Как тече денят на Веселите готвачи? - Декември '14

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
elena13677
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 611
Регистриран на: нед окт 09, 2011 3:14 pm

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от elena13677 » пет дек 05, 2014 12:28 am

Благодаря ви мили момичета :giflo2: :heart: :giflo2: :giflo1: :heart: :giflo2:.Ходих вече два пъти на лекар,но само ми взимат кръв и урина нищо друго и ми изписаха капки против болките.Честно казано нашите лекари не ги бива ама чешките не са стока.Не стига,че ги чакаш по два часа да се сетят,че трябва да си дойдат на работното място.Преди време наш познат имаше силни болки в областта на апандесита заведохме го на лекар след прегледа лекаря каза,че нищо му няма.След седмица момчето се прибра в Бг и нашите установяват точно апандесит и веднага са го оперирали.Има и други случаи,но трябва да пиша цяла нощ :yee: .Надявам се да можем да се приберем за нова година и ще се прегледам в Бг,а и синът ми също искам да го заведа на лекар от няколко месеца нищо не яде освен макарони и салам и някоя друга вафла.Манджички не хапва въобще нито плодове и зеленчуци.Притеснена съм доста.Пробвах с какви ли не витамини,но никакъв ефект.Все се надявам ако тръгне на градина покрай децата да се научи да яде и той,но засега още чакаме за свободно място.И тук с местата е кошмар :thumdown: :( Лека и спокойна нощ от мен


Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » пет дек 05, 2014 2:50 am

Отново съм аз, само ви досаждам, ама ще ме изтърпите още малко :wink:
И така - с гласа на половинката - 3:3, като гласа на Катето е неутрален и остава всичко в мои ръце, по-точно в моя корем - дали дотогава ще изглежда по-нормален.
Барбара бързаше и едва накрая се сетих да и покажа роклите. Не ги обличах, за да не я задържам, но тя прояви голям интерес и съпричастност и предложи утре пак да дойде с куп бижута и да се гласим :D . Аз нямам, нито нося такива. Това започна да ми прилича на приказката за Пепеляшка :).
Ани, аз от мака си го имам този гоям (голям за моята структура) корем и предполагам, че е от лениви черва. Бях се пооправила, но като не се храня правилно и забелязвам, че това оказва значение. А и преди и повреме на цикъл съм така. А тогава се скъсвам да ям шоколад. Само за седмица изядох 2 буркана (от по 970 г течен шоколад) :eek:
Но стига вече на тази тема.
Желая на всички болни да се оправят бързо, че празниците се задават.
Аз наблегнах на гаргара с морска сол, горещи супи с люти чушки и черен пипер, че и да ме боли гърлото едва ли ще усетя от толкова люто :yee:
Тази вечер ще се постарая по-рано да легна, че и колената започнаха да ме боят. Дано не е гаден вирус. Днес по новините съобщиха, че ваксините не действат на таз годишния грип, понеже мутирал. А и аз щях да си сагам миналата седмица, но нещо ме накара да поизчакам.
Ще ви поднеса кафе и пожелания за един чудесен петък и ще спра дави досаждам :ooppss:
Изображение

Потребителски аватар
ivkaa75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 2941
Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
:: 4 рецепти от ivkaa75
:: 3 снимки от ivkaa75

Мнение от ivkaa75 » пет дек 05, 2014 5:33 am

Добро утро дами,
кафето е готово :)
10696170_822519084453445_554607193526275026_n.jpg
Желая ви един весел ден!

Потребителски аватар
ivkaa75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 2941
Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
:: 4 рецепти от ivkaa75
:: 3 снимки от ivkaa75

Мнение от ivkaa75 » пет дек 05, 2014 5:33 am

Честит Имен Ден на Празнуващите:
Сава, Сабина, Савка, Савчо, Светослав, Светослава, Слав, Слава, Славей, Славейка, Славейко, Слави, Славка, Славчо, Станислав, Станислава, Съби, Събина, Венцислав, Венцислава, Владислав, Владислава, Десислав, Десислава!

Да сте живи и здрави, много успех и късмет в дните ви да има!
Весел празник на всички празнуващи днес!
10393907_822509564454397_3217427482340901520_n.jpg


Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » пет дек 05, 2014 7:01 am

Добро утро!
Йоанка,напълно те разбирам за коремчето,защото и аз крия моето,малко ,,остана,, от бременността, и малко ми се подува както ти каза около цикъла,и от храни.Но това не ми е проблем.Значи избирам черната ти рокля тогава,заради кройката..
Ели,дано по-бързо да реагират докторите и намерят лек...
Кате-мами, браво за резултатите!
Ох,аз останах без фурна точно преди празниците,дървата попривършват/имаше от миналата година/,и подаръци имам за купуване,лична карта сменях,на Зари искам нови дрешки за тържеството с дядо Коледа...
Дано при Натали днес нещата бързо да преминат,да се възстанови...
Хубав ден!

Потребителски аватар
Diel
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1117
Регистриран на: пет авг 20, 2010 10:29 am
:: 10 рецепти от Diel
:: 43 снимки от Diel
Местоположение: Sofia

Мнение от Diel » пет дек 05, 2014 2:45 pm

Идвам да ви пожелая един добър следобед, след който ще се наслаждаваме на уикенд пълен с празници :)

по чаша кафе има за всички
1302715.jpg
Вчера моите момичета ми напомниха за една дълга традиция в нашия дом.
Вдъхновението за нея ми дойде преди години.точно бях започнала работа и още не бях семейна.
На един 5 декември малко преди да затворим в аптеката влетя едно забързано ,зачервено момченце/синът на моя колежка/ и с такава искреност каза на майка си,,мамо,мамо моля те кажи на св.Никола ,че съм слушал през годината а аз обещавам вече да го правя,,

Колежката,която беше полякиня ни разказа,че имат традиция в ботушчето на послушните деца св.Никола да слага лакомства,а на непослушните деца картоф.
Толкова ,по детски чисто ми се видя тогава ,че си казах,някога и аз ще спазвам тази традиция.

И така направих.Сега моите момичета шеговито ме питат,,Защо св.Никола нищо не пуска,май много лакомства са нужни за този номер,,детски,,ботуши.
Разказах ви всичко това,понеже пак е 5.12. и не е късно св.Никола да зарадва някое от вашите деца.

И за календарите със шоколадчета на датите имаме спомен.Ели все ме питаше кога ще дойде дядо Коледа и аз и казвах,трябва да изядете всичките шоколадчета .Тя понеже нямала търпение една сутрин беше налапала 7 :)

Хубаво нещо са спомените но е време да се връщам към реалноста,макар и болна работа ме чака

Потребителски аватар
AnnaJames
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
:: 154 рецепти от AnnaJames
:: 190 снимки от AnnaJames

Мнение от AnnaJames » съб дек 06, 2014 5:11 am

Здравейте, момичета!
Аз днес малко живнах, дори от време на време малко глас ми идва, ако мечешко ръмжене може да се нарече глас ... Но отидох сутринта на лекция, даже си направих годишния гинекологичен преглед, исках да го отметна сега та после да не трябва да изпускам работен ден заради един преглед. От магазина на военната база си купих зимни обувки - което е напоследък е много трудна задача, понеже трябва да са черни, да не се хлъзгат че тук са едни ледове, да са средно високи за да мога да издържа с тях права по 8 часа на ден, да не са много тесни, за да не ми убиват на мазолите, да са строги, за да стават с черен костюм, но и да имат малко фасон...и търсенето на обувки се превръща в средновековно мъчение..но сега едни ми грабнаха окото, подобни на кубинки, но по-източени, с украса от камъчета отпред. Отидох и в един 2ра ръка магазин в който знам че има много книги и накупих 2 торби учителски книги с разработки на уроци и материали, от януaри ще ми започне практиката и колкото повече материали имам да използвам като литература и да черпя идеи, толкова по-добре. И, естествено, 2 готварски книги... :yee:

Йоанче, аз не съм кой знае колко по дрехи, но бижута много обичам. Големи, малки, с камъни, без камъни, с миди, с охлюви, дървени, кожени, с мъниста - изобщо всякакви. Гари обикновено ми подарява по празниците по нещо златно или сребърно, които нося като излизаме, но имам и грамадна колекция събирана по бутици и 2ра ръка магазини, от България, от индийски магазини...сигурно имам 20 пъти повече бижута отколкото дрехи. Като по-млада обичах да нося по 3 пръстена на всяка ръка, но сега нося само по един, за по-професионален вид :ooppss: . Както казват, всеки си е башка луд :read: Иначе аз миналата година си сложих грипна ваксина, и съм много доволна, нищо не ме хвана. Сега като се оправя ще си сложа пак, може вирусите да са мутирали, ама поне срещу немутиралите да имам някаква защита. Срещу грипни болки по тялото вземам чай от равни части бял равнец и мента с щипка черен пипер, помага ми повече от аспирин. Аз имам бял равнец на мястото, и си насушавам всяко лято, ако искаш мога да ти пратя.

Диди, в щатите традицията е на непослушните деца в чорапа да се слага въглен :huh: Как се чувстваш, настинка ли е или грип?
Дидка, ще се справиш със всичко, ти си фъртуна :thumup: .
Ели, щом като е такова положението аз бих те посъветвала да опиташ със сока от зеле, временно, докато се върнеш по празниците и отидеш на лекар. То ми се вижда най-лесно и достъпно, а и без странични ефекти - от суров картоф съм чувала че може да се вдигне температура.
Влади, честит имен ден, с пожелания за много радост и любов в живота ти!
Изображение

Пожелавам на всички прекрасен yикенд, топъл и уютен!
Изображение
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
Изображение

Потребителски аватар
ivkaa75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 2941
Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
:: 4 рецепти от ivkaa75
:: 3 снимки от ivkaa75

Мнение от ivkaa75 » съб дек 06, 2014 7:00 am

ДОБРО ПРАЗНИЧНО УТРО :)
Ани,радвам се,че значително си по добре,а и си свършила куп работи :thumup:
Момичета,аз днес ще домакинствам,ще отида до църквата,че Глорка има курбан,
а довечера с приятна компания ще се почерпим за здраве и празника,
сега мързелувам пред компа с едно ароматно и горчиво кафе и ви чакам.
10417501_822981387740548_7294806496515134785_n.jpg
1463101_711195132225437_956348994_n.jpg
Нека е празничен и щастлив денят ни!
Последна промяна от ivkaa75 на съб дек 06, 2014 7:12 am, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ivkaa75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 2941
Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
:: 4 рецепти от ivkaa75
:: 3 снимки от ivkaa75

Мнение от ivkaa75 » съб дек 06, 2014 7:00 am

10850083_643615412416459_2960902245058706883_n.png

Потребителски аватар
ivkaa75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 2941
Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
:: 4 рецепти от ivkaa75
:: 3 снимки от ivkaa75

Мнение от ivkaa75 » съб дек 06, 2014 7:04 am

А сега се почерпете за здравето на Глорка :)
004799346-big.jpg
palnen-sharan-s-orehi.jpg
Вредни-и-полезни-храни-при-акне.jpg


Заключена