Грах

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
Mariq
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 7
Регистриран на: съб авг 18, 2007 2:20 pm
Местоположение: Троян

Грах

Мнение от Mariq » съб сеп 08, 2007 2:45 pm

Някой знае ли как се прави грах в буркани за зимата?Защото ми донесоха много и незнам какво да го правя.


ivka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 17
Регистриран на: пет авг 24, 2007 10:41 am
:: 69 рецепти от ivka
:: 32 снимки от ivka

Мнение от ivka » съб сеп 08, 2007 9:58 pm

По добре го бланширай и го прибери в отделни торбички във фризера.При консервирането в буркани,дори и да се спазва стриктно технологията много често бурканите бомбират.

Потребителски аватар
neli.mag
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 138
Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
:: 33 рецепти от neli.mag
:: 136 снимки от neli.mag
Местоположение: Кърджали

Мнение от neli.mag » нед сеп 09, 2007 1:56 pm

Бланшираш граха, пълниш го в бурканите, заливаш с вода до гърлото, сипваш лъжица сол, по желание може и малко копър. След това се запечатват добре и стерилизираш час и половина. Не се бой, грахът няма да стане на каша от толкова варене.

Mariq
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 7
Регистриран на: съб авг 18, 2007 2:20 pm
Местоположение: Троян

Мнение от Mariq » нед сеп 09, 2007 3:54 pm

Предполагам,че и зеленият боб така се стерилизира?


Потребителски аватар
neli.mag
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 138
Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
:: 33 рецепти от neli.mag
:: 136 снимки от neli.mag
Местоположение: Кърджали

Мнение от neli.mag » нед сеп 09, 2007 4:50 pm

Точно така...даже зеления фасул го стерилизирам 2 часа...

Svetla
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 5
Регистриран на: вт авг 07, 2007 10:46 pm
:: 1 рецепти от Svetla
:: 8 снимки от Svetla

Мнение от Svetla » съб фев 16, 2008 4:58 pm

А как се бланшира?

pepolina
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 49
Регистриран на: пет сеп 14, 2007 4:51 pm
:: 134 рецепти от pepolina
:: 104 снимки от pepolina

Мнение от pepolina » съб фев 16, 2008 5:33 pm

Бланшира се, като потопиш зеленчука за 4 -5 минути във вряща вода и го оставиш вътре, за да се бланшира. После го вадиш от водата, изцеждаш го хубаво и когато изстине напълно го слагаш в торбички и го бланшираш.
А аз прибирам моя грах без да го бланширам, само изчистен от шушулките, слагам в найлонова торбичка и във фризера.


Отговори