Помощ! Не мога да правя панировка

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Отговори
Потребителски аватар
Vani32
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 64
Регистриран на: нед апр 05, 2009 11:56 pm

Помощ! Не мога да правя панировка

Мнение от Vani32 » пон апр 06, 2009 12:22 pm

Здравейте ! Искам съвети ,как да си направя панировка? Не ми се получава :x
Последна промяна от Vani32 на пон апр 06, 2009 1:01 pm, променено общо 1 път.


Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнение от reni55 » пон апр 06, 2009 3:17 pm

Ванина ето моята панировка:
2 жълтъка се разбиват с 125мл. пр.мляко.Добавят се 4 с.л. брашно със 2 щипки сол,1 с.л. разтопено кр.масло,черен пипер на вкус.Обърква се и накрая се добавят разбитите на сняг белтъци, които съвсем леко се объркват - топиш и пържиш.
Дано съм ти била полезна.

Потребителски аватар
Vani32
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 64
Регистриран на: нед апр 05, 2009 11:56 pm

Мнение от Vani32 » пон апр 06, 2009 3:20 pm

Благодаря Рени :clap: Ще я направя и ще споделя

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнение от reni55 » пон апр 06, 2009 3:29 pm

Ще чакам да докладваш.......


Потребителски аватар
ani_perla
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 146
Регистриран на: пет фев 06, 2009 1:21 pm
:: 67 рецепти от ani_perla
:: 114 снимки от ani_perla

Мнение от ani_perla » пон апр 06, 2009 3:31 pm

Ванина,аз лично използвам за различното месо и различни панировки.Но най-традиционната според мен си е последователно потапяне в брашно-яйце-галета или пак брашно-яйце.Друг вид ,която става например за бяла риба е -разбиваш белтъците на сняг и след това ги смесваш с брашно и бира ,докато стане като боза на гъстота.Или пък потапяш месото в яйце и после в корнфлейкс или смесана галета и сусам.Има много варианти и разбира се се слагат и подправки,но според мен те са индивидуални за всяка домакиня така ,че мисля да не ги пиша(само със сол и пипер пак ще е добре :thumup: ).А точна доза като Ренито не съм дала защото е много относително какво количество ще панираш.Дано да съм била полезна :roll: .

Потребителски аватар
Vani32
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 64
Регистриран на: нед апр 05, 2009 11:56 pm

Мнение от Vani32 » пон апр 06, 2009 3:33 pm

Благодаря :clap:

Потребителски аватар
eni33
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 130
Регистриран на: вт мар 24, 2009 11:07 am
:: 9 рецепти от eni33
:: 2 снимки от eni33

Мнение от eni33 » пет апр 10, 2009 1:42 am

Аз правя панировката така:2 яйца,една кафена чашка бира или прясно мляко,сол на вкус,2 пълни чаени лъжички брашно.Всичко това слагам в блендер и разбивам добре,след което започвам да добавям в блендера при непрекъснато бъркане обикновен корнфлейкс до получаване на подходяща гъстота.Ако стане по-гъсто се доразрежда с бирата или млякото.Така получената панировка изсипвам в подходящ съд в който е удобно да се потапят парчетата за паниране.Преди да се потопят парчетата в тази панировка се овалват хубаво в обикновено нишесте и след това в сместа за паниране.

Потребителски аватар
Galya68
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнение от Galya68 » пет май 08, 2009 9:09 pm

Вече имаш идеи за панировка,а аз сте ти кажа как да си направиш хрупкава панировка.Потапяш в галета,след това в яйце и накрая в суха смес за картофено пюре.Има една,която е на люспи,ако намериш от нея най-добре се получава.Пробвай,става страхотно!
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!

Потребителски аватар
vasseto
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 17
Регистриран на: чет сеп 25, 2008 9:28 pm

Мнение от vasseto » съб май 09, 2009 9:50 am

Galya68 написа:Вече имаш идеи за панировка,а аз сте ти кажа как да си направиш хрупкава панировка.Потапяш в галета,след това в яйце и накрая в суха смес за картофено пюре.Има една,която е на люспи,ако намериш от нея най-добре се получава.Пробвай,става страхотно!
има още един вариант за хрупкава панировка - потапяш в брашно, яйце и накрая в натрошен корнфлейкс(ако е смесен със сусам става още по готино) :P


Отговори