Все още проучвам за идеалната рецепта на домашен суджук...
Не мога да намеря рецепта с подправката сминдух, която присъства в съдържанието на подправките. Имате ли вкусни рецепти с пропорциите за домашен суджук???
Очаквам предложения,благодаря предварително![color=indigo][/color]
Домашен суджук
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 4
- Регистриран на: вт дек 25, 2007 12:29 pm
- :: 12 рецепти от biba_cool
- :: 13 снимки от biba_cool
Домашен суджук
Последна промяна от biba_cool на ср апр 22, 2009 10:44 am, променено общо 1 път.
- desislava76
- магьосник в кухнята
- Мнения: 420
- Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
- :: 92 рецепти от desislava76
- :: 29 снимки от desislava76
- Местоположение: Географски център на България
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 4
- Регистриран на: вт дек 25, 2007 12:29 pm
- :: 12 рецепти от biba_cool
- :: 13 снимки от biba_cool
Разгледах рецептите, но не е голям изборът, ще продължа да търся...
Последна промяна от biba_cool на ср апр 22, 2009 10:45 am, променено общо 1 път.
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 4
- Регистриран на: вт дек 25, 2007 12:29 pm
- :: 12 рецепти от biba_cool
- :: 13 снимки от biba_cool
- desislava76
- магьосник в кухнята
- Мнения: 420
- Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
- :: 92 рецепти от desislava76
- :: 29 снимки от desislava76
- Местоположение: Географски център на България
Продукти за 10 кг.
3 1/2 смляно телешко месо
3 1/2 смляно свинско месо /гръдно/
3 кг кайма от свински бут
тънки свински черва
220г сол
55 г кимион
45 г червен пипер
15 г черен пипер
10 г чубрица
10 г селитра
сминдух по желание
Трите вида кайми се смесват/трябва да са престояли на студено/.Подправят се с всички подправки и се объркват.Сместа престоява няколко часа в хладилник.Червата се почистват добре,и се нанизват на специалната приставка на месомелачката.След като се напълнят с месото,краищата се връзват.Така приготвените суджуци се окачват на проветриво място.Переодично се разточват с точилка.
Божидара,дано този път съм ти била полезна.
Рецептата е изпитана през годините.
3 1/2 смляно телешко месо
3 1/2 смляно свинско месо /гръдно/
3 кг кайма от свински бут
тънки свински черва
220г сол
55 г кимион
45 г червен пипер
15 г черен пипер
10 г чубрица
10 г селитра
сминдух по желание
Трите вида кайми се смесват/трябва да са престояли на студено/.Подправят се с всички подправки и се объркват.Сместа престоява няколко часа в хладилник.Червата се почистват добре,и се нанизват на специалната приставка на месомелачката.След като се напълнят с месото,краищата се връзват.Така приготвените суджуци се окачват на проветриво място.Переодично се разточват с точилка.
Божидара,дано този път съм ти била полезна.
Рецептата е изпитана през годините.
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 4
- Регистриран на: вт дек 25, 2007 12:29 pm
- :: 12 рецепти от biba_cool
- :: 13 снимки от biba_cool