Какво сготвих днес - [АРХИВ 7]
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
- desislava76
- магьосник в кухнята
- Мнения: 420
- Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
- :: 92 рецепти от desislava76
- :: 29 снимки от desislava76
- Местоположение: Географски център на България
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
Вани, аз съм си пригодила тортата според нашите вкусове.
Ти можеш да си я измениш по твой вкус.Няма име,защото е моя измишльотина.
продукти: 1 готов блат на "Роял кейк"- вътре са три блата ; 500мл. течна сметана Хопла или Халта; 5 с.л. захар; 1 шепа орехи;1 с.л. ром/коняк/ликьор;1 ч.ч. сок от бъз(аз си приготвям сиропа), но може идруг да е.
приготвяне: Течната сметана трябва да е студена.Разбива се с миксера до твърд сняг.
В сух тиган се слага захарта да се карамелизира - до светлокафяво,добавят се орехите(цели),разбърква се така,че всичките да се карамелизират и се изсипват в намазана с олио алпака чиния или малка тавичка.Като изстина се начукват в хаванче.В тигана,където е карамела(то остава по дъното карамел) се сипва 1 ч.ч.сок по желание и вкус,добавя се 1 с.л. ром (аз ползвам пина колада-бяла).С този сироп се сиропират блатовете.Всеки блат се покрива със сметана,поръсва се с кроканта.Така и трите блата.Цялата торта се намазва със сметана.Отсрани се покрива с орехи,или ако е останал крокант.Отгоре се украсява с плодове - ползвам мандарини,киви и малини/къпини/боровинки/ягоди от компот или замразени.
Може да си оставиш малко сметана за бордюр и розички.Може да я нашариш с разтопен шоколад отгоре и отстрани.Можеш да сложиш и плодове по твой вкус м/у блатовете. Аз не слагам, защото не обичаме.
Сигурна съм, че ще ти хареса.
Ако нещо съм написала неясно - питай!
Ти можеш да си я измениш по твой вкус.Няма име,защото е моя измишльотина.
продукти: 1 готов блат на "Роял кейк"- вътре са три блата ; 500мл. течна сметана Хопла или Халта; 5 с.л. захар; 1 шепа орехи;1 с.л. ром/коняк/ликьор;1 ч.ч. сок от бъз(аз си приготвям сиропа), но може идруг да е.
приготвяне: Течната сметана трябва да е студена.Разбива се с миксера до твърд сняг.
В сух тиган се слага захарта да се карамелизира - до светлокафяво,добавят се орехите(цели),разбърква се така,че всичките да се карамелизират и се изсипват в намазана с олио алпака чиния или малка тавичка.Като изстина се начукват в хаванче.В тигана,където е карамела(то остава по дъното карамел) се сипва 1 ч.ч.сок по желание и вкус,добавя се 1 с.л. ром (аз ползвам пина колада-бяла).С този сироп се сиропират блатовете.Всеки блат се покрива със сметана,поръсва се с кроканта.Така и трите блата.Цялата торта се намазва със сметана.Отсрани се покрива с орехи,или ако е останал крокант.Отгоре се украсява с плодове - ползвам мандарини,киви и малини/къпини/боровинки/ягоди от компот или замразени.
Може да си оставиш малко сметана за бордюр и розички.Може да я нашариш с разтопен шоколад отгоре и отстрани.Можеш да сложиш и плодове по твой вкус м/у блатовете. Аз не слагам, защото не обичаме.
Сигурна съм, че ще ти хареса.
Ако нещо съм написала неясно - питай!
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 225
- Регистриран на: ср окт 15, 2008 1:20 pm
- :: 138 рецепти от zuzkoto