Повдигнати ъгълчета на ламинат - защо?

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Отговори
denyo
началник печка
началник печка
Мнения: 11
Регистриран на: нед яну 12, 2014 10:41 pm
:: 1 рецепти от denyo
:: 6 снимки от denyo

Повдигнати ъгълчета на ламинат - защо?

Мнение от denyo » пон сеп 22, 2014 11:53 am

Ако някой си е слагал ламинат, може ли да коментира моята ситуация. Ползвах препоръчан от приятел майстор и препоръчани от него марка ламинат и търговец. В крайна сметка на много места (десетина) има навдигнати ъгълчета и то по един и същ начин. Снимките са в посока от по-рано наредения към по-ново наредения ламинат. Където има навдигнато, винаги е в долния ляв ъгъл на дъската (три паркетинки на една дъска), при описаната гледна точка. Също, при навдигнатото ъгълче има отворена фугичка, по късата страна, която отивайки към следващата дъска постепенно се затваря напълно. Предполагам с времето тия ъгълчета ще се олющят или най-малкото ще се износят. Ламината е Egger “Euroclic 2014”. Замазката е равна като цяло, но е грапава, има неравности от порядъка до 10мм в диаметър и 1мм дълбочина. Подложката е 3мм фибран. На пакета пише, че допуска просвет от 3мм на 1м, но за неравности на малки разстояния нищо не пише. Все пак мисля 3мм фибран би ги покрил. А и при неравна замазка не би ли трябвало проблемите да възникнат след време, а не веднага след монтажа? Пробвах да нагрея със сешоар надлъжно около фугите, фугата се позатваря, но ъгълчето си стърчи - предполагам има нещо в клика което подпира. Дали е боклуче някакво или фабрично от ламината няма как да знам. До колко са верни тия мои размишления и как може да се поправи това? БЛАГОДАРЯ!!!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение


Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » съб сеп 27, 2014 7:34 am

Според мен не трябва да е така, искай нов монтаж. И аз имам в 2 стаи ламинат, но без такова "чудо". Ако не е от монтажа може ламината да не е качествен и да трябва да се смени, но от марки и подложки не разбирам :)
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

bubolina73
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 4
Регистриран на: вт сеп 28, 2010 8:07 pm

Мнение от bubolina73 » съб сеп 27, 2014 2:13 pm

Измери ширината на ламината.Ако навсякъде ширината е еднаква,проблема е в нареждането.Ако ширината е различна,проблема е в ламината.Дано не си го купила от Практикер или Баумакс,там и плочките са по-евтини,но са леко кривички.

denyo
началник печка
началник печка
Мнения: 11
Регистриран на: нед яну 12, 2014 10:41 pm
:: 1 рецепти от denyo
:: 6 снимки от denyo

Мнение от denyo » вт сеп 30, 2014 4:58 pm

Няколко приятели и един независим майстор видяха лично (не само на снимка) въпросните ъгълчета и казаха, че не са болка за умиране. Не си струвало да се пренарежда заради това. Така че, оставям си го така и си гледам живота, мерси на всички включили се в темата. Мерих размерите на вече нареденото, както и дали са криви дъските от фирата - еми равни и правилни ми се виждат. Иначе опита ми да го набия със скоба не даде нужния резултат. Триъгълните фуги се позатвориха, но ъгълчета останаха да си стърчат. Едно пред вратата даже вече се излъска и ми проблясва като огледалце като влизам. Забелязах обаче, че ръбчета има и на участъка с гардероба, което ме навежда на мисълта, че гардероба може да е причина за дъгообразното редене, но не и за ръбчетата. Последните вероятно са заради някакви мустачки по ламината които при по-внимателно редене и оглеждане, предполагам биха могли да се махат. Но... следващия път, евентуално. Иначе тая серия на Егер май ще се окаже доста сполучлива. Комшията който ми помага с местенето на гардероба си е сложил някакъв гладък кронопол и каза че при подобни суркания неговия 100% ще се надере (беше го одраскал вече с нещо много по-малко от стар гардероб). Но времето ще покаже, сега е рано да се каже.


Отговори