Как тече денят на Веселите готвачи? - Януари '13

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от Makaweli » ср яну 09, 2013 7:29 am

Изображение

[youtube]http://youtu.be/jvV0s6dO44Q[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=jvV0s6dO ... re=related

Добро утро, мили момичета :)

Дианка, Ани, как сте момичета - обадете се с две думи, наред ли е всичко при вас :thinking:
Ивка, напълно те разбирам мила :hug: За съжаление "Всяко стадо си има мърши" :yup: Независимо че съпруга ми е преподавател и при тях има такива колеги, за огромно съжаление. Да не ти говоря за сина ни в София - той вече е 5-ти курс и все още си влачи един изпит от първи и един от 4-ти курс точно по подобни причини. Не иска да дава пари и каза, че ще учи, но пари няма да даде. Лично аз не мога да си представя как един човек, който учи младите хора не само на наука, а и на начин на поведение, на начин на живот и положение в живота, ще допусне да дава пример по такъв начин. Но ... за съжаление - това е живота ... У нас е обратното - на студентите се дава всичко, лекции, помощ, литература, консултации - само и само да проявят интерес и да научат нещо. И когато от един випуск твоите дипломанти защитават само с отлични оценки, това е наградата за труда ти :)
В никакъв случай не допускайте младежа да прекъсва обучението си - първо в първи курс все още всичко изглежда още малко по ученически, имам предвид че не е длъжен да ходи с точно определени тетрадки на училище и т.н., второ - той все пак е във Варна, предстои летен сезон, ще си потърси работа, за да си помогне с парички за наесен /големият ни син работи след трети курс и учи редовно бакалавърската си степен, а после е двете магистърски степени учи задочно и работи/. Вашата специалност май няма задочна форма на обучение, но пък може да опитате варианта със студентски заем за обучение. После той ще пътува живот и здраве и ще може да си го изплати.
ПОМИСЛЕТЕ ДОБРЕ ПО ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНОСТИ И НЕ БЪРЗАЙТЕ С КРАЙНО РЕШЕНИЕ - и споделяй с нас, може заедно да намерим изход :thumup:

Хубав ден на всички - вече закъснявам, но мислите ми бягат пред мен Изображение
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » ср яну 09, 2013 8:01 am

Добро утро,мили приятелки,благодаря ви за :coffee:,благодаря ви за откровеноста - Ивка и Дидка,от всичко което сте споделили ми стана тъжно и болно - едно момче иска да учи,но доходите на семейството не достигат,една майка се лишава от всичко елементарно за да има за детенцето й,е,как да наречем всичко това в тая бедна държава,има само една дума - мизерия.Моя съседка има студентка и нещата стоят така, както при Ивка - момичето,след две години от следването започна работа в Казино,но,недоспиването от нощният труд постепенно измести посещението на лекции и сега прекъсна тая година,нямам думи,така е в България.Ивка, какви съвети да ти дам мила,ако можех,бих помогнала с нещо,просто нещата са доста сложни,но, винаги има светлина в тунела,горе главата.Хубав ден на всички. :hug: :hug: :hug:

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » ср яну 09, 2013 8:19 am

Добро утро :D
Ивче, стана ми мъчно за момчето. Нашия син отдавна завърши, първата година също беше трудна, за работа дума не ставаше, нямаше как, но после си намери работа само нощно време като продавач в денонощен магазин, така хем "поспиваше", хем учеше. Случи и на шеф, който му предостави и компютър, че ние не можехме. После и в София за магистърската, продаваше в един МОЛ луксозно дамско бельо, после и техника. Сам той си знае как изкара, но това е живота, труд и компромиси, аз тогава открих магазините втора употреба, мъжа ми работеше на 2 места и следеше промициите в магазините. Пет години беше трудно, не че сега не е. Не унивайте, ще се справите с общи усилия, после ще дойде удовлетворението за всички.
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » ср яну 09, 2013 8:21 am

Хайде на кафе, че ще трябва и да се работи
Изображение
Слънчев и спокоен ден, веселушки :hug: :hug: :hug:
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."


Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » ср яну 09, 2013 8:24 am

Дидка,разбирам те относно проблема със зъбките на Зарко - няколко дни ходя при Ина,оставам там - зет ми е нощтна смяна и оставам да нощувам при Ина и Антон - сега вади нови зъбки и е много неспокоен,макар,че много се държи,не плаче,не вдига температура,но не може да спи спокойно,всичко ще мине миличка,имай търпение,така е при всички дечица,да са живи и здрави,това идва и заминава. :thumbsup:.Натали, сега виждам,че си писала,да е слънчев и спокоен денят и за теб мила. :hug: :hug: :hug:

Потребителски аватар
i4eto3421
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 892
Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
:: 89 рецепти от i4eto3421
:: 507 снимки от i4eto3421

Мнение от i4eto3421 » ср яну 09, 2013 8:35 am

Няколко пъти исках да напиша коментар за проблема на Ивка,но не можах.Толкова неща искам да напиша и затова нищо не се получава :thinking......... Вярвам,че трудно ,но нещата ще намерят своя ритъм.

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » ср яну 09, 2013 10:54 am

ИВКА,искам и аз като Ичето да ти кажа толкова много неща,искам да мога да ти помогна по някакъв начин,искам това момиче ИВКА,толкова заредена с оптимизъм, сърдечност и много топлина да не изпитва мъка,страдание,искам,много, много положителни неща за теб и семейството ти,миличка,дано Бог ви помага в тоя труден момент,да ви даде сили и разрешение на проблема,готова съм да помогна с каквото мога,обичам те ИВКА. :winkiss: :winkiss: :winkiss: :hug: :hug: :hug:

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » ср яну 09, 2013 12:11 pm

Добро утро, мили приятелки!



Дидка, опитала съм се да дам някаква идея, за да дам надежда на Ивка. Понякога дори фактът, че някой се опитва да намери решение за теб, че някой се ангажира с твоя проблем, е достатъчен стимул, за да видиш всичко в друга, по-добра светлина и да излезеш от отчаянието си. Това беше първото, което ми мина през ума. Не съм искала нито да се правя на умница, нито да изглеждам като някой, на който "му е лесно да говори, като не му е до главата". Съжалявам много, че и на теб ти трудно, мила! Естествено, когато тук си пишем и не се познаваме лично, е невъзможно да се знае, кой в каква ситуация се намира в действителност и каква морална подкрепа му е нужна. Немотията, недоимъка и постоянната борба за свързване на двата края, ми е позната до болка, и знам, че най-големите поражения, които нанася, са смачкването на самочувствието и опустошението на достойнството на човека. Не бих пожелала никому да изпада в такава ситуация. Но когато си в нея, борбата е единственото спасение! Ако се отчаяш нацяло, ако провиснеш глава и сгърбиш рамене, тогава е сигурно, че ще изгубиш. Не че ще умреш от глад, човекът е в състояние да преживява и с трошици. Но ще изгубиш самочувствието си, ще изгубиш достойнството си, ще изгубиш връзката с напредващите ти приятели, ще изгубиш надеждата на децата ти. Затова за мен примирението никога не е било сериозна алтернатива, не ми е минавало през ума да си кажа: примири се. И не ми минава през ума да съветвам някого да се откаже... Да поспреш, да си поемеш дъх, да отстъпиш крачка назад, за да имаш по-добър поглед над нещата - да! Да направиш завой и да обиколиш скалата на пътя си - да! Но не да се отзакваш. Дидка, мила, повярвай ми, не съм искала да изглежда надменно или пък като упрек, че Ивка не прави всичко възможно!

Желая на всички ви спокоен, красив ден, изпълнен с оптимизъм, с вяра в доброто, с желание за промяна към по-добро и добри, верни приятели!

[youtube]http://youtu.be/ef-f-l2Pbn8[/youtube]
www.facebook.com/artandhobby

rusowelka51
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1392
Регистриран на: съб яну 28, 2012 9:58 am
:: 2 снимки от rusowelka51

Мнение от rusowelka51 » ср яну 09, 2013 12:34 pm

Здравейте милички в момента чета за втори път и рева със сълзи
налегнаха ме толкова спомени и все неприятни и за това сега имам проблеми със съня
Ивка не се отказвате ,не знам дали тези проблеми сте ги обсъдили със сина ,но не може да няма начин,дори в момента да е много рисковано
Професията му е хубава и в бъдеще съм сигурна ще се реваншира за всичко
Приятен ден момичета,желая ви усмихнат ден
rusowelka51.snimka.bg/other/sreshti-s-priyateli.696225.28150919

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » ср яну 09, 2013 12:54 pm

Рали,в никакъв случай не съм казала Ивка да се отказва или предава,просто в България си има криза -съвсем истинска,дето ни мори,дето ни разбива семействата,защото почват спорове ти така ,ти така....И исках да кажа,че отдавна сме свили разходите ,,за нас,,,нищо повече.За жалост това е положението.Никого не искам да обидя,не мисля,че винаги ти е било леко,изобщо нищо не съм си мислила,освен за самото положение в момента.Доходите са ниски и като платиш сметките ...нищо не останва в портмонето.Иначе раждайте българки....


Заключена