Бьоф Строганоф

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Отговори
Потребителски аватар
vg
Администратор
Администратор
Мнения: 553
Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
:: 3362 рецепти от vg
:: 218 снимки от vg

Бьоф Строганоф

Мнение от vg » нед сеп 09, 2007 3:37 pm

Бьоф Строганоф

Рецепти със задушено месо и заквасена сметана са били много популярни в средновековна Русия - от там води началото си и известното ястие Бьоф Строганоф. Теории за "кръстника" Строганоф има много, но това не е от особено значение, защото според експерти рецептата е съществувала преди да бъде именувана със съвременното й име.
В първата записана рецепта продуктите включват телешко на кубчета, горчица, бульон и малко количество заквасена сметана. Традиционната руска гарнутура са пържени картофки на лентички. В по-късни варианти на рецептата месото е на лентички, присъстват лук и горчица или доматено пюре. Най-популярна днес е Американската интерпретация - телешко филе на лентички, гъби, лук и сметанов сос сервирани върху ориз или спагети.
В Бразилия ястието е изключително популярно - най-често участва доматено пюре и телешкото месо може да бъде заменено с пилешко, като се сервира с ориз и картофен чипс.
Въпреки, че на пазара има много полуфабрикати, приготвянето на този специалитет не отнема много време и услия - опитайте!


Рецепти за Бьоф Строганоф
Екипът на "Веселият Готвач"


Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » пет авг 29, 2008 8:32 pm

Преди няколко дни сготвих това ястие, като рецептата взех от тук. Стана много вкусно и бързо, използвах руската рецепта, която е първа в списъка. На другия ден и Ути я сготви в предаването си точно по същия начин.

Отговори