Как тече денят на Веселите готвачи? - Юни-Юли '15

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
nelale
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1739
Регистриран на: пет юни 25, 2010 9:14 am
:: 102 рецепти от nelale
:: 1475 снимки от nelale

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от nelale » чет юни 11, 2015 11:25 pm

Ани, хубаво е, че Мони споделя с теб:) Поне знаеш какво става, макар че на този етап то не е хубаво. Важното е,, че не се е изолирал от теб:) Майка си -винаги ще го мислиш. ще преживяваш. Ти как разбра за проблема с алкохола при него, той ли ти каза сега ,че пие и пуши? Защото виждам как ти споделя за това с брака, за това, че тя му липсва. Има деца , които нищичко не казват на родителите си .


Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » чет юни 11, 2015 11:29 pm

:giflo1: :giflo1: :giflo1: :heart: :giflo1: :giflo1: :giflo1: Нели, аз съм достатъчно зрял човек за да разбера за какво иде реч, нямам нужда от пояснение кой, какво е искал да каже, всеки си е свободен да си говори каквото мисли,но не винаги това се оказва вярно за даден случай - тук се касае за една разтревожена майка,за бъдещето на момчето й, тя сподели мъката си,а получи урок по свободолюбие,ненамеса в живота на сина си и т.н.,питам се кой да му помогне,кой да го посъветва, ами много ясно - майка му,той си няма никой друг, извинявайте милички - сега мислите така,но като ви залюлее живота с по -големи деца от ляво на дясно и от дясно на ляво спомнете си за всичко това - случая със сина на Ани.

nelale
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1739
Регистриран на: пет юни 25, 2010 9:14 am
:: 102 рецепти от nelale
:: 1475 снимки от nelale

Мнение от nelale » чет юни 11, 2015 11:33 pm

Ей ме пак:)
Дианка,как е сина ти, маже ли крем, заздравява ли лицето?
Миле, мерна ми сепреди дни , че си писала , че от три години си тук във форума, любопитно ми стана за другите от кога сте тук.
Кате/сф/ бнлагодаря за милите думи за пощальона, засмях се:)
Йоанка и Илинка къде са?:)
Натали, благодаря, мила, и за съболезнованията и за клипчето.

Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Мнение от dianakatou » пет юни 12, 2015 12:04 am

Преди да пожелая лека нощ искам да дам кураж на АНИ и да ти кажа ,че повечето млади хора имат такъв стадий ....
От време на време и моя син ме стряска , и не смята ,че не е прав ....
Всичко знаят и не искат съвет за живота ...
Аз също като теб съм паника и не мога да се успокоя лесно ....имали сме доста преживявания .. надявам се да порастне и да хване живота в ръце ,а не живота да го води ,където иска ...
Майка съм на 26 годишен младеж не спирам да го съветвам ,знам ,че не винаги му е по вкуса , но за да съм спокойна трябва да съм близко до него ...
За всичко имаш право от гледната точка на родителя .....
и тъй като съм в чужда държава разбирам и споделям всичките ти опасения ....
Аз съм ,НЕЛИ от твоята партия :wink: тъй като тренирах лека атлетика доста години също нямам голям бюст ....след като родих направо се чувствах като Памела Андерсон ,след второто раждане отново .... и след третото ...сега съм нормална ,но все си мисля тайничко друго си е да бе маааалко по-голям .... Който каквото няма това иска .... здрави да сме само .
Момичета ,началото на август ще пътувам за Бг .... и началото на септември живот и здраве обратно ...Виви няма търпение да отидем и да правим лютеници и компоти ,че тук само мързелуваме .... и да мирише на Бг ( на печен пипер ) . :chef:
Днес направих един шопинг и останах много доволна от себе си :yee: купих си две черни рокли (едната черн дантела с бежова подплата и далнтелен 3/4 ръкав ,а другата права до и малко над коляното само смалко дантела около деколтето ) .... и съм щастлива по детски .... защото все търся нещо краисво ,стилно и практично .... и мисля ,че съм в десятката .... поне тоя път ...не са летни повече пролетно-есенни ,но няма значение .. важно ,че обнових гардероба . На 18 юли сме на сватба много наша и трябва нещо по-специално и стилно ,най-вероятно мъжа ми да работи ,но ще отидем с децата ,че и ще е на чудсно място и трябва да съм хубава ,за едната вечер мога да сложа по-тъмна ,но за сватбената церемония и масата искам нещо леко ,ефирно и с цвят на лято .... бях купила на мъжа ми пясъчен цвят панталон и коралово -оранжев цвят риза ленени ,заслужават си и парите ,но няма да може да ги облече ,че си мислех да търся нещо в коралов цвят .... сега е по-лесно ,което ми се хареса ще купя ,за да не се съобразявам с партньора си ..... Виви иска семпло и розово ,стелиош без претеции засега поне ...Ох ,разказах ви цяла одисея .... спожелание за лека нощ ви оставям !!!! :love:
Изображение
НЕЛИ ,благодаря казва ,че го поддържа местото ,има някакъв компекс ,но все още е прясно и се опитвам да му давам кураж .... допреди малко търсехме заедно промоции на суперите във Франция ,които са наблизо около него ,за да пазарува по-икономично .... ами да ,досега други пазаруваха .Иначе му харесва да готви и ми изброи листа с покупки ,които е направил днес .... по-точен е от жена ...на кого ли се е метнал ?! :thinking:
Аз съм във форума от 3 години ..... преди само четях ,но не пишех .... докато се престраших и сега няма спиране .....
Но сега знам ,че някой мисли освен близките ми мисли за мен и не се ли появя ме очаква ..... какво по-хубаво от приятелството !!! :love:


Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » пет юни 12, 2015 12:22 am

Здравейте, приятели!

Нели, моите съболезнования! Да почива в мир баба ви!
Ани, мила, разбирам тревогата ти и тя е напълно нормална реакция на една загрижена майка. Напълно съм съгласна за влиянето на средата. Болно ми е като гледам как страдаш и от цялото си сърце ти желая да има добро разрешение на проблемите. Бог да ти даде успокоение, а на Мони - разумност. Дано да срещне достойни хора и промени начина си на живот. Алкохолът няма да му помогне и дано да успее да го проумее на време. Деверът ми го осъзнава това, но е доста късно. Животът му е бил подобен - избагвал е жените, които му влияят положително, алкохол, "приятели" (за чашката), зарязва следването, жени, които му влияят отрицателно , работа докато е бил по-млад е успявал да намира, но след това......така си е пропилял живота. Сега чак разбира, но е малко късничко.
Освен да се молиш на Бог, не знам какво друго можеш да направиш. Бъди до него, когато той има нужда да разговаря с теб. Покажи му, че се тревожиш като майка, но може да разчита на теб като на приятел.
Дано скоро успееш да ни се похвалиш със сина си! Ние сме с теб и когато ти е тежко, знай, че можеш спокойно да си излееш болката! :hug:
Помисли за здравето си - то е много важно.

Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » пет юни 12, 2015 12:36 am

Дианка-сладуранка, честити рокли. Със здраве да си ги носиш!
Ние с Дани сме сами. Таткото замина в командировка. Изкарахме една нощ, остава и тази нощ. Добре, че мога да разчитам на Джон - сутринта той го заведе на училище, понеже аз излизам доста рано за работа. Утре се договорих да отида на работа след като го закарам на училище, а Джон да го вземе. Колко е хубаво да имаш такъв приятел.
Днес има няколко пакета в пощата и единия трябва да е телефонът ми. Е, сдобих се и аз със умен телефон :).
Много ме глези мъжо. Споменах му за тостер и веднага ми поръча.
Ани, ти каза, че си си купила такъв тостер, където едновременно ти прави и яйца (по вкуса на клиента :)), и шунка или каквото си харесваш ти затопля и всичко излиза готово по едно и също време, готово за хапване. Още не съм го пробвала. Малко голям ми се вижда. Аз исках за 2 филийки, но е нямало и е взел за 4. Какви са твоите отзиви за тостера!
Мисля си за всички вас! Поздрави и прегръдки!
Днес ми беше последния работен ден в едното семейство. Вече ще съм само понеделник и петък и ще имам много свободно време. Обещавам всеки ден да пиша :)

Потребителски аватар
AnnaJames
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
:: 154 рецепти от AnnaJames
:: 190 снимки от AnnaJames

Мнение от AnnaJames » пет юни 12, 2015 1:06 am

Здравейте, мили приятелки!
Нели, Мони винаги е споделял с мен, понеже знае е няма да му пиля на главата излишно. За алкохола, и видях, и той ми каза - нали бях с него 2 дни, през цялото време цигара от цигара, бутилки навсякъде, и като седнахме да гледаме филм вечерта - 6 бири ги излока ей така, на екс. Той пред мен твърдо не смее да пие, понеже знае че се разстройвам...от баща ми...но ми каза "Докато бях с Чохи, по малко пиех, сега всеки ден пия докато припадна, иначе не мога да заспя". После, мен много ме е страх да не почне марихуана - както той ми казва, марихуаната не се смятала за дрога в Калифорния, и колегите му я пушат на работното място. Той ми казва, че понеже много му лисва Чохи затова пие така, казва ми "Този град ме пронизва до костите, всеки ден гледам бездомните по улиците, видях как един го ограбиха на нашата улица, това ми бърка в здравето". И почнал да псува...на всяка 2ра дума псувня, така се било говорело около него. Абе, объркана душа е в момента, а не беше така преди. Той като живееше в Кларкстън, беше на 2 часа от нас, като има нужда по помощ, сме там, а сега...никои...Като ме изпращаше на летището, като ме прегръща е целува, и после го гледам...с червени очи, напълно самичък сред тълпата...който и да е, и най-силния човек, такава самота ще го срине, и както е почнал да търси утеха в алкохола...Аз съм била така, сам-сама в непознат град, ако не е Гари да се върна да му каша как ми е минал денят, да му се оплача, да ме разбере, не знам къде щях да съм. Мони и Чохи бяха така, той ми казваше как когато имаше проблем в Кларкстън тя му е била опората, затова той всъшност отиде в Сан Франсиско, понеже нея я приеха да следва там, и той отиде там да е с нея. И двамата са емигранти, от различни култури, борят се с един непознат свят, който ги гледа накриво, понеже са чужденци...ама по-леко е двама, това е много голям психически товар за един младеж да изтърпи сам, и то в опасен град.

Кате, аз разбрах че това е мнение на дъщеричките ти. Децата често не разбират че не са част от семеиство, не са само те, а всички в едно семейство са свързани. Ако се тръгне по този начин, никой да не се "меси" на никого, това значи никои да не се интересува от никого. Ако реално това стане обаче, на самите деца няма да им хареса изобщо.майка ми така на времето, само любовниците я интересуваха, и брат ми остана неграмотен, а баба ми като и казваше, майка ми "Не ми се меси" . Е, сега баба ми я нама, и няма кой да се меси на майка, ми, ама последиците от грешките на майка ми, една от които е че брат ми умря млад, и с неуреден живот, остават.Мисля че го казах и преди, много млади хора не виждат разликата между месене и реална загриженост, в трудни моменти, и отхвърлят ценни съвети от и без това много малкото на брой хора които могат да им помогнат...което е много жалко. Разбира се, ако искаш да ми пишеш на лични, много ще се радвам.

Йоанче, Диянче, Мами, благодаря ви много за милите думи, и стискайте ми палци, на мен и детето ми, че не мога да го гледам как страда и то реално без да трябва да е така.
Изображение "
Последна промяна от AnnaJames на пет юни 12, 2015 2:05 am, променено общо 2 пъти.
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
Изображение

Потребителски аватар
AnnaJames
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
:: 154 рецепти от AnnaJames
:: 190 снимки от AnnaJames

Мнение от AnnaJames » пет юни 12, 2015 1:54 am

Сега за по-всекидневни неща...Йоанче, моя тостер за сандвичи и яйца е малък, от този тип
Изображение
от него съм много доволна, в него правих и едни сандвицхи от тортили, като кесадиа, но повече ми харесаха, понеже отвън стават хрупкави, а от вътре - мекички. Аз имам тостер специално за кесадии, но ми стават сухи.
Йоанче, напълно те разбирам за Джон. Гари когато работеше за полицията преди го бяха пратили на академия за бойни изкуства, за 1 месец, той се връщаше през уикендите, но през седмицата бяхме сами с Мони тук на хълма, и аз като не мога да шофирам...бяхме направо за мустака. Добре че Мони имаше за прятели един учител от гимназията, и дъщеря му, те ни помогнаха когато едното ми куче си сряза стъпалото и трябваше да се воид на ветеринар. Абе, човек има нужда от хора около него. Аз с нетърпение чакам да почнеш да пишеш всеки ден - и на мен утре ми свършва учебната година, и оставам само на моите класове и изпити...направо ще ми се види като безкрайно много свободно време!

Влади, нашето езеро, Diamond Lake, е студено, ама не е чак като Ери, Ери го знам, бяхме там веднъж докато живеехме в Мериланд, то е почти като Тихия океан на температура. Нашето езеро става за енергично плуване, ама така само за жабуркане е студено. Аз преди плувах всяко лято, поне 3 пъти седмично, ама сега като ме нагъна тази фибромиялгия, съм станала много чувствителна на температурни промени, И не мога да плувам преди да стане поне края на юни. Като бях във Варна плувах от май до октомври, хубаво време беше. Абе, от Черно море по-хубаво няма - тук, два океана, единия солен като саламура, чак кожата те боли от него, другия лед-студен - ти препязва дробовете, а пък езерата са с прясна вода, не е толкова кеф като в леко солена. Дето викят...вода гази, жаден ходи - и аз - сума ти водни маси наоколо, а няма къде са си поплувам като хората. На басейн ходех преди, като работех при индиянците, те имат хубав спортен комплекс, ама сега не ми се ходи там само за плуваме, 40 минути с кола, а и водата е пълна с хлор; затова ще изчакам да се оправя и ще се бухна в нашето езеро, поне ми е близо и безплатно.

Диянче, прекрасни покупки, и за всекиго по нещо! Браво и със здраве да си ги ползвате! :thumup:Аз взех че се вдъхнових от теб И реших че ми трябюа шопинг терапя..и както съм болна не съм за никъде, се разтурсих по нета И си поръчах 3 готварски книги, за готвене на пара, от Амазон... Мони ми беше правил гифт-карта за 50$ за деня на майката, реших да оползотворя част от тях. На старо са, за по 5-7$ заедно с пращането, И реших че като не мога да ям стхе чета за ядене, дано ми дойде апетита! А за печените чучки направо ти завиждам благородно!
Пожелавам ми отново прекрасен ден, и прегръдки на всички!

Изображение
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
Изображение

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » пет юни 12, 2015 6:22 am

Добро утро!
Пак ще повторя ,че разбирам ,съчувствам на Ани,просто споделих мнението си за Чохи,сметнах,че твърде много съжалява за нея,което също е нормално,но за да се стигне дотук има причина.Просто така описваше ситуацията сякаш без нея няма да просъществува.Да,разбрах всимко.....Все едно го подценяваш.Тя е еди какво си пък той...Съжалявам,оттук нататък по тази тема ще чета,няма да коментирам,различни сме,но те ценя и спирам.

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » пет юни 12, 2015 6:38 am

Нели,съболезнования за баба ви!Светла й памет!
Аз пища от около пет години и изобщо не ми тежи,напротив,много добре се чувствам...Само да не ми се разсърдят сега всички за моите изказвания.Но до този момент винаги сме си споделяли искрено(поне така мисля)
Всички ви обичам,но аз съм си чепат характер,никого не съдя,не давам акъл.От тук ,,взех,,много уроци,в смисъл ,че някой с споделил нещо за себе си,аз взимам извода за мен.Тук Йоанка ме научи да ПРОЩАВАМ,без да цели това..,тя пишеше в деня на прошката.Просхих на майща ми,простих на мъжа ми,на баща ми,бях в обтегнати отношетия с тях.Проговорих и на етърва ми ,три години й обръщах гръб като я видя.От двете изречения на Йоанка стигнах до тук...Днес е след години сръдни от моя страна,споделяла съм колко книги изчетох за прошката,защото ,,късах,, със всеки и не ми минава вярвай ми.Само някой да каже да се сдобрим,още повече се сърдех..Сякаш не съм била аз тогава..Може би и с възрастта поумняваме...Промених някои неща в себе си.Реших да бъда друг човек,по-мек...БЛАГОДАРЯ ЙОАНКА!
Кате,да реших да е в София,мното ще съм благодарна,ако ми откриеш ,няма проблем частен преглед..или друго,просто някой мн.добър специалист.Благодаря предварително!


Заключена