Как тече денят на Веселите готвачи? - Януари '13

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от didurana » пон яну 14, 2013 11:39 pm

Нинка,мила моя,успокой се.Живота на човека е най-важен и здравето.Щади си нервите,не се ядосвай с мъжа си,ако иска да е с вас,ако иска с майка си,да прави каквото си иска.ТИ И ДЕЦАТА сте най-важните,те не могат да се грижат сами за себе си и имат нужда от всеотдайна,спокойна и здрава майка.Мъже много,и на мен както знаеш ми писна, ама ха.В никакъв случай не подстрекавам всяка жена да си напуска мъжа.Само че всяко нещо си има граници и всяка от нас определя къде е предела.
И аз преди ходих по врачки и т.н. ,защото все нямах дете,както и да е,нищо от това което са ми казали не се е сбъднало,така че не си пълни главата с глупости.Тези пари по-добре ги похарчи в някое кафене на лаф със ,,свежа,, приятелка или в детски кът.И за приятелите,съжалявам ,че го казвачм,но тези които са големи песимисти не са ми по вкуса-разстройват ме.Искам стимул ,хъс,някой да ми повдигне духа и аз правя това,когато на тях им се наложи.И не казвам,че ако приятел,,падне,,ще го зарежа.Но в моменти на криза ,избирай за компания хора,които са оптимисти,другите друг път :wink: :wink: .
Отиди в църква и си поръчай четене на 40дневна молитва/в разл църкви цената е различна/Аз намерих една по-малка тук и давам 8лв .Знам че вярваш в Господ-каквото е рекъл ,ще стане.Не мисли лошо,да не предизвикаш съдбата,миличка.Радвай се на живота.
Знам нещо лесно за премахване на отрицателна енергия.Чукваш по 1 яйце в буркан с вода и слагаш бурканите в 4те ъгъла на всички стаи за 3 дни.Ако нямаш възможност слагаш само 1 буркан под леглото от страната на главата или отстрани до леглото.Яйцата ,,обират,,лошото.Бони е права солта също.На 4тата сутрин хвърляш водата с яйцата в тоалетната и си измиваш лицето със светена вода.Това не е магия ,можеш да си го правиш толкова често ,колкото искаш.Утре ще пиша пак.
Лека нощ на всички,милички мои!


Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 407
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 108 рецепти от xevi
:: 706 снимки от xevi

Мнение от xevi » вт яну 15, 2013 1:49 am

Нинка, по-добре не се хващай на врачки и баячки - измамници са, ще ти вземат парите и не само няма да помогнат, но и ще ти донесат нови притеснения. Ако не можеш да извадиш от мислите си "негативната енергия", момичетата по-горе са ти дали добри идеи за изпълнение в домашни условия.

Това, което описваш на мен ми звучи като стрес и нервно безпокойство. Това е реален проблем и не е за подценяване.

Обърни внимание на какво хапваш - хубаво е поне 1-2 седмично да слагаш на масата риба, а по-редовно ядки и прясно мляко, зеленчуци, намали сладкото, алкохола, цигарите и кофеина. Добави повече движение в дневния си режим - не е нужно да спортуваш или ходиш на фитнес (макар че е хубаво), 30-40 минутни разходки с бодро темпо всеки ден също са много полезни. Гледай да се наспиваш.

Нещо, което много помага за сваляне на напрежението е чай от лайка - лесно, евтино и много ефективно. Няколко пъти на ден, най-добре без захар или мед, да не ти дава захарта нови сили да се притесняваш :)
За по-сериозни състояния - таблетки/капки мента+глог+валериан.

Ако напрежението продължава и/или има и други симптоми и проблеми отиди до личния лекар и му разкажи на него.

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » вт яну 15, 2013 7:08 am

:winkiss: :sun: :winkiss: Добро утро,мили момичета,Бони,сладурче,виждам,че си тук - нека ти пожелая един лек и весел ден.Да започнем деня с чаша :coffee: и да си пожелаем всичко най -добро.Мила Неви,много съм впечетлена от съветите към Нинка, да , точно това е верният път и изход от създалата се ситуация.Дидка, много добре си насочила Нинка, то е казано - „Не питай старило,а питай патило„ :hug: .Дано, момичето намери правилният път и всичко се разреши в нейна полза.Прекрасен ден на всички момичета. :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » вт яну 15, 2013 7:17 am

Изображение

[youtube]http://youtu.be/9JxL_nfKWZQ[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=9JxL_nfKWZQ

Добро утро :)

Каква пролетна прогноза се е задала :eeek: И каква ли зима ще последва след това ...
По-важно е че започва един нов ден - нека е усмихнат и пълен с приятни занимания и преживявания :thumup:

Хайде сега да изпием кафето :coffee: , да послушаме приятна мелодия :music: и да си начертаем плановете за деня :tongue:

Дианка, хайде миличка, разкажи за сватбата - направи с писането както Йоанка те е посъветвала :)

Пети, видях снимки от изложението - много красиво начинание. По този начин хората придобиват представа за това какво се предлага за този толкова красив момент в живота и къде могат да го намерят. Желая ти повече клиенти и повече сватби /а това значи и повече бебчета :clap: /.

Ралиии, какво става с ремонта - приключи ли одисеята :wink: Ти вероятно отново се вихриш на всички посоки и пак не ти остава време за почивка. Намери време за себе си, мило момиче :hug:

Нинка, изпращам ти най-положителните си мисли :thumbsup:

Кате, виждам че си на линия и сигурно си пием кафето заедно :hug:

Хубав ден на всички Изображение
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Потребителски аватар
MANI
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: вт дек 30, 2008 8:09 am
:: 170 рецепти от MANI
:: 436 снимки от MANI

Мнение от MANI » вт яну 15, 2013 8:00 am

ДОБРО ЯНУАРСКО УТРО ПРИЯТЕЛИ :) И аз сядам да пия кафенце с вас - традицията повелява :tongue: Бони ,Ивка благодаря за милите думи отново.Радвам се ,че ви е харесало това с което се занимавам :love: На изложението беше мн зареждащо да гледаш всички тези млади хора,да виждаш топлотата ,блясъка в очите им, вълненията на близките им...абе ЛЮБОВ,ЛЮБОВ и пак ЛЮБОВ така беше ароматизиран въздуха в помещението :D :love:
НИНКА ,като гледам по- горе какво са писали момичетата ,май няма какво да добавя.Послушай ги миличка.Обърни повече внимание на себе си и нещата които ти доставят удоволствие.Не давай възможност на шарлатани да спекулират с проблемите и здравето ти :hug:
Аз започнах да ходя отново на фитнес,сауничка ,парна баня.3 пъти в седмицата.Отнема ми около 2 часа на ден,но е уникално средство за борба със стреса и сивото ежедневие.Тази седмица малко ми се обърка програмата -вчера подреждах магазина,днес златарчето ми почива и ще съм сама,но утре ще спортувам.Другият месец вече трябва да пусна обявя за продавачка.Така ще имам време да си я обуча и да започвам да се приготвям за сезона.
Две капки нежност,стрък надежда,най-чудното вълшебство сътвори-коктейла обич нека ни зарежда!Точно днес бъдете радостни!Точно днес очаквайте най-доброто!Точно днес обичайте всичко съществуващо!Точно днес работете усърдно!Бъдете усмихнати и щастливи!Точно днес бъдете Благодарни за всичко,което получавате!ღСМИСЪЛ НА ЖИВОТА СЕ КРИЕ В МАЛКИТЕ РАДОСТИ И СПОДЕЛЕНИ МИГОВЕ!Успеше ден на всички :hug:
http://www.radikal.ru]Изображение

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » вт яну 15, 2013 8:15 am

Добро утро :D
Нинка, момичетата са казали много неща по-горе, аз нямам какво да добавя. Това за Киприяновите молитви го правя, даже си ги нося в чантата с мен и понякога сама си ги чета. Подтисна ли се нещо имам навика да каня импровизирано близки приятели на гости и така се разведрявам.
Сега и аз сядам на кафе с вас, че скоро ще почне работния ден
Изображение
Хубав и ведър ден, приятелки, пролетта наближава
Изображение
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Мнение от dianakatou » вт яну 15, 2013 2:37 pm

Добър ден ,момичета .....Ох,много се притесних и ми стана болно ,че живеем в 21 век и ако има хора да се занимават с такива долни неща,каквито са магиите ....просто съжалявам .НИНКА,да си жива и здрава ,усмихната и щастлива ,миличко и не обръщай внимание на всичко ,което се случва и е лошо .Колкото до това ,аз от 17 години не живея в БГ и не мога да си обясня ,защо християни хора се обръщаме първо към врачки,баячки ,ходжи и какви ли още не и как като разумни и съвременни хора ,позволяваме да ни се месят в съдбата?! Съгласна съм и с БОНИ за осветяване на дома ,и с ИВЕТО за св.КИПРИЯНОВИТЕ молитви и въобще за положително мислене и хора около теб .ДИДКА ,искаш оптимисти хора ......ето ме и камъни да валят аз,съм усмихната и винаги мисля положително,на моменти ме смятат за фантазьорка ,моите близки разбира се ,сутрин в продължение на много години си казвам "Отче наш.....избави ни от лукавия и не ни въвеждай в изкушение и т.н "Моля се от сърце за хората ,които обичам и за всички въобще да са добре .....Слава на Бог молитвите ми се чуват .МАМИ хубаво казва не питай старило ,а патило .......На мен един ,слънчев ден не ми дойде на ум ,да зарежа България и да дойда тук !? Искам да го подчертая ......бях в страшно състояние ,и психиката ми зле ......отвсичко най-лошото избрах този вариянт ......много труден ,при положение ,че българите не излизаха толкова лесно в чужбина ......в момента ми се пълнят очите и пишейки се замислчм дали днес ,с тоя ум и житейски опит бих извършила подобна лудост!? Стисках зъби ,мислех само хубаво и когато черните облаци на носталгията ме навещаваха ......търсех нещо приятно ,което ще ме разведри и поплаквах си ,разбира се ,но се държах по мъжки и може и да ви се струва чудно ,но след молитвата си и желанието ми бе и това,което се случи в последствие.....Силата на мисълта и духа са голямо нещо ,мислейки положително и нещо ,което наистина го желаеш и молиш един ден ще се случи ,и посъщия начин мислиш ли отрицателно и всичко ,което уж случайно сезамисляш и е лошо също предизвикателство на съдбата е.Каквото да ги правим враговете ,като ние сами помагаме да е отрицателна атмосферата около нас !? Затова усмивка 6на 24 :) ,оптимизъм и само напред, аз поне така разсъждавам ,подбирам хората около мен ,и които допускам в дома ми .....само слънчеви хора ,може и да е малко егоистично ,но другите ще ги изслушам ,но ми влияят зле до тоя извод съм стигнала ....та така дотам .Колкото до сватбата ,БОНИ ами такива хубави разкази направих и сега ще съм по-кратка ,понеже НИНКА е много добричка исках първо с нея да започна .Шаферката бе кукла ,една малка госпожица с естествени цветя в косата ,посети фризьорски салон и леко я освежихме ,не че имаше нужда ,но да се чувства в ролята си като истинска булка,Стилиянош друг малък господин тъмносиня риза и панталон ,сива копринена вратовръзка и моя милост феерична ,черна ,дантелена рокля ,много радостна и изпълнена с оптимизъм и вяра ,че моята приятелка поема съвместния житейски път и щастието и разбирателството ще ги съпътстват за цял живот .Понеже имат и детенце ,ритуалите бяха два един след друг и бракосъчетание и кръщаване на малката Сребра ,която е на годинка ,пляска и щастлива цамбурка и въобще и не разбра ,че я кръщават .След официалната част ,последва и ......веселата .Не споменах за моя съпруг ,защото сватбата бе в техния ресторант и просто бе на поста си и обслужваше булчинската маса ,единствено,което освен работата си имаше възможност е да се радва на семейството си от разстояние и да е горд с танцьорите си ......Умря циганката дето ни хвалеше и почнах аз :yee: :wink: Колкото до украсата се бе погрижила фирма за цветя мноооого зеленина светлорозови гербери в комбинация с тъмнорозови рози ,от снимките ще разберете ,че всичко бе красиво и букета на булката същите рози ,а венчето на ВИВИ от същия цвят ,но декоративни розички .Сервираха се 8 блюда и се изля много вино ,изиграха се много танци и за кой ли път се уверих ,че гърците знаят да се веселят и микроба им е в кръвта ,и хубаво правят това остава в крайна сметка .Снимков материал има ,и то много и от мен пишман фотографката ,помоли ме булката и снимах с нейния апарат ,за да види още на следващия ден първите снимки ,защото фотографите ще закъснеят със сигурност ,донесе ли фотоапарата веднага ще ги прехвърлим в моя комп и ще станат достояние и на вас .За сега толкова ,народа е гладен ,ако се сетя и нещо друго ще пиша пак !Целувки на всички ,и всички неженени да поемат ред ,за да се радват родителите им . :wink: Нека всички хора са щастливи ,усмихнати и да се радват на дребните радости в живота ,да се обичат и да си помагат !!! БЛАГОДАРЯ със закъснение на всички ,че сте тук и в радостни ,и в трудни моменти ,че сме заедно едно,голямо слънчево семейство един за всички ,всички за един ,докасвате го с всяка ,изминала минута бъдете здрави ,и вие и семействата ви и късмета да е вас ,НЕВИ и ПАВЕЛ,БЛАГОДАРЯ ,че ни дадохте възможност от всяко кътче на света да сме сплотени от желанието ни да творим вкуснотии ,и да намерим толкова нови приятели и да обменяме и научаваме още много неща!!! :heart: :heart: :heart:

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » вт яну 15, 2013 2:39 pm

Здравейте,четох ви сутринта,но нямах време да пиша.Нинка,пиши ни ,не се ,,скривай,, пак от нас.Дълго снощи се въртях и мислих ,ли мислих....Всяко зло за добро и трябва да става ,това ,което трябва.С днешна дата знам,че съм направила най-доброто като си тръгнах,дишам спокойно и взех да се заглеждам по батковците :roll: :roll: .Хм ,явно е минало нужното време и съм готова ,ако се случи скоро разбира се,за нов живот така да се каже.То и бащата на Зарко много ми ,,помогна,, с грубостта,безразличието и невземането на адекватни решение.Така че здравей живот,нямам впредвид разврат или мъже....Излизаме с детето ,ходим на гости,по детски кътове..Гледам да има щастливо детство и неговата усмивка ми дава сили и радост,и смисъл и всичко.Нинка,тревожа се за теб,за мисълта ,че някой иска да те убие.Бъди сигурна,че няма такова нещо.Понякога човек е силно стресиран,според мен и малко самотен и се случва това .........Пека баница със спанак ,мислех щрудела на Рали с овчето сирене,но нямах бутер тесто.Пък и гледам да употребявам налични продукти.Но следващия път...Да хапнем нещо сладко,аз пия второто си кафе :coffee: :coffee: :coffee: .
Диди,здравей,сега ще прочета какво пишеш,но пускам тортата,за да ,,хапнем,,

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » вт яну 15, 2013 5:05 pm

Ивка,здравей,как си миличка? :giflo1:

Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Мнение от dianakatou » вт яну 15, 2013 8:52 pm

kamina.jpeg
Добър вечер ,момичета извинявам се ,но или не стига поста ми въобще ,или пристига и двоен :innocent: Виждам,че е спокойно ,всеки снещо явно е ангажиран ,хапнахме от тортата на ДИДКА и сега се приготвям да погледам малко телевизия.Нахрани се четата и цари спокойствие ,малките играят Монополи ,купуват ,продават,алъш-вериш да става и най-важното да са кротки .Предният пост ,който излезе двоен след 5 неуспешни опита да го запазя в чернова ,мислех,че отново ще е неуспешен ,но .....спестиха ми се нерви.ДИДКА,напълно съм съгласна с теб ,по-добре щастлива разведена ,отколкото нещастна семейна и куп психологически проблеми един ден на детето. ...Това,че ще расте усмихнато и обичано за мен е по-вече от важно ,децата трябва да си изживяват детството спокойни и радостни ,а не свидетели на грозни сцени ,които оставят отпечатъка си за цял живот .На всички желая приятна и топла вечер !


Заключена