марина за пилешко

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
nataly
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: пон сеп 03, 2007 3:37 am

марина за пилешко

Мнение от nataly » пон сеп 03, 2007 4:03 am

Търся рецепта как се маринова пилешко месо.Яла съм в много ресторанти включително и китайски ,пилешкото месо е меко като донапрен, като гъба без значение дали ми го сервират пържено или на пържола .Аз мисля ,че го слагат в някаква марина.Някой ако може да ми помогне.Благодаря предварително!


Потребителски аватар
vg
Администратор
Администратор
Мнения: 553
Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
:: 3362 рецепти от vg
:: 218 снимки от vg

Мнение от vg » пон сеп 03, 2007 1:34 pm

Здравей,

на сайта има няколко рецепти в които се маринова пилешко месо, ето ги:

Пиле Табака
Чеснови пилешки филенца
Пиле по Френски

Сигурно има и много други варианти - зависи какво се прави след това с месото например.

Не се страхувай да експериментираш :) Успех!
Екипът на "Веселият Готвач"

jufa
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 9
Регистриран на: вт авг 28, 2007 12:52 am
:: 49 рецепти от jufa
:: 70 снимки от jufa

Мнение от jufa » чет сеп 27, 2007 8:56 pm

Здравей nataly,
Можеш да пробваш да прибавиш към всички пилешки подправки които желаеш да използш за мариноване на пилешко месо да сложиш, пасиран чесън, зехтин и лимонов сок. Много е вкусно

ivka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 17
Регистриран на: пет авг 24, 2007 10:41 am
:: 69 рецепти от ivka
:: 32 снимки от ivka

Мнение от ivka » пет сеп 28, 2007 1:54 pm

natali,пробвай тази марината:

1 кофичка кисело мляко;
5 с.л соев сос;
5 счукани скилидки чесън;
1 с.л олио;
1/2 ч.л канела;
1/2 ч.л черен пипер;
2 с.л мед
Маринатата може да се използва освен за пилешко и за крехко свинско или телешко месо,като месата трябва да престоят минимум 6 часа.Пържолите се пържат в тиган за кратко време.


Потребителски аватар
georgi_mirchev
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 4
Регистриран на: пет дек 28, 2007 8:52 pm
:: 2 рецепти от georgi_mirchev

Мнение от georgi_mirchev » пет дек 28, 2007 9:17 pm

400 гр кетчуп
200 гр соев сос
3 скалитки чесан
1 цупена лажица вегета
сол
черен пипер


смесваш сичко и го пасираш до получаване на хомогена смес

после месото триабва да седи вав сместа от 6-8 часа
слет това е готово за печене; аз препорачвам то да е на скара


Отговори