Тази фамозна салата е създадена през 1951 година на остров Капри (както става ясно и от самото и наименование). Виждам, че я предлагат много нашенски заведения, но тя никъде не е такава, каквато трябва да бъде. Запознайте се с оригиналната рецепта:
Обелваме 4 големи домата и ги нарязваме на кръгове. Накапваме чинията със зехтин и поставяме едно кръгче домат върху нея. Върху домата поставяме кръгче моцарела. Върху сиренето поставяме друго кръгче домат. Следва отново сирене и най- накрая домат.
Заливаме с дресинг, изготвен от счукан в хаванче пресен босилек, сол, захар, лимонов сок и зехтин. Гарнираме с нарязани маслини.
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
Салатата "Капрезе"
-
- чирак с черпак
- Мнения: 37
- Регистриран на: ср окт 10, 2007 6:11 pm
- Местоположение: София
- Контакти: