Индиец на гости

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Отговори
Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 908
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Индиец на гости

Мнение от Pavel » нед мар 08, 2009 1:58 pm

Преди няколко дни поканихме на гости наш приятел от Индия. Беше ни малко трудно да решим с какво да го впечатлим, но решихме да се спрем на някои традиционни български вкусотии. Направихме баница и кьопоолу като най-представителни :) Малко е трудно да впечатлиш човек, който цял живот е ял индийска кухня - използват се много подправки и нашите ястия им се виждат малко безвкусни. Все пак мислим, че се справихме добре и той остана доволен.

За кьопоолуто каза нещо много интересно - баба му правела същото, но слагала и леблеблия (предполагаме и изключително много подправки), но принципно вкусът му беше много познат :)

Тук за първи път в индийските магазини видяхме да се продават подправки като кимион, куркума, къри и т.н. в опаковки по 500 г (най-малките)... тези хора наистина ползват МНОГО подправки... А миксовете, които са традиционни са също сложна работа - гарам масала е смес от над 50 вида подправки...

Според нашия приятел най-вкусното индийско ястие е пиле тика масала, което е наистина уникално, но се приготвя трудно. Ние засега не сме опитвали, но може в бъдеще да го накараме да ни научи...

Специално за вас Вибу ни даде тази рецепта - Къри със сирене и грах, 100% индийска - с гаранция :) Не сме го опитвали, но може и в скоро време да го пробваме, а и той е обещал още интересни рецепти за сайта :roll:
Aut viam inveniam aut faciam


Отговори