Мания за точки

Мнения, препоръки, съвети - всичко свързано с функционалността, съдържанието и дизайна на сайта и форума
Потребителски аватар
vile11
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 75
Регистриран на: нед мар 08, 2009 9:41 pm
:: 7 рецепти от vile11
:: 16 снимки от vile11

Мнение от vile11 » нед мар 22, 2009 9:30 pm

В началото бях изненадана - хората какви гастрономи са! Но с течение на времето разбрах - за съжаление всичко е наистина "мания за точки".


Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 908
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Мнение от Pavel » пон мар 23, 2009 8:30 am

Всъщност първото мнение, което започна тази тема е на reni55,
Единственото , което НЕ ми харесва е манията за трупане на ТОЧКИ, без да се съобразяват с изискванията и толерантността.
Рени, много точно си уцелила проблема. Изискванията ние ги налагаме при нужда (изтриване, редактиране и т.н.), но толерантността за съжаление не можем да я наложим - това е качество, което всеки създава у себе си...

Много тврдо заставам срещу мнението на vile11, че всичко е мания за точки. Може и да има мания за точки, но не съм съгласен, че ВСИЧКО дори НЕ и голяма част от нещата, които се случват са с такъв стимул. Ние администраторите имаме личен контакт с почти всички активни потребители, например тези в топ 10 и още много други - аз лично мога да гарантирам, че хората не се борят за точки или слава, а наистина обичат да готвят, споделят с приятелите си тук и да посещават сайта.

Точковата система беше направена за да има някаво отчитане на "заслугите" на потребителите и предимството й в този си вид е, че отчита всякаква активност в сайта - рецепти, снимки, мнения, коментари и т.н.
Ние обмисляме как да я променим, за да бъде по-адекватна и да елиминираме "манията за точки". Един радикален вариант е да премахнем точките изцяло? Тази идея сигурно ще се хареса на някои от вас... Друго, което обмисляме като вариант е да направим точките не според количеството, а според качеството - т.е. не на бройка (рецепта, снимка), а според рейтинга на добавените неща...

Вие какво мислите по въпроса?
Aut viam inveniam aut faciam

Потребителски аватар
desislawa
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 88
Регистриран на: ср яну 28, 2009 8:05 pm
:: 47 рецепти от desislawa

Мнение от desislawa » пон мар 23, 2009 10:31 am

Аз даже не знам какви са тези точки и никога не съм се интересувала.Хората, които качват много рецепти тук, просто имат време да се ровят в нета.Дали има или няма точки за мен лично е без значение,на тях не обръщам внимание.Но може би има хора които се дразнят и може би с основание.Те нямат време да се ровят в нета освен да видят някоя рецепта на бързо и ако имат малко повече време да качат някоя рецепта чута от колежка или приятели.По пътя на тази логика няма нужда от точки.Това е кулинарен сайт за рецепти и съвети а не за рейтинг на потребителя.Достатъчен е рейтинга на самата рецепта-това говори много.Но това е мое мнение.
Този сайт ми хареса най-много от всички други,защото тук наистина се коментира кое как и защо.Форума е интерсен,но влизат малко хора за съжаление,а там има много информация.Има много рецепти.Аз самата мразя да готвя и търся лесни неща,но заради този сайт започнах да готвя.За което най-много се радва мъжа ми ,беше време да го сменя малко.:)

Потребителски аватар
neli.mag
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 138
Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
:: 33 рецепти от neli.mag
:: 136 снимки от neli.mag
Местоположение: Кърджали

Мнение от neli.mag » пон мар 23, 2009 10:51 am

Обръщайте по-малко внимание на точките , забавлявайте се!!! :clap: :clap: :clap: :flow2: Сайтът и форумът са толкова интересни и много полезни!


Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнение от magi71 » пон мар 23, 2009 4:52 pm

Сайтът е страхотен! :gold_cup: :gold_cup: :gold_cup:
Аз обичам много да готвя и да си поднасям ястията красиви /по мой вкус разбира се/, радвам се че има много интересни идеи, който да използвам! Понеже нямам големи финансови възможности, купувам по-обикновенни продукти и от тях гледам да приготвям ястията си! Но ако видя в интернет някоя интересна и оригинална рецепта, бързам да я споделя с всички ВЕСЕЛИ ГОТВАЧИ!
:serve: :beer:

Потребителски аватар
desislava76
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 420
Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
:: 92 рецепти от desislava76
:: 29 снимки от desislava76
Местоположение: Географски център на България

Мнение от desislava76 » пон мар 23, 2009 6:21 pm

За всички, Весели готвачи този сайт е страхотен и необходим.
Напълно подкрепям мнението на Маги.Тука всеки може да намери рецепта,която е по вкуса и най- важното по джоба му.А това за точките --мисля,че VG e прав -точки само за реитинга на самата рецепта.Вкусното и естетично подредено ястие може и без тях.Гответе и споделяйте това което сте сътворили, имаме нужда само от това.
Изображение

Потребителски аватар
vile11
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 75
Регистриран на: нед мар 08, 2009 9:41 pm
:: 7 рецепти от vile11
:: 16 снимки от vile11

Мнение от vile11 » пон мар 23, 2009 8:17 pm

Здравейте! Вашият сайт ми допадна заради коментарите и то, че текущите коментари са на едно място. Започнах да ги следя, научих нови неща - дори се включих! По мнението за някои рецепти ги направих. Дори си имам фаворитка. Но в неделя някои коментари ми направиха неприятно впечатление. Поразрових се и разбрах как става точкуването. Разочаровах се, защото тези коментари ми се сториха пресилени и естествено за точки. С тези чувства влязох във Форума, прочетох написаното от Рени и си дадох мнението. Сега един ден по-късно - разбира се, че не всичко е "мания за точки". То просто се набива в очи, кои коментари са искрени и кои не. Такива пресилени коментари за мене са за точки. Vg, съжелявам много, че Ви притесних с моето мнение. Не може всичко и всеки да бъде идеален! Имам намерение да сготвя колкото се може повече от рецептите на Вашия сайт! И не ме интересува дали ще има или няма точки. Вие сте страхотни.

Потребителски аватар
milniq
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 125
Регистриран на: ср дек 03, 2008 11:29 am
:: 232 рецепти от milniq
:: 215 снимки от milniq

Мнение от milniq » пон мар 23, 2009 8:46 pm

Заставам напълно зад думите на досега изказалите се ВЕСЕЛИ ГОТВАЧИ и Vg. Моето мнение е, че тук точките са излишни. Важното тук са рецептите и желанието ни да ги пробваме и да им се насладим. Бързи, лесни, апетитно примамливи и достъпни / по джоба/ за всички - това са критериите по които аз подбирам рецептите си и ги записвам в така наречения от мен тефтер /новия ми личен готварски тефтер/. Ако се борех за точки, нямаше да имам една доблирана рецепта, а и както съм по цял ден вкъщи щях да пиша да пиша и да стана не бог а господ в кухнята още на първия месец от регистрирането ми. Това са напълно излишни стремежи - точки. От тях нищо не печелим освен негативно отношиние от съфорумците. Може да съм отново доста остра в изказването си, но аз това мисля.
Успех на Vg. На ВЕСЕЛИТЕ ГОТВАЧИ наистина да са ВЕСЕЛИ и ПОЗИТИВНИ. :flow2: :thumbsup: :flow2:
Последна промяна от milniq на ср мар 25, 2009 2:07 pm, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
lady_G
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 41
Регистриран на: съб яну 24, 2009 2:43 pm
:: 8 рецепти от lady_G
:: 18 снимки от lady_G
Контакти:

Мнение от lady_G » вт мар 24, 2009 12:03 am

Здравейте ВЕСЕЛИ ГОТВАЧИ!!! Радвам се, че най-накря се засегна проблема с точките.Аз когато се регистрирах в сайта дори не знаех за тези точки,просто влизах защото ми допаднаха повечето от рецептите. С течение на времето започнах да забелязвам стремеж към трупане на точки.Забелязвам, че на последък има и доста заядливи коментари,незнам на какво са дължи това,може би причината пак са точките.Забавлявайте се всички в този прекрасен сайт и да забравим за тези точки ,те не са от значение. :)

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнение от BABY » вт мар 24, 2009 12:29 am

:P Здравейте и от мен!!
Ако някои го правят за точки,интересно,за какво ли са им???
Вместо да пращат толкова елементарни рецепти/филия с лютеница и незнам какво си отгоре-просто го давам като пример/по добре да се разровят в някоя кулинарна книга или списание и пратят нещо по различно ,вкусно и оригинално.Това е моето мнение.Не искам никой да обидя или засегна с него,просто така мисля.
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!


Заключена