Вече десет пъти се опитвам да направя шкембе чорба. Правя го точно по рецептите (пробвах няколко), ама накрая вместо тия вкусни еластични квадратчета, излизат едни гадни лиги, много меки и безформени.
Какво правя грешно?
Защо шкембето ми става на едни гадни лиги?
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 3
- Регистриран на: вт фев 07, 2012 4:57 pm
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
Какво е шкембето дай повече инфо за да можем да ти отговорим
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 3
- Регистриран на: вт фев 07, 2012 4:57 pm
Демек, от кое животно ли? Опитвах и с агнешко и с телешко; тук в Канада трудно се намира агнешко но един-два пъти успях. Във всички случаи шкембето е преварително почистено (че не дай боже някой да се оплаче), а онова дето го взимах най-последния път, беше и предварително накълцано на парчета.какво е шкембето?
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 656
- Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
- :: 156 рецепти от BRIDA
- :: 269 снимки от BRIDA
хм....явно проблема е купешкото шкембе,което е почистено,,избелено,, с някакви ,,химии,, Потърси в някой специализиран магазин,избягвай да купуваш от големи супер маркети или замразено....
- Lirinka
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1338
- Регистриран на: чет апр 12, 2012 5:02 pm
- :: 17 рецепти от Lirinka
- :: 727 снимки от Lirinka
Според мен трябва да купуваш шкембе от магазин,за карантия.Колкото е по дебело шкембето,толкова по-добре,от тънкото нищо не става,за това ти се получава по този начин.Ако е полуфабрикат никога няма да се получи истински вкус на шкембе.Не знам Вие как го правите,но аз му слагам и малко препечено брашно.Успех!:)
- eni33
- виртуоз с тиган
- Мнения: 130
- Регистриран на: вт мар 24, 2009 11:07 am
- :: 9 рецепти от eni33
- :: 2 снимки от eni33
Предполагам,че много го вариш.Шкембето,което е нарязано и изчистено е и почти сварено.И аз преди да разбера ,че е сварено го варях доста време и ми се получаваха същите меки ,безформени лиги.Сега като купя такова шкембе, го размразявам ,за да мога да го измия хубаво и почти не го варя.Изсипвам го в тенджера сипвам му прясното мляко,изчаквам го да кипне и го заливам със запръжката от малко брашно ,червен пипер и масло.
Успех!Дано това ти помогне!
Успех!Дано това ти помогне!
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 161
- Регистриран на: пон авг 08, 2011 5:29 pm
- :: 10 рецепти от CVETETO3101
Защо не си вземеш цяло шкембе, а нарязано ? Вариш си го класически и после го нарязваш. После прясното мляко и запръжката.
Най-добре става от телешко шкембе, но и малки пресни розови шкембенца от млади прасенца - също са много сполучливи. Да си оближеш пръстите. Опитвала съм и с агнешко шкембе, но никак не ми допадна. Вкусът е друг.
Най-добре става от телешко шкембе, но и малки пресни розови шкембенца от млади прасенца - също са много сполучливи. Да си оближеш пръстите. Опитвала съм и с агнешко шкембе, но никак не ми допадна. Вкусът е друг.