Какво сготвих днес - [АРХИВ 1]

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнение от reni55 » пон авг 04, 2008 10:32 am

Добър ден на всички!
Сумер, и аз като теб - няма да готвя - има от вчера!
Само ще направя едно тараторче към боба, сигурно и салатка :!:
Георгиева, къде си :?:
Чакам инфо за коледарското зеле :!: :!: :!:


sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Мнение от sve_georgieva » пон авг 04, 2008 8:59 pm

Днес няма да готвя ще бъдем на пържени яйца и салатка. Рени добавих коледарското зеле към новите рецепти. Става страхотно ястие и ако го пробваш пиши какъв е резултата.

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнение от reni55 » пон авг 04, 2008 10:00 pm

Благодаря за информацията!
Лека вечер на всички!!!

Потребителски аватар
sumer
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 103
Регистриран на: съб юли 12, 2008 1:26 am

Мнение от sumer » вт авг 05, 2008 11:25 am

Добро утро,днес ще изпека пържолки във фурната,таратор,салатка.Някой може ли да ми каже марината за свинско месо,искам да станат по крехки пържолите.Приятен ден


Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнение от reni55 » вт авг 05, 2008 11:54 am

Здравей Sumer,
Аз ги заливам със соев сос и малко лимон, и лук на филийки - да престоят поне 1-2 часа.После при печенето сипвам или бира или прясно мляко.
Днес сме на пизи и тераторче.Сега првя и миш маш.

sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Мнение от sve_georgieva » вт авг 05, 2008 1:08 pm

Здравей Sumer, аз пържолите ги приготвям по следния начин: начуквам ги хубаво, в купа разбърквам сол, черен пипер, кимион, малко червен пипер, 1 супена лъжица горчица ако имаш, ако не може и без нея, 1 кафяна чашка червено вино, 1-2 глави лук + 3-4 скилидки чесън нарязани на ситно или смляни в блендер. Всичко това се разбърква много добре. Пържолите се намазват със сместта от двете страни и се подреждат плътно в затворен съд с капак. Така приготвени се съхраняват в хладилник и колкото повече стоят по хубави стават.

Потребителски аватар
Doni
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: вт авг 05, 2008 1:12 pm

Мнение от Doni » вт авг 05, 2008 2:40 pm

Аз към всяка марината задължително прибавям и зехти. А за свинско е особено подходящ. Освен това съветът ми е като ги накиснеш в маринатата това да стане в порцеланов съд.
Иначе аз днес ще направя капуцински картофи (рецептата е от сайта :P ) и тараторче с много гьозум, магданоз и чесън :wink:

Потребителски аватар
sumer
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 103
Регистриран на: съб юли 12, 2008 1:26 am

Мнение от sumer » вт авг 05, 2008 3:48 pm

Благодаря на всички за идеите,ще взема от всяка идея по нещо и ще видя какво ще се получи,дано не стане нещо непоносимо,че ще ме убият в къщи :wink:

sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Мнение от sve_georgieva » вт авг 05, 2008 4:48 pm

Не се притесняай ще видиш че ще станат страхотни пържолки

Потребителски аватар
sumer
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 103
Регистриран на: съб юли 12, 2008 1:26 am

Мнение от sumer » ср авг 06, 2008 10:26 am

Добро Утро,най ранобудната тук май съм аз.За днес имаме останали от вчерашните пържолки,който наистина станаха много крехки и вкусни,благодаря за съветите,ще сложа и една леща,и сме готови за днес.Приятен ден на всички.


Заключена