Правите ли зимнина?
- vg
- Администратор
- Мнения: 553
- Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
- :: 3362 рецепти от vg
- :: 218 снимки от vg
Правите ли зимнина?
Какво сложихте в бурканите тази година? Традиционни или необичайни неща, или пък решихте да купувате всичко от магазина?
Екипът на "Веселият Готвач"
-
- мераклия с бъркалка
- Мнения: 3
- Регистриран на: пет авг 10, 2007 3:16 pm
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 49
- Регистриран на: пет сеп 14, 2007 4:51 pm
- :: 134 рецепти от pepolina
- :: 104 снимки от pepolina
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 9
- Регистриран на: вт авг 28, 2007 12:52 am
- :: 49 рецепти от jufa
- :: 70 снимки от jufa
- Lilito
- любител с ренде
- Мнения: 9
- Регистриран на: нед ное 11, 2007 1:55 pm
Pepolina, би ли ни светнала как правиш тази лютеничка ,която не се вари,а също така и туршийката с печените домати.Винтерес на истината за първи път чувам за такава туршия.Макар ,че тук вече започнаха да внасят лютеница,но друго си е домашната.Аз преди време правих и почти всичко около печката включително и аз беше червено,затова питам за тази ,която не се вари.
- sever
- магьосник в кухнята
- Мнения: 43
- Регистриран на: пон ное 12, 2007 7:53 am
- :: 49 рецепти от sever
- :: 19 снимки от sever
Естествено ,че правя.Няма нищо по- вкусно от домашно приготвените бурканчета. Напролет си правя списък на рецептите ,които ми предстоят да направя и си го закачвам на хрладилникът.Всяка изпълнена рецепта се отмята.Правя предимно неща , които няма по магазините или ако някоя фирма ги е произвела и не стават за нищо.Странен ми е коментар от типа на "Ми вече всичко има по магазините".Да , ама не е същото.
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 8
- Регистриран на: пет фев 01, 2008 9:48 pm
- :: 9 рецепти от springrain
- :: 1 снимки от springrain
Дайте ми съвет как да направя туршия с брюкселско зеле.Приемам съвети за различни начини за приготвянето му.pepolina написа:Аз също правя зимнина всяка година. Тази година направих вече запазената марка за семейството лютеница - по бърз начин, без варене, туршийка от пукани зелени домати, която става много вкусна, подправка за супи, салца, пикантен сос, печено сладко от сини сливи и други.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 204
- Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
- :: 19 рецепти от sve_georgieva
- :: 39 снимки от sve_georgieva
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
springrain, ето една идея за туршия:
Необходими продукти :
- карфиол
- целина
- зеле (червено)
- моркови
- брюкселско зеле
- камби
Зеленчуци се измиват , нарязват и нареждат в буркани , заливат се със кипната смес от сол , захар и оцет . След това бурканите се обръщат на долу с капачките за 1 денонощие , след което се държат на хладно. Пропорциите на солта, захарта и оцета са според големината на бурканите.
Необходими продукти :
- карфиол
- целина
- зеле (червено)
- моркови
- брюкселско зеле
- камби
Зеленчуци се измиват , нарязват и нареждат в буркани , заливат се със кипната смес от сол , захар и оцет . След това бурканите се обръщат на долу с капачките за 1 денонощие , след което се държат на хладно. Пропорциите на солта, захарта и оцета са според големината на бурканите.