Как тече денят на Веселите готвачи? - Март '15

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
AnnaJames
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
:: 154 рецепти от AnnaJames
:: 190 снимки от AnnaJames

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от AnnaJames » пон мар 09, 2015 3:56 am

Здравейте, мили момичета!
Макар и късно, искам да се включа в темата за депресията. Има такова понятие "зимна депресия" която е породена поради липса на житамин Д, който е много важен за нормалното състояние на мозъчните клетки. Където съм аз зимата е 6 месеца, и много хора се оплакват от зимна депресия, поради което докторите препоръчват да се жзема житамин Д. Чай от жълт кантарион също помага,понеже стимулира продукция на серотонин, който е също многоважен за мозъка. С две думи тази депресия няма нищо общо със силата на характера,ами има биологически причини. Йоанче,бих те по съветвала да си вземеш витамин Д и да опиташ с него, от това вреда няма да имаш.

Кате-Мами, това което описваш тук се нарича следтравматичнно състояние, и няма нищо общо с депресята, ами се случва когато човек изпита големи нещастя в живота си, и се травмира психически. Смърт на любим човек, живот в постоянен стрес създават условия за такива състояния, те обикновено се подобряват с времето. Съжалявам че си изпитала такива нещастия, на мен и втория ми баща беше алкохолик, а и собствения му баща се пропи пред очите ми, така че знам какво е да се живее по такъв начин. Радвам се че тези ужаси са то зад гърба и сега се радваш на хубав живот с любимия си човек. Ти си силен човек и си го доказала многократно при всички удари които ти е стоварил живота.

Пожелавам на всички прекрасна пролетна седмица!
Изображение
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
Изображение


Потребителски аватар
ivkaa75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 2941
Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
:: 4 рецепти от ivkaa75
:: 3 снимки от ivkaa75

Мнение от ivkaa75 » пон мар 09, 2015 5:45 am

Добро утро момичета :)
11060284_871268206245199_6013801388736984608_n.jpg
ПРЕКРАСЕН ДЕН!

Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » пон мар 09, 2015 6:02 am

Здравейте, мили мои другарчета!

Ани, благодаря ти за съветите. Наистина витамин Д е важен за организма и естествено се произвежда от тялото, когато излагаме кожата си на слънчевите лъчи. Хич обаче ме няма в пиенето на витамини, имам мулти витамини, пия ден-два и после спирам. Днес обаче за първи път седнах на терасата и се наслаждавах на слънцето. Трябва да си купя масичка и столове и по често да си пия кафето на чист въздух
Кате, наистина трудностите, през които си преминала, са те сломили и понеже всичко ти се е стоварило наведнъж си се отчаяла страшно много. Много се радвам, че си успяла да излезнеш от това състояние и че е имало хора професионалисти, които са се намесили на време и най-важното е, че си успяла да видиш смисъла да продължиш напред и то вече много по-силна и стъпила здраво на земята. Както са казали "това, което не ни убива, ни прави по-силни".
Явно аз съм си такъв човек - лесно раздразнителна, искам всичко да е перфектно, а това е невъзможно, не мога да живея дълго време с хора, които по някакъв начин ме притесняват криейки го и таейки го в себе си.
Дидка, аз не мисля, че съм силна, защото не съм постигнала душевен мир, ядосвам се непрекъснато и това всъщност е слабост. Ако успея като Катето да простя и да заживея в мир със всичко около себе си, то тогава мога да кажа, че съм силна.
Днес падна едно разместване, утре ще трябва да се катеря пак по таваните и да свалям багажите му. Гдното е, че не е нормален таван, ами минавам от таванска стая през една дупка по една скроена стъличка в друг един таван и с тези багажи доста се поозорвам, ама нали аз ги качих там даса възможно най-далече от мен, нямам основание да мрънкам :)
Да ви поднеса кафе и да се ориентирам към леглото, че е доста късно. В България кога сменят часовото време?
Изображение
Изображение

rusowelka51
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1392
Регистриран на: съб яну 28, 2012 9:58 am
:: 2 снимки от rusowelka51

Мнение от rusowelka51 » пон мар 09, 2015 6:43 am

Добро утро момичета
Изображение
rusowelka51.snimka.bg/other/sreshti-s-priyateli.696225.28150919


Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » пон мар 09, 2015 7:28 am

Добро утро!
Успешна нова седмица приятелки!
Йоанка ,аз пък съм в една крайност- някак си ако някой волно или неволно ме нерви,го разкарвам...Преди години ядосвах ли се често на работното си място без дълго да се колебая го сменях...Е това време отмина в тази безработица,но ако пак съм в такова положение,всеки ден ще търся начин да я сменя..Ето примерно легна ли да си почивам спирам звънци и телефони и това е... :wink: :D

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » пон мар 09, 2015 8:19 am

Добро утро :)
Бързам с кафето, че времето хвърчи
Изображение
Очаква ме луда седмица, задава се много работа. Хубавото е, че после 2 седмици ще съм в отпуск :)
Бъдете щастливи :)
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Мнение от dianakatou » пон мар 09, 2015 9:48 am

Добро утро !!!! Нямам нужда от нищо друго.
Всяка сутрин ставам от леглото и се изправям срещу света, защото знам, че трябва да съм права и ...... доколкото мога силна !!!! Мен ме няма два дни ,още не съм много наред , върнах се назад ,прочетох доста , позамислих се доста ,сигурно и вие така процедирате и установих ,че тук наистина има хора ,добри хора и просто заключението ми е ,че се радвам ,че сте ми приятели ..... всяка една поотделно ,затова ,което сте .... всички не можем да сме еднакви ,но допълвайки една друга сме отличния тим !!! Просълзих се ,защото съм много чувствителен човек и всичко човешко не ми е чуждо ...... Щях да пиша "за крехката ми възраст ......." ,но току-що се замислям ,че никак не ми е крехка възрастта !!!! :wink: съм претърпяла много виелици ,фортуни и ...... както споделя ДИДКА ,в чужда държава сигурно е още по-голям подобен проблем ..... ами да депресията съществува и цяла "армия " се обучава да помага на нуждаещите се ,и сезонна и много правилно сте описали видовете и ..... тия пожелания сутрешни не ги пиша току-така..... оптимизъм е нужен за всичко и поглеждане на живота от хубавата му страна ..... розовите очила и усмивка .... не е лесно ,небето мрачно ,сиво ,готова да се изсипе върху нас ,а аз пиша за позитивизъм .... Но така е ,забелязала съм ,че за ден -два ако оставим да ни люшка накъдето иска ,после ни води ,където иска ...... Аз също не съм от жените ,които са имали безоблачно минало ..... на моменти сама се чудя откъде намирам сили за всичко ?! Но явно никой от нас не знае каква вътрешна сила крие .... Много философствам ,а е понеделник и май цяла седмица така ще е ..... а не искам да ви отегчавам ... както и да е всеки понеделник си мисля ,че всичко започва отново ,бяло ,свежо и красиво ..... както и при започване на нов месец ,нова година и т.н ..... вчера не успях да постна картичка нито днес ,защото съм на компютъра ,от който не мога да сторя това ,но .... има време при възможност ще го сторя .... имам нещо от вчера ,което го мисля .... именно за нашите мъже ми е думата ,иска ми се да ги поздравя и тях ,защото вярвам ,че именно на тях се чувстваме истински жени .... по-точно онези мъже ,които успяват да накарат жените до тях да се чувстват така .....Това е талант. И то не толкова на жената да бъде такава, колкото на мъжа до нея да я накара да се чувства специална. А това усещане стои в основата на чувственото начало у жената.
Аз често забравям, че съм жена. Не можеш да бъдеш жена самоцелно .....Жената е цвете, което расте и хубавее под нежни грижи. Жената е цвете, което цъфти от любов. Жената е сила. Тя избира. Тя живее и дава чрез себе си живот. Но тя винаги има нужда от стимул, за да бъде такава.С пожелание за една спорна и красива седмица ...... Обичайте рамото, на което се облягате в моменти на трудност и нежност. :love: и помнете ,че не сте жена за(ради) някого ,а жена ,която иска да даде всичко ..... Приятен ден !!! Обичам ВИ !!!! :love: :love: :love:

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » пон мар 09, 2015 1:57 pm

Тук съм...здравейте!
Днес Зарко ПАК кашля.....Направо ми писна,дойде ми до гуша,сто сиропа и стимулянта,сиропи за алергия,против спазми и още и още...Не от детето ,а от неуточнени заболявания и протакане на време.Намерихме педиатър ,ще ходим на частен преглед,решили сме пълно преглеждане,кръвна картина и всичко друго каквото доктора прецени.Ааааа ьдосана съм до небето и оттатък :wink:
И оня ден на тържеството с къси чорапи и къси панталани,отворени врати и празорци,ами първото чувство пак беше яд...
Не ми се коментира нищо повече...

Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » пон мар 09, 2015 4:19 pm

Хей, къде сте, момичета?

Хайде на следобедно кафе. Работата няма да "избяга"
Изображение
Дидка, дано да случите на добри специалисти! :hug:
Мами (Кате) как е положението при вас - оправиха ли повредите?
Дианка, оправяй се бързо. Твоят оптимизъм е заразителен!
Влади, къде се загуби?
Прекрасен следобед и спокойна вечер!

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » пон мар 09, 2015 6:04 pm

:giflo1: :giflo1: :giflo1: :heart: :giflo1: :giflo1: :giflo1: Мили момичета,това е новата кухня -всекидневна,все още чакаме щори и някои дребни неща,но всичко ще стане,само търпение. :giflo2: :giflo2: :giflo2: :heart: :giflo2: :giflo2: :giflo2:


Заключена