Как месото да стане по-крехко?
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 3
- Регистриран на: чет фев 26, 2009 12:50 pm
Как месото да стане по-крехко?
Моля, дайте рецепти как да направя крехки свински пържоли. С каква марината или посипка? Приемам всякакви идеи!
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Месото е жилаво заради неговата структура.
Има няколко начина да се омекоти, всички базират върху разрушаването на фазерите.
Химичен - директно с химия, но и с маринати, които предизвикват желано гниене (не се гнуси ), при което фазерите започват да се разлагат.
Механичен - начукване с чук за месо. Има недостатък, че наранява повърхността.
Моят метод е с този уред
има и други варианти на уреда
Аз съм много доволна, месото може да се консумира съвсем прясно, без чакане и без добавка на подправки, които добавени свежи след печенето са още по-ароматни.
Има няколко начина да се омекоти, всички базират върху разрушаването на фазерите.
Химичен - директно с химия, но и с маринати, които предизвикват желано гниене (не се гнуси ), при което фазерите започват да се разлагат.
Механичен - начукване с чук за месо. Има недостатък, че наранява повърхността.
Моят метод е с този уред
има и други варианти на уреда
Аз съм много доволна, месото може да се консумира съвсем прясно, без чакане и без добавка на подправки, които добавени свежи след печенето са още по-ароматни.
www.facebook.com/artandhobby
- ani_perla
- магьосник в кухнята
- Мнения: 146
- Регистриран на: пет фев 06, 2009 1:21 pm
- :: 67 рецепти от ani_perla
- :: 114 снимки от ani_perla
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Мога да ти препоръчам Свински пържоли на скара, ако се използва вратна пържола става най-вкусно! Към тях приготвям Бърз гъбен сос и пържени картофки!
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
Аз правя така:пържола наръсвам с подправки,слагам я в купа,поливам със соев сос,после лимонов сок и покривам с лук,нарязан на шайби;слагам отгоре втората овкусена пържола и така процедирам с всичките.Затварям кутията с капак и я слагам в хладилника.Колкото повече престои - толкова по-добре.Пека ги поляти с бира ; газирана вода;бяло вино ;пр.мляко.Отначало ги пека покрити с фолио,което после махам за да се запечат.
- irinchicata
- магьосник в кухнята
- Мнения: 342
- Регистриран на: ср авг 12, 2009 10:51 am
- :: 49 рецепти от irinchicata
- :: 187 снимки от irinchicata
- tsura_78
- магьосник в кухнята
- Мнения: 616
- Регистриран на: пет окт 24, 2008 10:59 pm
- :: 50 рецепти от tsura_78
- :: 77 снимки от tsura_78
- Местоположение: MADRID и Плевен
- Mircheva90
- майстор с шприц
- Мнения: 24
- Регистриран на: пон авг 24, 2009 1:47 pm
- :: 3 рецепти от Mircheva90
- :: 4 снимки от Mircheva90
- Местоположение: Хасково, Велико Търново