Мусака от тиквички, картофи и кайма-как се приготвя
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 204
- Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
- :: 19 рецепти от sve_georgieva
- :: 39 снимки от sve_georgieva
Мусака от тиквички, картофи и кайма-как се приготвя
Моят мъж се е сетил за такава мусака, но аз не знам как се прави. Ако някой има такава рецепта, моля пишете ми. Предварително Ви благодаря!
-
- ентусиаст с миксер
- Мнения: 3
- Регистриран на: ср яну 30, 2008 8:29 pm
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Аз мога да предложа рецепта за мусака само с тиквички: каймата се задушава с лук, морков, малко чубрица и целина. Като се свали от огъня се добавя един настърган домат и пресен магданоз. В намаслена тава се нарежда един слой тиквички, предварително остъргани и нарязани на шайби, един ред от плънката с кайма и т.н. докато се завърши с тиквички. Полива се с масло и се пече. Прави се заливка от ки.мляко и яйца и се запича отново.
Дано да ви допадне!
Дано да ви допадне!
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 204
- Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
- :: 19 рецепти от sve_georgieva
- :: 39 снимки от sve_georgieva
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 6
- Регистриран на: ср окт 01, 2008 2:22 pm
Аз пък я готвя по със ориз вместо с картофи и е много вкусна:Запържваш лука и морковите добавяш малко чесън,целина,магданоз и копър.Нарязваш тиквичките на кубчета като за обикновенна мусака,измиваш и запържваш и ориза/гледай да не е бланширан/,размиваш каймата с малко вода и леко я кипваш,не забравяй да я разбъркваш за да не се слепне.След това събираш всичко заедно в тавичка слагаш сол,черен пипер,червен пипер и майорана.сипваш малко водичка покриваш с фолио и печеш на 180 за около 50мин. Заливката е като за обикновена мусака. Забележ.Не прекалявай с водата защото тиквичките пускат много.Успех:)