Как тече денят на Веселите готвачи? - Май '15

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
AnnaJames
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
:: 154 рецепти от AnnaJames
:: 190 снимки от AnnaJames

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от AnnaJames » ср май 20, 2015 9:37 pm

Здравейте, мили момичета!
Не се вурнахме понеделник вечерта, и аз само разтоварин багажите и се метнах в леглото че тази седмижа ми е много тежка, всеки ден пълни работни дни и то в трудни класове. Нели, на мен 5-7 клас са ми най-трудни, аз предпочитам гимназията или началните класове. В сегяшната ми работа - кето е замесване за отсъстващи учители - съм ж един клас най-много ден-два, което прави поддуржането на дисциплина много трудно, понеже от мен не зависи нито оценка, нито наказание. 5-7 клас ми създават най-много проблеми, калпазанят се, подиграват ми се за акцента, и прочие. Де факто днес и утре съм с 6 клас, и голям зор виждам, постоянно трябва да обикалям стаята и да ги гледам зверски...те са една сборна група от всички 6-ти класове, другите деца са отишли на 3-дневен кампинг, а тези не, и хич не са на кеф. Изобщо, ако имам избор, предпочитам да работя с по-големи или по-малки деца; но част от проблемте ми са поради сама същност на работата ми; ако имах свой собствен клас нямаше да е така.

Деверът ми е много зле, сега вече не може нито да се храни, нито дори да пие вода, и е непрекъснато на морфин. Ще ходим пак този уикенд, което съвсем ми стеснява времето, но няма как. И една добра новина около мен - синът ми ще минава церемонията си за получаване на гражданство на 3 юли, и днес си взех билет за самолета, за да съм с него на този ден. Ще пътувам на 2 юли и ще се върна на 4-ти.

Дианче К., много съжалявам за това което се е случило със сина ти, пожелавам ви да се оправи бързо. Много е тежко когато детето ти закъса, а е далече, и няма как да му помогнеш.

Нели, поздравления че сте в регистрите, стискам палци скоро да гушнеш едно прекрасно детенце! :thumup:

Кате/мами, на мен при настинка много ми помага чай от равнец и мента, с малко черен пипер; горчиво е за пиене, но има ефект.

Иле, поздравления за скорошната абитуриентка! :clap:
Пожелавам на всички прекрасен ден!
Изображение
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
Изображение


nelale
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1739
Регистриран на: пет юни 25, 2010 9:14 am
:: 102 рецепти от nelale
:: 1475 снимки от nelale

Мнение от nelale » ср май 20, 2015 10:16 pm

Здравейте,момичета:) Натали , посмях се аз днес с това за акулата и настъпването, смея се аз, ама си е баш така и при мен е същото, много съм кротичка, въздържана съм ,отстъпчива , трябва бая да ме понастъпят за да реагирам.
Илинка, посмях се и за по-хищната риба, хареса ми:)
Ани, аз имах период , в който преподавах от 1до 7 клас, два пъти седмично в две детски градини, другата смяна замествах в гимназията от 8 до 12 клас. А събота и неделя водех компютърни курсове на учители. Дъх не ми оставаше, направо капвах, добре че не замествах дълго в гимназията ,само 3 месеца, някак си издържах. Понеже започнах да преподавам веднага след университета и бях на 23 години, нямах опит- веднага ми се качиха на главата, трябваше ми много време да наложа дисциплина. От 5 до 7 клас имах по 8 часа на седмица и най- много с тях работех, може би от това идва пристрастието ми, трудно ми беше с дисциплината при тях, но учеха с настървение, играехме много игри и аз самата се забавлявах много. Подиравателни сав тази възраст, да, винаги ще си измислят за какво, веднъж си вдигнах едната вежда и ми лепнаха прякор Скалата:):):)В гимназията не ми хареса толкова, много трудно да ги разпалиш, съвсем други неща ги вълнуват. Едни такива апатични,я дойдат в час, я не, повече в кафетата бяха. От 1 до 4 клас имах само два класа. Понякога преподаването ми лиспва. Но не знам дали бих се хванала на хорото отново.
Кате, дано да надделееш за разходките:)

vladkavl
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 936
Регистриран на: ср апр 27, 2011 6:47 am

Мнение от vladkavl » чет май 21, 2015 6:13 am

Добро празнично утро, приятелки!
Дианка, аз вярвам в предишни животи, може да сме били близки или просто в този живот сме много еднакви и затова усещането ни е, че се познаваме от години. Определено, като домакини, като майки или човек, който да изслуша някой в нужда сме с много допирни точки.
В Сандански 2 гимназии също отбелязаха празника по бели тениски, :clap: :clap: за което.
Днес освен Константин и Елена е и Спасовден, ако имате близки с тези имена да са живи и здрави, както и вие.

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » чет май 21, 2015 7:40 am

:giflo1: :giflo1: :giflo1: :heart: :giflo1: :giflo1: :giflo1: ДНЕС Е ВЪЗНЕСЕНИЕ ГОСПОДНЕ- СПАСОВДЕН, ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ! :giflo2: :giflo2: :giflo2: :giflo1: :giflo2: :giflo2: :giflo2:


Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » чет май 21, 2015 7:54 am

:giflo2: :giflo2: :giflo2: :giflo1: :giflo2: :giflo2: :giflo2: ДНЕС Е ПРАЗНИК - КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА! ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ НОСЕЩИ ИМЕНАТА НА СВЕТЦИТЕ! ВЕСЕЛ ПРАЗНИК! :giflo1: :giflo1: :giflo2: :giflo1: :giflo1: :giflo2: :giflo1: :giflo1: :giflo2: :giflo1: :giflo1:

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » чет май 21, 2015 7:58 am

:giflo1: :giflo1: :giflo1: :giflo2: :giflo1: :giflo1: :giflo1: Добро утро, мили момичета! Каня ви на :coffee: за добър старт на деня! Пожелавам на всички весел,успешен,прекрасен ден! :giflo2: :giflo2: :giflo2: :sun: :giflo2: :giflo2: :giflo2:

nelale
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1739
Регистриран на: пет юни 25, 2010 9:14 am
:: 102 рецепти от nelale
:: 1475 снимки от nelale

Мнение от nelale » чет май 21, 2015 8:16 am

Здравейте , момичета:)
Влади и аз вярвам в прераждането.:)Но аз като цяло съм си ориентирана към източните вярвания и будизма.
Пожелавам ви днес да ви върви по вода на всички:)

rusowelka51
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1392
Регистриран на: съб яну 28, 2012 9:58 am
:: 2 снимки от rusowelka51

Мнение от rusowelka51 » чет май 21, 2015 8:47 am

Здравейте момичета
Днес е двоен празник
Честито на всички именници
Изображение
rusowelka51.snimka.bg/other/sreshti-s-priyateli.696225.28150919

nelale
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1739
Регистриран на: пет юни 25, 2010 9:14 am
:: 102 рецепти от nelale
:: 1475 снимки от nelale

Мнение от nelale » чет май 21, 2015 12:17 pm

Днес явно пак ме е хванало бъбривото настроение:)
Танче, има ли още снимки от водопадите?
Дидка , не съм забравила за утре, от днес съм застискала палците.
Влади по повод на миналите животи, сродните души, в които аз горещоо вярвам, преди няколко месеца гледах един филм, който силно ме впечатли, ще си позволя тук да го препоръчам, защото го намирам за оригинален, вълнуващ и провокативен.
http://www.imdb.com/title/tt2884206/
С мъжа ми бяхме киномани, всяка вечер ...филм, сега четем повече книги и някак си не мога да се насиля да търся свестен филм, защото това ме изморява , а и рядко има такъв. Та за филма- засяга темата за вярата и науката, прераждането. Лично аз съм изненадана ,че не получи никаква награда. Обяснявам си го с това, че филмът не е за масовия вкус и е оригинален и различен. Съответно и малко недооценен. В него няма супер-звезди и блясък. Американски е, но напомня за европейското кино по-скоро, поне според мен. Аз лично бих му дала награда поне за оригинален сюжет. Историята е за учен/атеист/ , който се влюбва в романтична жена, която вярва в бог, в свърхестественото. Той буквално се влюбва в очите й/тя е с маска на едно парти/. Така успява й да я намери-по очите, които той снима. Следва любовна връзка, която завършва трагично. Главният герой вярва само на нучни факти и е биолог, който търси доказателства за произхода на човешкото око и се стреми да докаже ,че в този произход няма нищо божествено. Години след любовната връзка се случва нещо, което подлага на съмнение всичко, в което той вярва.Филмът задава много въпроси- Дали окото е истински прозорец към душата и пътуваме ли във времето? Наистина ли животът свършва след смъртта или се връщаме, докато не извървим пътя си? Съществува ли "сродната душа" и дали ще я разпознаем в реалния живот и мнго,много други ....Знам ,че темата тук не е "пепръчайте филм", но ще се радвам ако някой проявии желание да го гледа и сподели своите впечатления. Любими мои цитати от филма:
Всяко живо същество на планетата притежава уникален чифт очи. Всеки от тях е цяла вселена. Аз съм доктор Иън Грей. Аз съм баща, мъж и учен. В детството си се досещах, че фотокамерата е създадена точно като човешкото око. Светлината минава през лупа като кристалче, създавайки изображение. Аз започнах да фотографирам само очи, колкото е възможно. Искам да разкажа историята на очите, които промениха моя живот. Запомнете тези очи.
"Когато се е получил Големия Взрив, всички атоми в вселената са били съединени заедно, в една малка точка, която е експлодирала. Моите атоми и твоите атоми са били заедно тогава, и, е възможно, да сме се сблъскали в последните 13,7 милиарда години. Така че моите атоми знаят твоите атоми, и винаги са ги знаели. Моите атоми винаги са обичали твоите атоми"

"-Колко чувства имат червеите?"
- Две. Обоняние и осезание. Защо?
-Значи, те са съвършено неспособни да виждат светлина или да знаят за нея? Мисълта за светлина за тях е невъобразима.
- Да. Но ние сме хора, знаем, че светлината съществува. Около тях, точно над тях, но те не чувстват това.
- Но с помощта на малка мутация те ще могат , така ли?
- Правилно.
- И така, Доктор Око, възможно е, някой хора, редки хора, да са мутирали и получили още едно чувство. Чувство за свръхестественото. И могат да усещат света, който е точно над нас и навсякъде. Все едно е светлината за тези червеи.
-Значи, ти си такъв мутант.
- И аз не съм единствена

"Чувал ли си историята за фазановите? Това са птици, които изпитват всичко в един миг. И те пеят за любовта, гнева, страха, радостта и тъгата едновременно.Тази птица, когато намира любовта на своя живот, едновременно се радва и тъгува. Тя е щастлива защото вижда, че за него всичко започва, а е тъжна, защото знае, че всичко вече е свършило."

nelale
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1739
Регистриран на: пет юни 25, 2010 9:14 am
:: 102 рецепти от nelale
:: 1475 снимки от nelale

Мнение от nelale » чет май 21, 2015 3:20 pm

Момичета,да се похваля, днес получих подарък от моя кум. Много ми хареса- най-различни силиконови форми- гербер, три форми за мъфини, като едните са с формички на къщички, направо се влюбих в тях. И два молда за фондан- есенни листенца и един с цветя. Е , много се зарадвах, как само знае този човек как да ме зарадва:):):)


Заключена