивка ,ти така или иначе блестиш отвътре с човещината си ,така че ....нямаш нужда от много блясък ,прекарайте добре ,мисли положително и не позволявай ,дори и малка сянка от злоба и ненавист да ви развалят празниците :hug: :zwyncheta: :podaryk: :zwyncheta: ТАНЧЕ,много ми хареса за къде си се запътила ,идвам и аз с удоволствие :love: Снощи и ние правихме меденки ,чудесни на вкус ,днес ще ги украсим и след обяд смятаме да посетим магазин огромен за детски играчки ....да се почувстваме малко деца ,иначе подаръците за малките са от по-съвременна технология ,малкия пожела PSP ,а дъщеря ми един часовник ,вътре в който с кристали е минни маус с червена панделка и бяла кожена верижка.Това е за децата ,между нас още не съм измислила ,но най-вероятно за съпруга ми неговия лидер на Кристиян Диор,(и на мен ми харесва много),а от негова страна ......ще го узная впоследствие ,от мен за приятелките ми таперуер ,на всички харесват и зная долу-горе кой от какво има нужда...и за поканените ни на Коледа ,все още умувам ,но днес е отворено ,утре само супер маркетите,така че нещо ще измисля :) МАМИ,искам и аз да ти благодаря за хубавите и топли думи ,и от своя страна и аз да благодаря на всички за топлотата,щедро даряващи добрина и да пожелая здраве на всички и техните семейства ,ИВЕ,отново вудна си и .......ще се постарая винаги да имам по едно слънце в джоба си и аз ,БОНИ,така е миличка няма само аз да се узорвам с достъпа до компютъра.....виждаш ли каква мъка е,но добре ,че имаме задължения и ......така или иначе домакините чакат ,ПЕТИ,лек път и от мен и ,щастливо прекарване с малкото ти слънчице ,наистина е кукла...На всички приготвящи сладки успех и аз отивам да се включа ,защото .......времето е пари .......но ние не сме алчни ......а просто трябва да приключа най-сетне.....Много усмивки и спорен ден!!! :zwyncheta: :zwyncheta: :zwyncheta: :candle: :zwyncheta: :zwyncheta: :zwyncheta:P.S ИВЕ, отново чудна си ,извини ме по погрешка съм натиснала "в" :) :) :)

Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » нед дек 23, 2012 2:54 pm

Здравейте,работливи,коледни снежанки!

Стига сте чистили и шетали,че ще останете без дъх,точно на Коледната нощ.
Рали,на такива хора,какъвто и урок да им се даде,все криво ще го разберат.Това е непоправимо зло!Може да се преструва на добра душица,но никога няма да се излекува от простотията и злобата си.
Моят съвет към теб,е съвсем приятелски;Не се отказвай,да защитиш правата си и тези,на твоите близки!Покажи и,че нито ти,нито те са сами!Че връзката между вас е достатъчно силна и ако се наложи цялата немска полиция ще коленичи пред вас за прошка,но нито крачка назад не прави!Най-вече заради децата!Само като си представих гледката,тръпки ме побиха.И ти наричаш това чудовище жена....,това е чудовище!Динозавър!
Съжалявам,че съм толкова крайна и употребявам тези епитети,точно пред най-светлият празник,но съм крайна пред такива хора.

И ние пазарувахме вчера в късния следобед,но пак сме пропуснали някои покупки,та по-късно,пак ще палиме гумите на Вентото/така се изказват малчовците/.
Имам да допълвам детската аптечка с някои медикаменти,че като наближат празници ми се къдри косата....на "студено" :D
Подаръците за Дядо Коледа са готови /поне за ниската част от семейството/ :)
А,моят любим каза,че Дядо Мраз,който ми е носел подаръците навремето,бил пенсионер отдавна....Е,може и така да е,но днес и пенсионерите са с право на работа, без това и възрастта за пенсиониране им увеличиха,така че,аз пак си се надявам тайно....може и да е мнаго стар моят Дядка,само дано да не е.......компенсация :cry: :D
Какъвто и да е случаят,на вас,мили мои приятелчета,от все сърце,ви желая весели предпразнични и празнични дни и нощи,много усмивки,много топлина в душите,много любов в сърцата,много подаръци,без значение размерите и цените им,по-важното е,че са само за вас и ще носят велик спомен и сантиментална стойност завинаги/поне за мене е така/.Стига ми дори,една детска рисунка,изпъстрена с много цветове,дори и да не откриеш какво точно е искал да нарисува малкият художник,но само очичките,в които грее,онова пламъче,което само то може да стопли душата ти,за мене всичко останало е без никакво значение.Нито марка,нито цена,нито абсолютно нищо,неможе да се замени с любовта на децата ни!Те са ми всичко!


Прекрасен,неделен ден!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон


Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » нед дек 23, 2012 9:25 pm

Виждам :wink: , че сте добре, милички.
Лека нощ, аз ще се прикреватвам, че утре пак едно готвене ме чака.
Изображение
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » нед дек 23, 2012 9:39 pm

Спокойна и топла,зимна нощ,мили приятелчета!

Изображение
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон

Потребителски аватар
ivkaa75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 2941
Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
:: 4 рецепти от ivkaa75
:: 3 снимки от ivkaa75

Мнение от ivkaa75 » пон дек 24, 2012 7:20 am

15390_552457858117625_93128940_n.jpg
Добро утро приятели ето ме с моето кафе при вас :)
хайде да запретваме ръкави и в кухнята,
а на всичкото отгоре и с подаръците не съм готова,
днес ще ходя да купя за децата.

24.12.12 - Бъдни вечер / Малка Коледа / се нарича денят преди Рождество Христово,
и е един от най-важните семейни празници. Той е посветен на дома, огнището, на семейството
но и на умрелите предци-родственици, които също
се считат за част от семейството.
Нека във вашия дом има уют и топлина, разбиране
и сплотеност! Радвайте се на успехи и добродетели!
Нека искреност и любов има в общуването ви!
Бъдете благословени от Бога за дълъг съвместен живот!
Честит празник!

Празнуващи: Евгени, Евгения, Женя, Жаки, Жени, Джени, Джейн, Благородна.
Бъдете живи и здрави!
Весел празник!!!

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » пон дек 24, 2012 7:30 am

Добро утро, Честит празник - Бъдни вечер,денят на очакваното Рождество Христово - два светли православни празници.Нека денят ни започне с чаша ароматно :coffee:, да довършим започнатото от вчера приготовление на празничната трапеза - да седнем на масата със близките си, с много радост и настроение.Мили момичета,пожелавам на вас и семействата ви - Светли празници - да сте живи и здрави,много щастливи,успехи във всяко начинание. :hug: :hug: :hug: :zwyncheta: :zwyncheta: :zwyncheta: :eleni: :eleni: :elha: :eleni: :eleni: :zwyncheta: :zwyncheta: :zwyncheta: :emotshejna: :santa: :emotshejna: :podaryk: :candle: :podaryk:

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » пон дек 24, 2012 8:49 am

Изображение

[youtube]http://youtu.be/nLazKA9KTYk[/youtube]

Добро утро Веселушки :chef:

Колко е хубаво когато всички сме си у дома - къщата е пълна, сърцата ни преливат от обич :love: Нека бъдат благословени всички и смирението и добротата да са винаги с нас :zwyncheta: :zwyncheta: :zwyncheta:

Ивка, Кате, благодаря за кафенцата и прекрасните пожелания :hug: :hug: :hug: И аз пия моето :coffee: и отново запрятам ръкави. Днес ще дойде и свеки, която е приготвила почти цялата храна за празника. От мен са питата, салатите и пържолките /мъжете не могат без тях :wink: /. Сега първо ще опаковам подаръците и след това всичко останало :podaryk:

На всички ви желая хубав празничен ден, нека във всеки дом има много топлина, светлина и обич и нека Бог ни дари със здраве и дълъг живот Изображение

Изображение
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1677
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнение от milena75 » пон дек 24, 2012 10:08 am

Здравейте!
Изпивам си и аз кафето с вас и отивам да се вихря в кухнята.
Катето довършва празничната трапеза, Бони и Ивка опаковат подаръци, Петина сигурно вече се радва на момиченцето си, Дианка с много любов приготвя диетични ястия за съпруга си, Ани играе с децата(а може би е на романтична разходка с половинката :) :wink: ), Нинка е хукнала на пазар за последни покупки, Наталка още я няма, но сигурно вече и тя се е отдала на готвене, а Рали надявам се вдига косата в официална прическа и вече е завладяна от коледния дух :D . Имам чувството, че съм в дома на всяка една от вас. Честичко се усещам, че докато шетам из къщи се замислям какво ли правите вие в момента :) . Сякаш сме едно голямо семейство :D ! Благодаря ви, че ви има!
Желая ви много празнично настроение!
Изображение


Заключена