Как тече денят на Веселите готвачи? - Май '15

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от mami48 » чет май 21, 2015 9:15 pm

:giflo2: :giflo2: :giflo2: :night: :giflo2: :giflo2: :giflo2: Добър вечер, мили дами! Нели, ти внесе много живот и поводи за размисъл тук,благодаря ти мила! Ани, поплаках доста на написаното от теб - за детсвото и настоящия момент,за всичко негативно,което е отровило живота ти,преди бях писала - моята майка,Бог да я прости беше много властна,роден диктатор,повярвай ми - никога няма да забравиш всичко това,така както и аз не успях,това не се забравя,никога. Останах очарована от отношенията ви - деца,родители, обичам точно това - топли отношения, доброта,обич и много уважение,поздравления! :clap: :love: Пожелавам на всички прекрасна вечер! :hug: :hug: :hug:


Потребителски аватар
AnnaJames
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
:: 154 рецепти от AnnaJames
:: 190 снимки от AnnaJames

Мнение от AnnaJames » чет май 21, 2015 9:21 pm

Здравйте, момичета!
Нели, аз в България съм преподавала само 3 години - 2 1-12 клас англииски, в село Горни Лозен, до София /тогава бях нередовна, 3та и 4та година студентка/; и 1 във Варна, 2012-2013, тогава преподавах география и биология на англииски в една частна гимназия и водех вечерни курсове по английски за възрастни и деца. Не ми оставаше време за нищо, понеже сама си правех материалите /флашкарти, тестове, графики и семантични карти/, но пък беше много вдъхновяващо. В частната гимназия имах проблеми - децата не учеха, английска им беше слаб, аз им правех конспекти на всеки урок, и им ги пращах на личен е-майл, и пак не ги четяха, а пък родителите им - с претенции, идват и си поръчват оценките, че и директора ти нарежда какви оценки да пишеш, направо се отвратих. Но тук не е така, оценките се изчислятам математически на базата на заработени точки, и когато работех като инструктор по четене никога не съм имала проблеми с родители. И тук има апатични гимназисти, но са по-рядко, повечето са нахъсани понеже от оценките от гимазията им зависи да влязат в колеж или университет /тук няма приемен изпит/. Аз имам учителски лиценз за началните класове /забавачница до 8/, но като завърша следдипломните ще получа лиценз и за гимназиалните. Аз много обичам учителската професия, работила съм и други неща, но това ми е на сърце. Казала съм на Гари че никога няма да се пенсионирам, ще висна пред дъската докато мога да си стоя на краката :D
Поздравления за подаръка! Аз никога не съм пекла в силиконови форми, като ги пробваш драсни един ред как става! Тук са много популярни, но печката ми е малка, и все ми се струва че ще ги подпаля :cry: Съжалявам с проблемите с регистрацията, но така е, бюрокрацията е ужасна в БГ. Както и да е, важното е че ще има писмо! :D

Честит имен ден на всички именници!
Изображение
Спасовден беше именния ден на любимия ми дядо
Изображение

Дианче К, благодаря за идеята, аз обичам такива филми :)
Мила Кате/мами, благодаря за разбирането! Нямам търпение като дойда в Бг да се видим за по кафе и да се наприказваме на живо!

Разкошен ден на всички!
Изображение
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
Изображение

vladkavl
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 936
Регистриран на: ср апр 27, 2011 6:47 am

Мнение от vladkavl » пет май 22, 2015 7:38 am

Имам ли компания тази сутрин???????
Още ви се спи или вече сте запратнали ръкави, както и да е ще почакам. Нели, при първа възможност ще изгледам филма (да ви кажа под секрет, гледането на филми за мен е загубено време освен ако не е много препоръчан) все си мисля, че мога да направя хиляди други неща за тези 2 часа, но този ще изгледам. Преди 3-4 години моя син се беше размислил нещо за живота и ме пита:
- Мамо, какво ще стане, когато умрем? Отговорих му:- ами ще се преродим отново (може би, невярващо отговорих), а той мисли, мисли и ме пита:
- Ама пак ли ще сме едно семейство? Не знам, казах, може да се родим на различни места по света. И след малко ми казва:
- Ми ние вече се познаваме, обещаваш ли да се търсим, докато се намерим и се съберем четиримата. И аз обещах, какво друго можех да отговоря :cry: :cry:
Изчезна ми желнието за писане. Лек ден ви пожелавам :coffee: :coffee:

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » пет май 22, 2015 8:13 am

:giflo1: :giflo1: :giflo1: :sun: :giflo1: :giflo1: :giflo1: Добро утро, Влади! Сядам на :coffee: ,жалко,че се разминахме! Влади споделям напълно мнението ти относно гледане на филми - нямам търпение да стоя на едно място толкова време,само много прехвалени успявам да изгледам,повече обичам да чета и го правя с голямо удоволствие. :thumbsup: Влади, темата за това - има ли живот след смърта е доста разисквана и коментирана тема у дома открай време, момичетата дори са плакали -как така няма да сме заедно повече - всичко все още е в сферата на догадките,но искрено се надявам никога да не се разделяме?! Само и единствено Бог знае това. :love: Дидка, стискам палци за теб,успех мила! Пожелавам на всички слънчев и прекрасен петък! :giflo1: :giflo1: :giflo1: :sun: :giflo1: :giflo1: :giflo1:


Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Мнение от dianakatou » пет май 22, 2015 8:43 am

Добро утро !!! :)
ВЛАДИ , колко трогателно ..... никга не съм се замисляла ....
Добро петъчно утро, ! :) :) :)

Днес ми се иска да ви накарам да се усмихнете и да си спомните красивите неща в живота. Затова ви пожелавам лъчезарен, одухотворен и щастлив Петък! Нека денят ви е пълен с приятни обаждания и щастливи мигове! Нека слънцето надникне в очите ви и докара усмивка на устните ви, тогава и хората срещу вас ще бъдат малко по щастливи! Направете денят им прекрасен и нека това ви се върне!
Да влезем със страст към живота в днешния ден, за да го изпълним със съдържание и красота...
Да виждаме само хубавите черти на хората, а не онези които ги правят осакатени и смешни.
Красив и смислен нов ден!
МАМИ ,радвам се ,че Митака е добре ,но настоявяй да се движи ....Движението е живот !!!
НЕЛИ ,много си лъчезарна и наистина спомагаш и тук да приповдигаш духа и настроението ни ..... колкото до филма и аз като ВЛАДИ вече не съм маниячката ,която бях например преди 20 години ..... но понеже темата ми е интересна при първа възможност ще го изгледам и аз ..... вече само препоръчани филми ... някога вземах касети на кило ....... днес други приоритети има всекидневието ми и времето все не стига .
..... май порастнах без да го зная ?!
Вчера на такъв голям троен празник нямаше как да не отида на църква и открих "СВ. КОНСТАНТИН' недалеч от дома ми ,майка ми бе именничка и естествено за здраве бях на линия .После приготвяне на обяд ,малко отдъхване и вечерта бяхме поканени на вечеря с роднини на мъжа ми от САЩ без да ги познавам ,малко неловко се чувствах в началото ,но бе за малко .... после всичко си тръгна обичайно ....приготвих една погача за здравето на майка ми и кифлички с пушено пуешко и моцарела . Виви веднага хвана нишката ,завързвайки приятелство с дъщерята на братовчедите ,20 годишна е ,но много детски вид и сладко дете ..... досега е учила в Брюксел за Европейския съюз и въобще за Европа ...
после са пообиколили Франция и след 14 години отново в родината ..... момичето ме трогна много ..... гледайки пълните със сълзи очи се замислих какво ли чувстват тия деца от смесени бракове ..... и двете са родини ,но в едната си роден и живееш ,а в другата си гостенин винаги !!!!???? Сигурно много от вас разбират какво имам впредвид .... прибрахме се много късно , децата спят все още ,Стелиос след като мина 12 часа ми заяви да забравя за училище днес ..... пък и няколко пъти вчера все ми подхвърля ,че на утрешния ден е била злополуката , аз се правех ,че не чувам или ,че поне вече не отдавам значение на тоя ден ..... Нека е здраво дете ,радостно и по-детски щастлив ..... не само той ,а всички деца по света !!!! Така ,че днес ми е много удрямано ..... Надявам се да се поразбудя по-късно ,но аз съня си го търся като наследство .....
Приканвам ви да изберете едно ,чудесно красиво ,цветни и спокойно местенце и да отпием кафето на глътки ,горчиво и желано ,и да обгръщат мислите ни само оптимистични мисли ,позитивизъм и мисъл за доброта ..... не само за близките ни ,а по принцип ...... бъдете добри и усмихнати ...... всичко друго се губи във времето !!!! Красив ден !!!! :love: :love: :love:
Очаквах да правя компания с кафето на ВЛАДИ ,но с моето бъбрене освен ВЛАДИ съм изтървала и МАМИТО !!!! :yee: :coffee:

nelale
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1739
Регистриран на: пет юни 25, 2010 9:14 am
:: 102 рецепти от nelale
:: 1475 снимки от nelale

Мнение от nelale » пет май 22, 2015 10:38 am

Здравейте, веселушки:) Стана ми традиция да започвам деня със спорт, надделяването над прослувутия ми мързел ми харесва, чувствам се приповдигнато цял ден след порядъчната доза подскачане сутрин:)
Влади, гледането на филми си е точно това- загуба на време, но аз гледам от време на време, а като плета обичам нещо да ми джумоли и гледам комедийни сериали- Приятели, Теория за големия взрив. Напоследък си мисля да пробвам аудио книги за плетенето. Със сигурност има много по-смислен начин човек да си прекарва времето от филмите. А и хубавите филми са голяма рядкост вече. Вече смисълът отстъпва на ефекти и зрелищност. Но филми като Изкуплението Шоушенк, Форест Гъмп, Аватар- бих ги гледала отново:)
Темата за прераждането ме успокоява, вие вече знаете защо.
Диана, живец има в теб, повтарям се вече, но това ме впечатлява, даже сутрешното кафе от теб звучи като приключение, радост и наслада от живота. Харесва ми това. Харесва ми начина, по който виждаш света и позитивизма, който влагаш в големите и в малките неща:)
Ани, да си учител наистина е призвание, от дете редях куклите и им преподавах, явно още тогава съм имала пристрастие към тази професия. като учител влагах много страст в това което правя, никога не съм се оставяла на рутината, когато взех решение да напусна беше свързано с преместването ми в София навремето, мотивите ми бяха финансови да си призная. След това съвсем се откъснах в друга посока.
Кате/мами/, добро утро и на теб:)Как е малкия фен на Ахат?:)
Дидка, не съм пускала палците:) Дано скоро да можеш да ни напишеш как е минало.
На всички много, много късмет и хубави емоции:):):)

nelale
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1739
Регистриран на: пет юни 25, 2010 9:14 am
:: 102 рецепти от nelale
:: 1475 снимки от nelale

Мнение от nelale » пет май 22, 2015 10:52 am

Ани, за силиконовите форми, от години само в такива пека, защото не залепва в тях.Имам поне 6-7 вида метални, но вече не ги ползвам. Тези , които са ми във форми на рози ги намазнявам с четка, защото имат повечко чупки и ме е страх да не залепне. Много неща си пека в тях, омлетчета, пекла съм яйца даже, обичам печени яйца, сладкиши разбира се, тиквички,банички, че даже и пататник , макар и не много сполучливо последния. Не мисля, че малката ти фурна е проблем, материалът е устойчив, няма да се подпалят, мисля че температурата , на която издържат беше 210. Вкъщи много обичаме мъфини със сирене, простичка, лесна рецепта, пък много вкусна, подарих и на моето свеки таквиа форми и тя много им се радва, непрекъснато прави ту със сирене, ту сладки. Трудно се мият , особено за такива мързели като мен , които бухат всичко в миялната.

nelale
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1739
Регистриран на: пет юни 25, 2010 9:14 am
:: 102 рецепти от nelale
:: 1475 снимки от nelale

Мнение от nelale » пет май 22, 2015 12:08 pm

Момичета, :) :) :) :)

Потребителски аватар
Diel
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1117
Регистриран на: пет авг 20, 2010 10:29 am
:: 10 рецепти от Diel
:: 43 снимки от Diel
Местоположение: Sofia

Мнение от Diel » пет май 22, 2015 5:39 pm

[attachment=0]IMG_750454873910548.jpeg[/ДИАНКА, НА ПАТЕРИЦИ ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА МАМА!
ДА Е ЖИВА, ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА С ВАС!
ДЪЛЪГ ЖИВОТ И ЖЕЛАЯ

attachment]

Потребителски аватар
Diel
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1117
Регистриран на: пет авг 20, 2010 10:29 am
:: 10 рецепти от Diel
:: 43 снимки от Diel
Местоположение: Sofia

Мнение от Diel » пет май 22, 2015 5:45 pm

ПЕТЪК ВЕЧЕР, ЛЮБИМОТО ВРЕМЕ С АРОМАТ НА УИКЕНД.
ДА ВИ Е УЮТНА И НЕЖНА ВЕЧЕРТА!
IMG_149051511221717.jpeg


Заключена