Апелирам всички които пускат нови рецепти
да си правят преглед на текста за правописни грешки!
Много ви моля преди да натиснете бутона ЗАПИШИ разгледайте добре текста си.Именно за това е направено така.Изреченията започват ВИНАГИ С ГЛАВНИ БУКВИ !!! Ако не знаете как се пише една дума - погледнете в речника! Когато видя СКИЛИТКА - направо ми призлява...Пише се чушка, а не пипер....пипера е подправка.Поправяйте си грешките докато не са регистрирани.
Имайте предвид,че този сайт се чете от много хора ....
Ако ще правите нещо го правете както трябва.
Извинявам се,но сърце юнашко не издържа вече...
станаха по 4-5 рецепти дневно с грешки.....
Надявам се да сте ме разбрали правилно!
КАК СЕ ПИШАТ НОВИ РЕЦЕПТИ
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Аз също съм на мнение, че е важно да се обръща внимание на тези неща.
Често заради няколко нехайни потребители страда цялото ниво на един сайт.
Има разлика между грешките от бързане и грешките от незнание.
Има много онлайн-речници. Могат спокойно да се ползват.
Тук един от тях:
http://www.kakvo.org/
Избояването на продукти и работни стъпки без запетайки е объркващо.
Би било добре да се обръща внимание.
Надявам се, че няма засегнати. Всеки греши понякога.
Лека вечер!
Често заради няколко нехайни потребители страда цялото ниво на един сайт.
Има разлика между грешките от бързане и грешките от незнание.
Има много онлайн-речници. Могат спокойно да се ползват.
Тук един от тях:
http://www.kakvo.org/
Избояването на продукти и работни стъпки без запетайки е объркващо.
Би било добре да се обръща внимание.
Надявам се, че няма засегнати. Всеки греши понякога.
Лека вечер!
www.facebook.com/artandhobby
- MANI
- магьосник в кухнята
- Мнения: 390
- Регистриран на: вт дек 30, 2008 8:09 am
- :: 170 рецепти от MANI
- :: 436 снимки от MANI
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Пак една хубава тема
Пипер се казва растението, чушка е плода му. Някъде плода се нарича Пиперка.
Например: сея пипер.
Но: бера чушки.
Освен това чушки са и плодовете на растенията: Бобови (грах, фасул, нахут), бамя. Чушки са и плодовете на акацията, ванилията и мн. други.
Чушка е продълговат плод, в който са разположени семената. Още се казва ШУШУЛКА, най-вече, когато е сух.
Пипер - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... %B8%D0%B5)
Чушка - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1% ... 0%BA%D0%B0
Пипер се казва растението, чушка е плода му. Някъде плода се нарича Пиперка.
Например: сея пипер.
Но: бера чушки.
Освен това чушки са и плодовете на растенията: Бобови (грах, фасул, нахут), бамя. Чушки са и плодовете на акацията, ванилията и мн. други.
Чушка е продълговат плод, в който са разположени семената. Още се казва ШУШУЛКА, най-вече, когато е сух.
Пипер - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... %B8%D0%B5)
Чушка - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1% ... 0%BA%D0%B0
www.facebook.com/artandhobby
- vg
- Администратор
- Мнения: 553
- Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
- :: 3362 рецепти от vg
- :: 218 снимки от vg
Здравейте приятели,
Започвате тема, която и нас ни измъчва от известно време.
До скоро, ако сте забелязвали, ние оправяхме (пренаписвахме и коригирахме всички грешки, които виждахме) всяка нова рецепта. Така поддържахме едно прилично ниво на рецептите на сайта. Разбира се, не всички рецепти са имали нужда от редактиране, но ние проверяваме за повтарящи се и преглеждаме рецептата още веднъж за всеки случай. С по-големия брой рецепти, които идват на сайта, обаче, ни е трудно да смогваме и затова и вие виждате все по-често немърливо написани рецепти.
В един момент се наложи да спрем възможността да се добавят рецепти написани изцяло на латиница - просто правилото, че се пише на кирилица не беше достатъчно...
Когато се добавят рецепти, от уважение към четящите ги трябва да са написани поне горе-долу грамотно и разбираемо. Не е трудно и всеки знае, че изреченията започват с главна буква, разделят се с точки, използват се интервали и запетайки и т.н. - все елементарни правила, които няма да затруднят никой.
В момента на сайта рецептите на сайта могат да са в 2 положения - одобрени и чакащи одобрение. Възнамеряваме да въведем и трета възможност - неодобрени - тези рецепти няма да бъдат изтривани, но няма да се показват в резултатите от обикновено търсене и ще са обозначени като неодобрени. Там ще отиват недобре написани (граматика, словоред) или неясни (липсващи продукти, непълно приготвяне и т.н.). В това положение авторите ще могат да ги редактират. Какво мислите за тази идея
Искаме да благодарим на всички, които така старателно пишат рецептите, които добавят, във вид който е удобен и приятен на всички.
Започвате тема, която и нас ни измъчва от известно време.
До скоро, ако сте забелязвали, ние оправяхме (пренаписвахме и коригирахме всички грешки, които виждахме) всяка нова рецепта. Така поддържахме едно прилично ниво на рецептите на сайта. Разбира се, не всички рецепти са имали нужда от редактиране, но ние проверяваме за повтарящи се и преглеждаме рецептата още веднъж за всеки случай. С по-големия брой рецепти, които идват на сайта, обаче, ни е трудно да смогваме и затова и вие виждате все по-често немърливо написани рецепти.
В един момент се наложи да спрем възможността да се добавят рецепти написани изцяло на латиница - просто правилото, че се пише на кирилица не беше достатъчно...
Когато се добавят рецепти, от уважение към четящите ги трябва да са написани поне горе-долу грамотно и разбираемо. Не е трудно и всеки знае, че изреченията започват с главна буква, разделят се с точки, използват се интервали и запетайки и т.н. - все елементарни правила, които няма да затруднят никой.
В момента на сайта рецептите на сайта могат да са в 2 положения - одобрени и чакащи одобрение. Възнамеряваме да въведем и трета възможност - неодобрени - тези рецепти няма да бъдат изтривани, но няма да се показват в резултатите от обикновено търсене и ще са обозначени като неодобрени. Там ще отиват недобре написани (граматика, словоред) или неясни (липсващи продукти, непълно приготвяне и т.н.). В това положение авторите ще могат да ги редактират. Какво мислите за тази идея
Искаме да благодарим на всички, които така старателно пишат рецептите, които добавят, във вид който е удобен и приятен на всички.
Екипът на "Веселият Готвач"
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 225
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 1:20 pm
- :: 138 рецепти от zuzkoto
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
Аз съм твърдо ЗА !!!
Идеята Ви за отделяне на неодобрените рецепти ( да не се трият) също много ми допада!
Преди няколко дни се ровех из рецептите и видях две рецепти с еднакви имена - не си спомням точно,но беше нещо по Балвански.
Това,което не одобрявам е,че има рецепти съвсем подобни
в новата обаче е добавено например 1 продукт - да речем маслини и се получава "нова" рецепта.
Другият вариант е еднакви рецепти с различни наименования.
Вярно е,и на мен ми се е случвало да ми се повтарят,но напоследък е мнооооооого често.
Започнах темата с най-добри намерения.Не е въпросът да се трупат точки,а да се СПОДЕЛЯТ рецепти.
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
- desislawa
- магьосник в кухнята
- Мнения: 88
- Регистриран на: ср яну 28, 2009 8:05 pm
- :: 47 рецепти от desislawa
Идеята ви е страхотна!
Има нещо което трябва според мен да се допълни. Трябва да има графа изпробвана.Има много рецепти,които са странни и не се знае дали са изпробвани.Тези ,които качват рецепта(затова има регистрация) не винаги са пробвани и ако някой има върос при евентуален проблем,няма кой да му отговори.Видях някой рецепти ,които са изписани номерирайки действията.Това страшно ми допада,защото има яснота- КОЕ ПЪРВО СЕ ПРАВИ И КОЕ СЛЕД КОЕ СЛЕДВА.
Има нещо което трябва според мен да се допълни. Трябва да има графа изпробвана.Има много рецепти,които са странни и не се знае дали са изпробвани.Тези ,които качват рецепта(затова има регистрация) не винаги са пробвани и ако някой има върос при евентуален проблем,няма кой да му отговори.Видях някой рецепти ,които са изписани номерирайки действията.Това страшно ми допада,защото има яснота- КОЕ ПЪРВО СЕ ПРАВИ И КОЕ СЛЕД КОЕ СЛЕДВА.
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
В какъв смисъл странни?
На мен ми звучеше странно, като прочетох за първи път Мраморни яйца. 2 часа варене, после мариноване...не се връзваше с моята представа за яйца. Но един ден се реших да ги направя, ей така, без големи очаквания и бях очарована. И не само аз, всеки, който ги опита, на мой рожден ден.
Така че какво значи странни?
Ние имахме тук дискусия за това, дали да се публикуват неизпробвани рецепти. И стигнахме да решението = да.
В коментарите често се казва, дали някой я е пробвал и какво е впечатлението му.
А и това не е гаранция = ако на един му хареса, може на друг да му е лоша.
На мен ми звучеше странно, като прочетох за първи път Мраморни яйца. 2 часа варене, после мариноване...не се връзваше с моята представа за яйца. Но един ден се реших да ги направя, ей така, без големи очаквания и бях очарована. И не само аз, всеки, който ги опита, на мой рожден ден.
Така че какво значи странни?
Ние имахме тук дискусия за това, дали да се публикуват неизпробвани рецепти. И стигнахме да решението = да.
В коментарите често се казва, дали някой я е пробвал и какво е впечатлението му.
А и това не е гаранция = ако на един му хареса, може на друг да му е лоша.
www.facebook.com/artandhobby