Как тече денят на Веселите готвачи? - Юни-Юли '15

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от didurana » ср юни 10, 2015 6:24 am

А,Нели,да съдов хирург.Благодаря,че си се поинтересувала за това.Ако откриеш нещо интересно,чета :hug:


Потребителски аватар
AnnaJames
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
:: 154 рецепти от AnnaJames
:: 190 снимки от AnnaJames

Мнение от AnnaJames » ср юни 10, 2015 6:56 am

Диде, не ти се сърдя, но ти сравняваш всички със себе си. Мони не е ти, ти имаш дете, имаш роднини, не пиеш, и нямаш минала връзка с пристрастен към марихуана човек. Ти си жена, жените повече се оправят когато са сами, и по мое мнение детето ти те стабилизира. Когато кажа "стабилизира" това не значи контрол, ами като смисъл на живота. Когато ти каза веднъж че искаш да си порастеш детето, това е стабилизиране. Мони няма опциите които имаш ти, ти не си се местила от щат на щат и град на град 5 пъти за 7 години, имаш около себе си роднини и прятели. Представи си да си някъсе съвсем сама, ама съвсем сама, не дете, не баща му, не приятели, никой, ето там е Мони.

Аз не говоря от гледната точка на майка която иска да контролира връзките на порасналия си син, и не знам защо така излиза. Никога не съм се бъркала във връзките на Мони, дори когато имаше връзка с наркоманка. казвала съм му, да, че това е опасно, всеки нормален човек ще каже това, не само майка. Ти имаш Зарко, престави си ако след 10 години попадне в компания на наркомани, няма ли да искаш да го предпазиш?

Аз говоря от гледната точка на жена която познава огромната самота на емигрантския живот, и последиците което може да нанесе на самотен млад човек. И Мони да не ми беше син, пак щях да кажа че е опасно да си сам в голям град в чъжда страна, пълен с наркомани. Тъка не става дума за доверие, а за реални опасности. Особено сега, когато в много страни, БГ и Варна включително, марихуаната не се смята вече за дрога, а за нещо безвредно, младите хора се подлъгват са де занимават с това. Аз имам моите основания, поневе знам на гърба си какво причинява самотата на хората. Има разлика между свобода която обогатява и свобода която е опасна за живота, и за бъдещето на един човек.

Човек има нужда от близки хора с опит които да го посъветват от време на време, защото иначе на никой друг не му пука дали си жив или не. Да, на Мони предишната прятелка не го стабилизираше, не му готвеше, не искаше да яде редовно - искаше само да му ижарчи парите за дрога. Ето, това не е контрол, не и грижа. Има голяма разлика между това да се интересуваш от някого, и обратното. Моя мъж например има нечовешка издръжливост на болка - гледам го един ден пробива една дупка на втория етаж, пробива си крака, кърви текат надолу, а той - нищо. Ако не отида аз да го превържа, ще седи там и ще сипе кръв на пода. Сега, аз контролирам ли го в този момент? Аз сега една седмица като не мога да ям, и той ме води на ресторанти, за да хапна нещо, той контролира ли ме? Не, това е нормална човешка грижа за един друг, и това е една от причините да живеем с някого. Хората които искат да контролират другите го правят за тяхна изгода, например да ги карат да правят неща които са против техня интерес. Например, бившия ми мъж не искаше да следвам, за да нямам избор в живота освен него - това е контрол. На Мони прятелката го насърчаваше да учи, за да има ценз - това не е контрол, понеже не е в неин, а негов интерес.

Всичко това казано, аз не съм настоявала на Мони да си вземе прятелката обратно, и не знам защо казваш че го натискам, не го натискам за нищо. Мъчно ми е, че и двамата ще загубят, да, това е вярно, но не съм го карала да се жени. Притеснявам се, да, защото моя син е в ситуаця която е много различна от твоята, но това не означава контрол, а загриженост. Знам, че за много млади хора всяка проява на грижа към тях се вижда като контрол, но в деиствителност има голяма разлика между двете. Ако аз бях контролираща майка, нямаше да вуъитам сина си така, че да иска и да е способен да се отдели от нас на 20 години, да живее сам от 8 години, и да ми се обажда почти само когато той се сети. Аз го възпитах в самостоятелност, но не мога да гледам с леко око как той взема решения които го поставят на опасен път, без да го разбира. Аз не говоря тък с кое момиче ще спи, и с кой ще живее, а да има някой до себе си, хора, среда някаква, иначе е ного лошо. Между другото калифорнийския ми чичо, който е тук от 25 години, и много добре разбира емигрантските реалности, разбира позицията ми и сподаля притеснението ми.

Сега, надявам се ти да не ми се разсърдиш, но недей да сравняваш себе си, твоя характер и положение с това на Мони...ние говорим за него, не за теб. Ако Мони имаше дете, нямаше да се притеснявам толкова, понеже както ти живееш за Зарко, той щеше да има за кой да живее. Човек трябва да има за какво да живее, иначе е много страшно.
Последна промяна от AnnaJames на ср юни 10, 2015 7:16 am, променено общо 1 път.
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
Изображение

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » ср юни 10, 2015 7:14 am

Ани,разбира се ,че съм съгласна с теб,единствено не мога да съм с теб по отношение на Чохи,щом не искаа да е с нея,значи не иска.Колкото до страха и ние с таткото от сега сме коментирали притеснетието си като порясне да не попадне в лоша среда.То си е нормално.Мен ме провокира да пища тези неща,защото едва ли те единствения човек,който е достоен за компания и спътник е товя момиче.Има и други съвестни и добри хора.За мен стабилизиране не е дума близка да любов,а те са млади,исщат трепети,не хранителни режими и ,,градивен натиск,,....Просто се поставих на негово място,разбира се,че сме различни..

Потребителски аватар
AnnaJames
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
:: 154 рецепти от AnnaJames
:: 190 снимки от AnnaJames

Мнение от AnnaJames » ср юни 10, 2015 7:21 am

Е, за да си намериш такъв чожек трябва да имаш среда. Мони няма такава, само 2 колеги които пушат марихуана в работата и с когото се среща по баровете. Моето мнение че това не е начин да срещнеш свестни и добри хора. А Мони не иска да е с Чохи не зашото не я обича,о бича я, ими казва това,а защото го е страх от пр ивързване. Mоми отиде ж Сан Франсиско заради нея, иначе жижееше в КЛаркстън, тожа не ели трепет?
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
Изображение


Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » ср юни 10, 2015 7:31 am

Тогава ще се ,,преоткрият,, и ще се ценят още повече!Трябва да тръгвам.

vladkavl
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 936
Регистриран на: ср апр 27, 2011 6:47 am

Мнение от vladkavl » ср юни 10, 2015 8:05 am

Добро утро мили приятелки!!! Със закъснение ЧЕСТИТ ДЕН НА ПРИЯТЕЛСТВОТО
Благодаря ви, че ви имам в живота си, в ежедневието си мислено и писмено, затова, че ме търсите без да имате нужда от мен, та дори и да си кажем само Добър ден :love: :love:

vladkavl
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 936
Регистриран на: ср апр 27, 2011 6:47 am

Мнение от vladkavl » ср юни 10, 2015 8:21 am

Наталка, привет!
Изпратихме оссмокласниците на добър час, още 4 години до завършване на гимназия добре, а след това каква ли врътка ще ни върти и нас, като чета диалога между Ани и Дидка ми настръхва косата............ мога да се помоля само за добър изход от тази ситуация.
Нели, снимки не съм качила мила, защото те са облечени с тоги и реално нищо не се вижда от тоалетите, след церемонията отидоха в зала за 2 часа, нещо като дискотека им направили, но нашата мома не се е снимала, тя има голям бюст от който много се притеснява и ми забрани да качвам снимки, прическа не дава да направим, за да може да си раздели косата и да скрие отпред каквото може, много е трудно при избор на рокли, все ходи леко прегърбена за да не се вижда, нейната приятелка е плувкиня, тя няма пък никакв бюст- в другата крайност е, и тя ходи прегърбена, за да не се вижда, че е равна отпред, едната крие, че има, другата, че няма... и така.
Дидка, по-голяма е от мен вече, благодаря ви за пожеланията, да се връщат и на вас и вашите близки!

vladkavl
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 936
Регистриран на: ср апр 27, 2011 6:47 am

Мнение от vladkavl » ср юни 10, 2015 8:24 am

Не мога да не се върна при тази компания. Кате, Нели, Верче, че и Натакла беше тук, сигурно ще се върне, много се радвам да се засечем, ще ви поднеса :coffee: и ще пожелая на всички ви прекрасна и късметлийска сряда :love: :love:

Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Мнение от dianakatou » ср юни 10, 2015 9:18 am

Добро утро! Днес е прекрасен ден! Не казвай, че не зависи от теб! Ако можеш да направиш поне едно добро дело, ако накараш поне един човек да се усмихне, ако помогнеш поне на един нуждаещ се, ако избереш да продължиш да обичаш, денят ще е повече от прекрасен! :love: :love: :love:
АНИ ,не зная защо ,но всичко ,което те "задушава " ми е много познато ,всичките ти опасения и страхове също .....
Не изоставяй себе си , колкото и да ти е притеснено хапвай ,защото стомаха се затваря (от опит ) и после идват други проблеми ...
не мога да коментирам ,но желая най-доброто и да намери верния път ,първо към себе си и смятам ,че всичко после ще се нареди ... трудна възраст !!!
Красив и усмихнат ден !!! :) :) :)

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » ср юни 10, 2015 9:19 am

:giflo1: :giflo1: :giflo1: :giflo2: :giflo1: :giflo1: :giflo1: Добро утро, прекрасни приятелки! Сядам на :coffee: с вас! Ани, спри да се измъчваш - много деликатно е положението на сина ти и ти трезво го разбираш,напълно заставам на твоя страна - Дидка все още е далеч от подобни терзания и мисли и разсъждава от нейна позиция - свободолюбие и ненамеса в личният живот,но в живота не е така,когато си майка на пораснало момче и то се намира в съвсем податлива среда,сам, без сънародници, без близък човек до него лесно може да се подхлъзне в неправилната посока,приятелката му е с прогресивно мислене,искала е от него само положителни неща,но има и такива хора- отстояват само и единствено на своето искане и мнение,визирам Мони. Жалкото е за теб,намираш се в толкова объркано и никакво положение -искаш да помогнеш на детето си,а не се получава, също като теб моята дъщеря преживя такъв момент в живота си - от първи до дванайсти клас завършваше с отличие,четеше Фройд,децата си успях да науча да четат много,подготви се да следва психология,но уви, това момче успя да пречупи силното й желание да учи - ето на това му казвам вмешателство,тактично и кротко се мъчех да й внуша да следва мечтата си,но не се случи,после рухна съсипана от катастрофа предизвикана от това момче,което си купи с пари книжка, напълно раздробена капачка на коляното, три операции,две години тичане и престой в болници,прохождане в Павел баня,психиката й не издържа,въпреки че е много силна, заяви че за него няма място в живота й,положих много грижи да възвърна останалото в детето ми,цялото семейство се обеденихме,обградихме я с много обич,грижи и разбиране,а сега берем плодовете - получаваме безкрайна обич,уважение и грижи от нейна страна, вече осем години работи в Гърция на едно и също място,отговоре човек еразчитат на нея,а колегите й гърци казват,че за пръв път виждат толкова интелигентно,морално запазено и разнострани интереси момиче,обичана и уважавана е, сега се моля за Мони, дано получи своя шанс да излезе от тоя кръг и поеме към доброто. Мила Ани, не преставай да пишеш,така ще ти е по-леко, всеки човек има различна гледна точка, то е казано -сто човека, сто мнения,не се отчайвай,само с добро говори на сина си,избягвай острия тон и наставления,че теб ли ще уча миличка,ти си педагог,надявам се само на добър изход,успех. :love: Дълъг пост се получи,но нали сме майки,като споделяме помежду си ще извлечен по нещо полезно. Хубав и приятен ден на всички! :hug:


Заключена