За Нея... За Него... За Приятелството... За Любовта...

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Re: За Нея... За Него... За Приятелството... За Любовта...

Мнение от Makaweli » ср авг 07, 2013 7:46 am

Отдавна не сме писали тук :roll:

Да не говоря от кога създателката на темата - НИНКА, не се е появявала :thinking:

И така - прочетох нещо интересно - мисля че не е за смешната тема, а по-скоро за тук и затова го споделям:

С ЖЕНА НЕ СЕ СПОРИ

Преди известно време на входа на фитнес имало снимка на много слаба и красива жена. Текста гласял: "Това лято русалка ли ще бъдете или кит?"
Една жена (с неизвестно тегло) отговорила по следния начин:
"Мили хора, китовете са винаги заобиколени от приятели - делфини, моржове и любопитни хора. Те са сексуално активни и отглеждат децата си с невероятна нежност и любов,
Те се забавляват и играят и ядат много скариди. Плуват по цял ден и пътуват до фантастични места като Патагония, Северните морета и кораловите рифове на Полинезия. Те пеят страхотно и понякога има и дискове с техните песни. Те са впечатляващи и много обичани животни, които всички защитават и пазят.
Русалките не съществуват.
Но ако съществуваха, щяха постоянно да ходят при психолога с проблем "раздвоение на личността: жена или риба?" Нямаше да имат сексуален живот и да носят деца. Да - щяха да са много красиви, но тъжни и самотни. И щяха да миришат на риба.
Без съмнение - предпочитам да съм кит. Във времена, когато медиите ни казват, че само слабото е красиво, аз предпочитам да ям сладолед с децата си, да вечерям с мъжа си и да пийвам с приятели. Жените напълняваме по различни причини, но понякога това е от много мъдрост и знание, което главите ни не могат да поберат и се разпростира из тялото.
Ние не дебелеем, ние сме добре гледани и всеки път, когато видя заоблените си форми в огледалото си казвам "Чувствам се добре, защото тренирам редовно, не защото съм слаба."

http://www.smiah.bg/vic_inner_page.php?vic=277
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » ср авг 07, 2013 9:48 pm

:giflo1: :giflo2: :giflo1: :heart: :giflo1: :giflo2: :giflo1: Бони,прекрасно е,много ми допадна - това е самата истина!!! :hug: :hug: :hug:

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » съб май 24, 2014 10:09 pm

Нинка мила, ти си създателката на тази тема, а тооолкова отдавна не си се появявала на линия - дано си добре :love: :hug: :hug: :hug:

Наближавал рожденият ден на нежната и беззащитна роза. Всички цветя и приготвили подаръци - цветни листчета с капчици роса. Само Кактусът не знаел какво да направи. "Розата е толкова прекрасна! - мислел той. - А аз съм толкова неугледен с тия бодли ... Не, не е за мен рожденния и ден." Но Розата била чувствителна и внимателна и сякаш предугаждайки тъжните мисли на Кактуса, помолила една позната пеперуда да му предаде непременно да дойде на рожденния и ден. Та нали приятелството е по-ценно от всичко. Как се зарадвал Кактусът на поканата!
-Непременно ще дойда - казал той на пеперудата.
Рожденният ден на Розата настъпил. Приемайки подаръците от гостите, тя се усмихвала на всеки нежно и леко тъжно. Последен към Розата пристъпил Кактусът.
-Желая ти от сърце всичко най-хубаво! - казал той. - Но ти си толкова нежна и ранима, затова и усмивката ти е винаги леко печална. Дълго мислих какво да ти подаря ... Ето, заповядай ... - и той и поднесъл трънена дрешка.
-Благодаря ти, скъпи приятелю! - отвърнала Розата. - Наистина много ми трябваше такава дреха. Но ти си прекалено скромен, премълча, че също имаш рожден ден. Но аз не съм забравила. Приеми и ти подарък от мен!
И Розата му подала ароматна бяла пъпка.
Оттогава Розата носи бодлива дрешка, а Кактусът цъфти на рожденния си ден.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » нед юни 15, 2014 10:28 pm

Изображение

Това е един интересен личностен психологически тест . Погледнете дърветата и изберете това, което веднага, от пръв поглед ви изглежда най-привлекателно.

Не мислете прекалено дълго, просто изберете, и вижте номерът на, който отговаря по-долу. Така ще разберете, каква личност сте!

1 Вие сте щедри и морални. Винаги търсите самоусъвършенстване. Вие сте много амбициозни и имате много високи стандарти. Хората може би си мислят, че комуникацията с вас е трудна. Влагате много усилия в нещата, които вършите - искате да подобрите света. Имате голям капацитет и харесвате хората, докато те не ви навредят. Но дори и след това. . . вие пак не се отдръпвате от тях. Много малко хора могат да оценят всичко, което правите, така както заслужавате.

2 Вие сте забавен, честен човек. Вие сте много отговорна личност, която се грижи за други хора. На вас да се има доверие е лесно. Вие сте весели, шегаджии и бързо мислите. Винаги имате интересна история за разказване.

3.Вие сте умен и внимателен човек. Голям мислител. Вашите мисли и идеи са най-важни. Прекарвате много време в мислене за морал. Опитвате се да направите това, което смятате, че е правилно, дори ако по-голямата част от обществото не е съгласна с вас.

4 Вие сте проницателен и философски настроена личност. Уникални сте- няма такъв, който дори малко прилича на вас. Вие сте интуитивни и малко странни. Често сте погрешно разбрани и от това ви боли. Трябва ве лично пространство. Творчеството трябва да развивате и изисквате уважение от другите. Вие сте човек, който ясно вижда светлата и тъмната страна на живота. Много сте емоционални.

5 Вие сте уверени и много независими. Вашият водещ принцип в живота е "Аз ще го направя на моя начин.". Знаете точно какво искате и не се страхувате да гоните мечтите си. Единственото нещо, което търсите от хората, е искреност. Достатъчно силни сте, да приемете истината, дори и когато боли.

6 Вие сте любезни и чувствителни. Хората се свързват с вас много лесно. Имате много приятели.Имате топла и светла аура, която кара хората да се чувстват добре, когато около вас. Всеки ден мислите за това, което може да направите, за да се подобри нещо. Искате да бъдете интересни, остроумни и уникални. Повече от всеки друг на света, имате нужда от близост.

7 Вие сте щастлива и спокойна. Много чувствителни и разбирате другите. Голям слушател, който знае как да не-осъжда. Вярвате, че всеки има своите пътища в живота и своя път. Отворени за нови хора и събития. Вие сте високо устойчиви на стрес и рядко се притеснявате. Обикновено, сте много спокойни и винаги успявате да се забавлявате добре.

8 Вие очарователни и енергични. Забавен човек, който знае как да накара хората да се смеят. Живеете в хармония с Вселената. Спонтанни и ентусиасти никога не казвате не на приключенията. Често, шокирате хората. Но това сте вие. . . Имате много интереси и ако нещо ви привлича вниманието няма да се успокоите, докато не се сдобиете със задълбочени познания в тази област.

9 Вие сте оптимисти и щастливи. Мислите, че животът е дар. Много горди от своите постижения. Не сте готови да бъдете приятели с хора, които се грижат за това дали са слаби или дебели. Имате много стабилен подход към живота. Чашата е (поне за вас) наполовина пълна а не наполовина празна. Използвате всяка възможност да учите защото мислите, че животът е твърде кратък, за да го харчите просто така.

http://www.zajenata.bg/%D1%83%D0%BD%D0% ... 13658.html
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » съб окт 18, 2014 6:34 am

Има мъже, които не са за теб – Александър Глог

Има мъже, които не са за теб.

Има мъже , които не са за теб. Такива, които, ще обичат всичко в теб, но не и самата теб.

Има и мъже, които , ще бъдат, като огън. Отначало, ще те топлят, после, ще ги допуснеш прекалено близо до себе си , ще те изгорят и ще ти оставят белег за спомен.

Има и мъже, които ще са като новите обувки на най-добрата ти приятелка. Като ги видиш, ще се влюбиш в тях, но щом ги пробваш, ще разбереш, че не са за теб.

Има и мъже, които ще те ревнуват, повече от необходимото. И няма да е от страх да не те загубят, а от страх, дали ще могат да те задържат.

Има и такива мъже, които, няма да помнят първата ви целувка, нито пък рожденият ти ден, нито любимото ти цвете. Тези мъже, ще са твоите малки грешки.

Има и такива мъже, които, ще те искат за една вечер. Тази вечер, ще има всичко друго, но не и любов и това, ще я направи просто , една вечер пълна с желание, но не и с страст .

Има мъже с които, ще излизаш на срещи и те, ще ти разказват за бившите си. Не ги прекъсвай, просто вземи чантата и си тръгни, те все още обичат бившите си.

Има мъже, които, ще умират по теб, ще ти обещават Света, но те не могат да ти предоставят Света. Тези мъже, са лъжци, готови на всичко да си легнат с теб.

Има мъже, с които, ще се чувстваш сигурна и обичана. Тези мъже , не ти казват, че ще са винаги до теб, те просто ще са там, винаги, когато имаш нужда.

Има мъже, които са истински. Тези мъже са рядкост. Тези мъже обичат всички твои несъвършенства. Но те са с теб, защото това си ти. Заради теб, техният Свят е станал по-красив. След време ти си техният Свят и това остава така за цяла вечност.

Има мъже, които не са за теб. Тези, които не са истински.

Мъжете са като любимата ти рокля. Пробваш няколко, докато не намериш тази , която пасва идеално на тялото и сърцето ти.

Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » съб окт 18, 2014 6:39 am

Има жени, които не са за теб – Александър Глог

Има жени, които не са за теб.

Има жени, които никога няма да те обичат, но вместо теб, ще обичат обувките си на високи токчета. Ще треперят за чантата си и внимателно , ще изберат в каква кола , ще се качат, било то и такси.

Има и такива жени, които няма да те докоснат с нежност, когато ги черпиш питие, дори няма да те погледнат. Това е надменност, вулгарност и чиста наглост, но ти не се притеснявай, има и такива жени … неблагодарни за нищо.

Има и жени , които са като скъпи обици. Красиви са, но цената не винаги отговаря на истинската им стойност.

Има и жени, които ще те топлят само една вечер и после , ще си заминат и вечерта е нямала смисъл.

Има и жени, които , ще те командват, но те не те обичат, те обичат себе си.

Има и жени, които са истински. Жени, които знаят какво искат, знаят как да го постигнат и го постигат с труд. Жени,, които са достатъчно умни и възпитани в обществото и истински ,,мръсници“ в леглото.

Има и жени, които като те погледнат и от очите им има решителност и сигурност, която ти сам няма как да си дадеш .

Има и жени, които просто , ще гледат, как губиш любовта им, но не биха те спрели, те ценят свободата и решенията ти.

Има и жени ,които ще плачат на рамото ти, има и такива, които никога не биха позволили да видиш сълзите им.

Има жени, които не са за теб. Тези, които не са истински.

Жените са като науката: трудно се разбират.

Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » чет дек 18, 2014 1:40 am

Отлагах това решение до последно. Но все пак денят настъпи. Веднага след като мъжът ми Бил излезе за работа, аз събрах багажа, взех двегодишния ни син под мишница и напуснахме семейното ни жилище. Отидохме при моите родители. Майка ми ни посрещна и ми обеща, че те с баща ми няма да ни оставят и ще ни помагат във всичко.

„Но до този момент, в който ти окончателно ще се разделиш с мъжа си, те моля да изпълниш една моя молба." – каза мама. Тя сложи пред мен лист хартия, дръпна в средата една вертикална черта отгоре до долу. Помоли ме в първата импровизирана графа да напиша нещата у Бил, които ме дразнят до такава степен, че просто повече е невъзможно да се живее с него. Във втората колонка трябваше да напиша положителните му качества. Знаех, че вторият списък ще е мнооого по-къс.

В общи линии знаех какво ще напиша в първата колонка:
•Бил непрекъснато разхвърля нещата си навсякъде.
•Никога не казва къде отива.
•Когато седнем на масата издава шумни звуци и понякога се държи неприлично.
•Никога не ми подарява хубави подаръци.
•Той е небрежен и доста стиснат.
•Не ми помага с домакинските работи.
•Вечно мълчи и не общува с мен.

Този списък стана дългичък и мястото на листа свърши. Вече имах доказателството, че нито една жена на света не би останала с такова чудовище под един покрив.

Cъс самодоволна усмивка казах на мама: "В другата колонка трябва да опиша положителните му качества, така ли?" Но тя ми отговори, че и така си знае кои са му силните страни. Помоли ме да опиша моите реакции, възникващи при проява на всеки от недостатъците му. Срещу всяка точка от лявата страна – какво точно съм направила аз в отговор на поведението му. Това се оказа по-трудно, отколкото мислех. Изобщо не очаквах да стане дума и за мен. Но знаех, че майка ми няма да ме остави на мира докато не изпълня и тази част от заданието. Така че започнах да пиша.

Какво правех аз в отговор на дразненията?
•Изнервях се.
•Крещях и плачех.
•Беше ме срам да съм до него.
•Играех го мъченица.
•Исках да съм се омъжила за някой друг.
•Смятах, че заслужавам повече.
•Като цяло, той не беше достоен за мен.

И този списък стана безкраен. Тогава мама взе листа и го разряза на две по вертикалната линия. Накъса частта с недостатъците на Бил и я хвърли в кофата за боклук. Подаде ми списъка, който се отнасяше за мен, и ми каза: „Вземи този списък, върви у вас и помисли върху него днес. Детето нека остане при нас. После ела и ако твърдо си решила да напуснеш Бил, ние с баща ти ще те подкрепим безусловно".

Върнах се у дома и погледнах парчето хартия. Без първата част с недостатъците на Бил, „моят" списък изглеждаше страшно. Лъснаха черно на бяло всичките дивотии на ужасното ми поведение, цялата същност на деструктивните ми постъпки. Разбрах колко глупаво съм постъпвала през всичкото това време. После се замислих за качествата, които ме дразнеха у мъжа ми. Осъзнах, че в края на краищата не е имало нищо чак толкова страшно, нараняващо и непростимо. Бях толкова сърдита, че дори не забелязвах колко съм случила на мъж – той беше добър, не идеален, но добър човек.

Върнах се в дома на родителите ми. Удивително! Колко по-различна беше реакцията ми към същата ситуация. Чувствах спокойствие и благодарност. Преди пет години обещах пред олтара, че ще съм с мъжа си в богатство и в бедност, в болест и в здраве... "докато смъртта ни раздели". Ужасих се колко лесно бях готова да променя живота си и да оставя детето си без баща до себе си. Само заради дреболии и минутен гняв.

Когато Бил се върна от работа, ние със сина ни бяхме вкъщи и го чакахме.

Бих искала да кажа, че Бил се е променил. Но не, той не се промени. Той продължаваше да си прави нещата, които ме дразнеха. Но аз промених отношението си към постъпките му. И до ден днешен съм благодарна на майка ми, която спаси брака ни с мъдрия си съвет.

Когато Бил стана на 49 години, му поставиха диагноза „болест на Алцхаймер". Наложи му се да напусне работата си на преподавател. Аз се грижех за любимия си мъж. И когато синът ни попита: „Мамо, какво ще правим, когато тате вече няма да ни познава?", аз отвърнах: „Затова пък ние ще го запомним като любимия ни баща и мъж, ще помним всичко, на каквото ни е научил и ще помним как ни е обичал".

Тази история няма за цел да ви налага какво да правите. Ако не я споделите, няма да се случи нищо. Но ако го направите, може да спасите нечий брак и семейство!

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » чет дек 18, 2014 6:16 pm

:giflo2: :giflo2: :giflo2: :heart: :giflo2: :giflo2: :giflo2: Йоанка, много реално и точно звучи всичко,но понякога не спираме за да помислим,прави ли сме или грешим - добротата е това,което ме спечели при моя съпруг,иначе си има куп негативи,които дразнят,но свикнах, вече много години сме заедно и му прощавам всичко,заради доброто му сърце! :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

Потребителски аватар
ninka71
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 960
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:56 pm
Местоположение: Sofia

Мнение от ninka71 » нед дек 21, 2014 9:37 am

Излизайки от дома си, една жена срещнала трима старци с дълги бели бради. Не ги познавала, но решила да ги покани вкъщи, за да ги нагости.
- Сигурно сте гладни, елате у дома, ще ви нахраня – обърнала се жената към възрастните мъже.
– А мъжът ти там ли е? – попитали те.
– Не – отговорила жената.
– Тогава не можем да влезем, ще останем тук – казали старците.
Вечерта, когато мъжът й се върнал от работа, жената му разказала за срещата си. „Иди и ги покани, кажи им, че съм си у дома“, посъветвал я той.
Жената излязла и отишла при старците. Поканила ги. А те й казали:
- Не можем да влезем и тримата.
– Защо не можете? – удивена попитала тя.
И тогава те й обяснили, че единият се казва Богатство, другият – Късмет, а третият – Любов. „Иди си у дома и попитай мъжа си кой от нас искате да влезе в дома ви“, казали старците.
Жената се върнала, съобщила на съпруга си. А той много се зарадвал и предложил: „Хайде да поканим Богатството, нека дойде и да ни направи много богати и щастливи“. Но жената възразила: „може би трябва да извикаме Късмета“.
Дъщеря им, която стояла отстрани и ги слушала, скочила и бързо отишла до тях. „Хайде да поканим любовта – казала тя – тогава всички ще се обичаме и ще бъдем щастливи“.
„Права е дъщеря ни, – казал мъжът – иди покани Любовта“.
Жената излязла на улицата и попитала: „Кой от вас е любовта? Каним го да ни бъде гост“.
Старецът на име Любов тръгнал към вратата, а след него тръгнали и другите двама. Жената се изненадала и казала: „Но аз поканих само Любовта, защо и вие идвате?“
А старците отговорили: Ако беше поканила Късмета или Богатството, двама от нас щяха да останат на улицата. Но ти покани любовта, а ние винаги я следваме. Там, където има Любов, винаги има късмет и богатство.
Изображение

Животът е само един миг между две вечности
Платон

kalinka4466
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 28
Регистриран на: ср юли 23, 2008 12:35 pm

Мнение от kalinka4466 » нед дек 21, 2014 8:27 pm

Много приятна притча,особено в навечерието на тези светли празници!Нека има любов във всички семейства!


Отговори