Помощ! Не мога да правя панировка
- Vani32
- готвач с точилка
- Мнения: 64
- Регистриран на: нед апр 05, 2009 11:56 pm
Помощ! Не мога да правя панировка
Здравейте ! Искам съвети ,как да си направя панировка? Не ми се получава :x
Последна промяна от Vani32 на пон апр 06, 2009 1:01 pm, променено общо 1 път.
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
- ani_perla
- магьосник в кухнята
- Мнения: 146
- Регистриран на: пет фев 06, 2009 1:21 pm
- :: 67 рецепти от ani_perla
- :: 114 снимки от ani_perla
Ванина,аз лично използвам за различното месо и различни панировки.Но най-традиционната според мен си е последователно потапяне в брашно-яйце-галета или пак брашно-яйце.Друг вид ,която става например за бяла риба е -разбиваш белтъците на сняг и след това ги смесваш с брашно и бира ,докато стане като боза на гъстота.Или пък потапяш месото в яйце и после в корнфлейкс или смесана галета и сусам.Има много варианти и разбира се се слагат и подправки,но според мен те са индивидуални за всяка домакиня така ,че мисля да не ги пиша(само със сол и пипер пак ще е добре ).А точна доза като Ренито не съм дала защото е много относително какво количество ще панираш.Дано да съм била полезна .
- eni33
- виртуоз с тиган
- Мнения: 130
- Регистриран на: вт мар 24, 2009 11:07 am
- :: 9 рецепти от eni33
- :: 2 снимки от eni33
Аз правя панировката така:2 яйца,една кафена чашка бира или прясно мляко,сол на вкус,2 пълни чаени лъжички брашно.Всичко това слагам в блендер и разбивам добре,след което започвам да добавям в блендера при непрекъснато бъркане обикновен корнфлейкс до получаване на подходяща гъстота.Ако стане по-гъсто се доразрежда с бирата или млякото.Така получената панировка изсипвам в подходящ съд в който е удобно да се потапят парчетата за паниране.Преди да се потопят парчетата в тази панировка се овалват хубаво в обикновено нишесте и след това в сместа за паниране.
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
Вече имаш идеи за панировка,а аз сте ти кажа как да си направиш хрупкава панировка.Потапяш в галета,след това в яйце и накрая в суха смес за картофено пюре.Има една,която е на люспи,ако намериш от нея най-добре се получава.Пробвай,става страхотно!
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!
- vasseto
- аматьор с виличка
- Мнения: 17
- Регистриран на: чет сеп 25, 2008 9:28 pm
има още един вариант за хрупкава панировка - потапяш в брашно, яйце и накрая в натрошен корнфлейкс(ако е смесен със сусам става още по готино) :PGalya68 написа:Вече имаш идеи за панировка,а аз сте ти кажа как да си направиш хрупкава панировка.Потапяш в галета,след това в яйце и накрая в суха смес за картофено пюре.Има една,която е на люспи,ако намериш от нея най-добре се получава.Пробвай,става страхотно!