Как тече денят на Веселите готвачи? - Февруари '13

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
janova
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1539
Регистриран на: ср юли 21, 2010 11:16 pm
:: 90 снимки от janova

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от janova » пон фев 11, 2013 7:47 am

kartichka6.jpg
Добро утро и от мен ,мили дами!
На всички вас желая приятен и спокоен ден и една успешна седмица!


Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » пон фев 11, 2013 8:07 am

Добро утро!
Нека да е лека новата седмица!Изпълнена с много щастие и любов :wink: :love: !
Бони,за месец май,но мислим по от рано да уредим това,защото знаеш тогава има много сватби,може да са ангажирани дните,пък и кръстниците не са от Варна.Още не съм почнала да разпитвам за обичаите ,но кръстниците са двама/семейство/.Докато при нас може и един човек ,нали :thinking: Присъствала съм на едно кръщене на дете ,но майката ми каза,че не се интересува от традиции,просто иска набързо да го кръсти.Търсих информация в интернет,но не намерих .
Миле,лека работа и на теб :giflo1:

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » пон фев 11, 2013 8:09 am

НАТАЛИ,ДОБРО УТРО!УСПЕШЕН ДЕН :giflo1: :hug:
ДИАНКА,КАК СТЕ ДНЕС?

Потребителски аватар
gigi.2000
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 840
Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
:: 15 рецепти от gigi.2000
:: 39 снимки от gigi.2000
Местоположение: Русе,Щръклево

Мнение от gigi.2000 » пон фев 11, 2013 8:19 am

Добро утро, весели момичета! Идвам с кафенце при вас, нужно ми е още малко време да се досъбудя...
Изображение
Присъединявам се към мамите с болни дечица-вчера Рени се оплака от главоболие. Измерих температурата- в началото нямаше, но с течение на деня стигна до 39. Явно е вирус, няма кашлица и хрема засега. Давам панадол и нурофен, не я насилвам да яде-каквото и колкото пожелае. Момичета, приемам съвети всякакви, че се чувствам изпразнена от съдържание...Две деца имам, аз си ги гледам, когато са болни, и татко им съм гледала с 41 градуса, не е като да нямам опит...Защо така се ошашках вчера, не знам, чак свят ми се вие от притеснение...Луда работа...

Дианка и Миленка, пробвахте ли с компреса от извара за ушенцето на Виви и гърлото на Веси? През октомври личната ми изписа антибиотик за Рени-каза, че сливиците и са побелели от налепи.Аз не и дадох дори една доза-оправих я с извара. Отивам да дам на детето кисело мляко, че си поиска :thumup: . Ако успея, ще се включа пак. Прегръщам ви всички-заедно и поотделно!Слънчев и безвирусен ден от мен!!!


Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » пон фев 11, 2013 8:41 am

Добро утро :D
Днес позакъснях за сутрешното кафе, но имах технически проблем с компа в службата, не ми работеше клавиатурата. Поднасям го сега
Изображение
Дидка, благодаря :hug: :hug: :hug:
Хубав ден и пак ще се видим :wink:
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

Потребителски аватар
janova
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1539
Регистриран на: ср юли 21, 2010 11:16 pm
:: 90 снимки от janova

Мнение от janova » пон фев 11, 2013 8:55 am

Gigi,ще се радвам ако мога да ти бъда полезна с моя съвет.При висока температура/освен температуропонижаващите/охлаждах сина ми по следния
начин- намокрените с вода ръце насъпунисвах обилно с тоалетен сапун и с леки движения нанасях по ръчичките,крачетата,слабинките,челото,
внимателно на гръбчето,но не и в областта на сърцето.Прилагах този начин,защото не мокри като оцета и мирише приятно от тоалетния сапун.
Не знам колко е голямо детето,но това може да се прилага и при бебета.Дано да помогна,бързо оздравяване!

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » пон фев 11, 2013 9:17 am

Добро утро, мили момичета,набързо ще пийна със вас едно :coffee: ,че имам тичане до болница -правим едни изследвания на голямата щерка.Благодаря ви за прекрасно поднесените сутрешни :coffee: .Иве, не се паникъосвай, знаеш в момента върлуват вирусни заболявания,не са за подценяване - действай по познатите методи,но не изключвай и медикаментите за понижаване на температура,моите деца не се повлияваха от тия методи,но щом им дам таблетка всичко приключва, скорошно оздравяване на Рени,а ти се събери, не се тревожи,всичко ще се оправи,нали затова побеляват косите на майките от тая нескончаема тревожност и безпокойство,успех миличка. :thumbsup: Момичета,пожелавам ви весел и прекрасен ден. :hug: :hug: :hug: :hug:

Потребителски аватар
janova
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1539
Регистриран на: ср юли 21, 2010 11:16 pm
:: 90 снимки от janova

Мнение от janova » пон фев 11, 2013 9:17 am

Gigi,забравих да кажа,че на крачетата се слагат чорапи /хавлиени,а може и вълнени/.Затоплят ли се краката и температурата пада :thumup:

Потребителски аватар
gigi.2000
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 840
Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
:: 15 рецепти от gigi.2000
:: 39 снимки от gigi.2000
Местоположение: Русе,Щръклево

Мнение от gigi.2000 » пон фев 11, 2013 10:19 am

janova, този номер със сапуна не го знаех, благодаря ти. Със сигурност ще е по-приятно от оцета-него май-всички го мразим в този му вариант. Засега температурата се върти около 38, дано не се повиши повече, но ако се наложи, ще приложа сапунения метод. Чорапки вече и обух. Забравих да кажа, че е на 8 години-голямо момиче, ама не съвсем :roll: .

Кате, аз се старая да изглеждам и да реагирам като "събран" човек, ама сърцето ми като е застанало в гърлото, и нито мога да го преглътна, нито мога да го изплюя :huh: . Но ще се справя, разбира се-майките могат всичко! Благодаря ти!

Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Мнение от dianakatou » пон фев 11, 2013 10:25 am

zakus.omorfi.jpeg
Добро утро и спорна седмица ,Веселушки !!! :love: Малко неуспешен старт за мен .....след толкова подробния ми пост ,опита ми да го изпратя бе .......нулев ,скоро не се бе случвало .....излезе ми страница ,че съм оф лайн .....едни ,чудни неща се случват в този 21век..... :yee: ,но нали съм упорита не се отказвам . :wink: Радвам се,че всички сте прекарали добде през вчерашния почивен ден и днес ,заредени с енергия поднасяте щедро кафета ,настроение и позитивизъм .Днес ,се чувствам добре и всички тия (боцкания в гърлото ,неразположения и други подобни )истории съм ги изключила от програмата си .... :clap: Така поне си мисля ,иначе ...и аз душа нося и трябва и да си поемам въздух от време на време ....Виви е по-добре и е на училище ,взима антибиотика ,но възпалението и е от влязла вода в ухото ,а не вирус ....МИЛЕНКА ,чудиш ми се как се ържа на ниво и бягам за всеки и за всичко ....ами това е един ,много интересен въпрос ....аз също съм се запитвала ,и единствения ми отговор е ,че Бог ми дава сили и кураж за да се справям с всичко ,което идва....винаги си казвам "Можеше и по-лошо да е ...' и усмивката ми се приземява на място то си ...винаги при такива ситуации се замислям каква вътрешна сила ,крие всеки от нас в себе си ,без да подозира ...Затова горе главата всички ,ето имаме и едно,мъъъъъъжко момиче в компанията ИВКА студ ,сняг и тъмнина е на линия ,някога бях на смени за около 8 месеца и затова споделям това ми мнение и винаги е усмихната и позитивно настроена .БРАВО !!! :love: БОНИ ,успокоявай се когато не успяваш да посетиш родителите си ,а ти си дъщеря за пример и зная ,че винаги ги носиш в себе си .Жив пример съм и аз ,моля се да са здрави . Не са много възрастни мами само две девойки по на 33г. :yee: и много жизнена и може би най-добрата мами :love: .Така е ,понякога разстоянията са огромни ,но същевременно и несъществуващи .....зависи от кой оптически ъгъл поглеждаш нещата . :) За мое успокоение така процедирам и ми е по-леко ,макар и далеч...Вчера ,сина ми ме попита имаме ли достатъчно ядене и по негова инициатива ,поканил гости и просто ми сервира,че след час ще имаме гости за обяд!? :confused: Виждате ли ,моя Стилиянос какви изненади ми сервира ,но понякога сякаш е по -добре така ,когато е неофициално ,без много суетене едно ,основно ядене ,салата(богата) и десерта (миналата седмица ме бяха подпалили МИЛЕНКА И БОНИ с техните еклери и ето и моите ) Добре,че ги снимах ,защото днес няма и помен от тях и бяха две дози .Моля ,да не са празни приказки
119.jpg
и с кремчето по-отблизо ,глазура не успях да приготвя ,че гостите бяха дошли
124.jpg
Важно е,че прекарахме добре и всички си отидоха доволни .ДИДКА,само такива радостни събития ти желая ,МАМИ ,много Антон през тая седмица,което е равно на радост ,усмивки и слънце в душата и сърцето ,да си здрава и да помагаш ,успех в изследванията на щерка ти :love: На всички останали работни веселушки кураж и спорна седмица ,здрави да сте и усмихнати !!! ИВЕ,не се паникьосвай ,защото болните деца или близки имат нужда от нас ,така ме съветва и мен съпруга ми ,той е хладнокръвен ,докато аз водена от майчинския инстинкт съм често в твоето състояние ,горе главата и ние прекарахме тоя вирус ,в Атина в детската болница ме бяха посъветвали при температура ,да не се навличяа или завива детето там ги държаха полу-разсъблечени и оцета го отричат ,поради алкохола ,който се съдържа в него ...Моят съвет е ако не спада температурата ,да се обърнеш към педиатър ,защото клиничната картина се променя при децата ,и не само бързо .Бързо оздравяване и слънчев ден !!! :)


Заключена