Как тече денят на Веселите готвачи? - Юни-Юли '15

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
dianakatou
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1068
Регистриран на: вт фев 14, 2012 10:37 am
:: 9 рецепти от dianakatou
:: 119 снимки от dianakatou

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от dianakatou » нед юни 14, 2015 5:27 pm

Аз ,благодаря !!! Първо ,че съм успяла да ти приповдигна настроението и за миг съм те накарала да помечтаеш ..... и второ за добротата и искреността ,с които се отличаваш !!! :love: MAMI , :love:
Изображение
Колкото до Гърция е вярно всичко ,което описваш ,но който не го е видял не може да разбере стойността на думите ти .....
селцето наистина е един рай ,ние ходим рядко ,защото има и около нас много красиви плажове и кътчета ,но си заслужава да отскачаме и там ,че е сравнително близко 12-13 км. много завои има само ,но когато хапваме във хола се вижда тая красива гледка цялото синьо в едно морето и небето ..... и апетита ми се отваря още повече !!! :roll:
Там са всички роднини на свекърва ми и ни обичат много ,но всичко е до време и желание ....
Изображение


Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » нед юни 14, 2015 7:14 pm

Привет, приятелки :)
Както Танчето предположи бяхме на ранчото :) Мъжа замина още в четвъртък, а аз в петък след работа с автобуса. Работа много, но ми действа разтоварващо. Засяхме още пипер, патладжан, зеле, тиквички, а бе май само боб и бакла не сме бучнали :wink: Оплевих прецъфтелите пролетни китки, сях хризантеми, невена и тагетиса са като малки слънца, розите ухаят :) Лозето искаше връзване, ягоди и череши брахме. Другия уйкенд ще прекопаваме, пък и малините ще са готови до тогава. На един съсед му се роди внуче, че поляхме радостното събитие :) Не взимам компа там, че нещо не мога да го тръгна пустия мобилен нет, може и от флашката да е, не му разбирам и май ще ходя до оператора да ми налеят малко акъл :) Сега наваксвам с домакинстването и изчетох каквото сте писали и споделяли.
Надявам се да сте здрави и хубава де е вечерта ви :)
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » нед юни 14, 2015 9:16 pm

Спокойна нощ и сладки сънища!

Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » нед юни 14, 2015 9:57 pm

:giflo1: :giflo1: :giflo1: :night: :giflo1: :giflo1: :giflo1: Привет, момичета! Малко късничко ви пиша,но сега се прибрахме с Митака,бяхме с децата навън,седнахме на заведение, хапнахме,поиграхме с Тони и се разделихме,винаги е сладко и красиво преживяното с детенцето,получих много целувки и увещания колко много ме обича,а мен,не ме питайте,готова съм на всичко за него. :thumbsup: Натали, прекарвате си чудесно на село,само като чета какви грижи полагаш за цветята и зеленчуци,но по -важното е да се чувствате добре и щастливи с мъжа ти! :clap: Дианка, разкошна душица си! :love: НЕЛИ, КЪДЕ СИ? Лека и спокойна нощ на всички! :hug: :hug:


Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » нед юни 14, 2015 10:52 pm

Привет от мен!

Защо толкова бързо свършват почивните дни?!
Вчера цял ден мързелувах. Днес - пак. Момчетата ми отидоха на урок по плуване, след това на рожден ден и накрая минали през магазините и още се размотават. Аз пооправих малко, но хич не си давам зор - остава подредено докато се приберат :). Трябва да се захващам с лилавото зайче, но нещо не ми идва музата - само разглеждам картинки и се опитвам да се настроя.
Влади, тук се изваля миналата седмица и сега е много горещо. Ще става и още по горещо. Все пак съвсем скоро настъпва лятото.
Даниел и утре е на училище до обяд (удължиха малко учебната година заради снежните дни, които бяха доста). После ще има две седмици свободна програма- ще се забавляваме в къщи, след което започва няколко лeтни лагера - рисуване, театър, танци, плуване и спорт. В края на август още две седмици свободна програма, после на почивка и сигруно ще изпуснем първата седмица от училището. Защо започват толкова рано учебната година, не знам :?
Говориха да започва поне след Labor day, ама май няма да стане. Но ние тогава си резервирахме почивка и ще изпуснем първите дни.
Натали, браво на вас. С желание вичко е приятно. А и си е друго да си хапваш плодове и зеенчуци от градината.
Нели, честити маки роклички. Аз рокли рядко нося, но ми харесват особено през лятото.
Поздрави и прегръдки за всички! И до скоро!

Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Мнение от sladki64e » нед юни 14, 2015 11:01 pm

Трудно ми е да се отделя от тук. Ще попиша още пък дано след това се стегна.
Мами, прекарали сте си чудесно в компанията на това прекрасно момченце Тони.
Дианка, много е красиво. Иска ми се поне следващата ни почивка да е на някой гръцки остров.
Дидка, говореше по-рано за рождения ден на Зари. Кога е, че нещо не мога да се ориентирам.
Ще приключвам, че след малко ще се приберат и едва ли ще мога да свърша нещо от моите неща.
Лека нощ и сладки сънища!

nelale
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1739
Регистриран на: пет юни 25, 2010 9:14 am
:: 102 рецепти от nelale
:: 1475 снимки от nelale

Мнение от nelale » нед юни 14, 2015 11:03 pm

Тук съм , Кате, малко поизлезнах тази вечер. Ходихме в едно заведение до езеро, беше приятно.
Сутринта не легнах, преодолях си мързела и тренирах, аз подскачами се потя, а вижте го този наглец какво прави през това време, специално си прекъснах тренировката за да заснема неговата.

nelale
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1739
Регистриран на: пет юни 25, 2010 9:14 am
:: 102 рецепти от nelale
:: 1475 снимки от nelale

Мнение от nelale » нед юни 14, 2015 11:14 pm

Ей ме и мен след цаца,сач, картофки и какво ли още не. Направих сериозна фотосесия на една приятелка покрай езерцето, та и тя ме щракна два-три пъти.
Йоанче, дано да ти дойде музата за заека. :) Да го покажеш после:)

Потребителски аватар
AnnaJames
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: съб сеп 27, 2014 11:24 pm
:: 154 рецепти от AnnaJames
:: 190 снимки от AnnaJames

Мнение от AnnaJames » нед юни 14, 2015 11:39 pm

Здравейте, момичета!
Ето моята кучешка история - това се случи преди 11 години, когато бяхме наели една къща с двор в Спокеин. Тогава имахме едно много красиво куче, чисто бяло, порода Самоед, бяхме я взели от паунд в Балтимор, преди да се преместим на запад.
Изображение

Не щеш ли, под основите на къщата се беше заселил един скункс, който ми ровеше в болкука нощем,
Изображение
и един ден се "скарали" с Чара и скункса я напръскал. Който не е помирисвал скункс - миризмата напомня комбинация на силно развалени яица и пробита отходна канализация. Горкото ми куче вонеше толкова силно, че в къщи не се дишаше - къпах го с няколко силни шампоана - никакъв ефект. Почнах аз да питам наляво, надясно какво да правя, и хората ми дадоха 2 идеи - да я изкъпя с лимонов или с доматен сок. Купих аз 3 големи бутилки по 2 литра концентриран лимонов сок, и 3 големи кутии по 2 литра доматен сок, и първо опитах линоновия сок, без никакъв ефект освен че ми се ароматизира банята. Дойде реда на доматения сок, и аз понеже исках да мия избегна стените на банята след процедурата с Чара, взех най-големия ми леген, сложих го на двора, изсипах доматения сок вътре, и извиках Гари и Мони да помагат. Дори се облякох с бански, за да не ми станах дрехите целите в домати. - И настана една гледка - Чара се мъчи да излезе от легена, квичи жално, домати хвърчат навсякъде, хората се спират от улицата и зяпат, а ние тримата търкаме ли търкаме с доматения сок. Мони вика "Някой ще се обади на дружеството за защита на животните, изглежда като че кучето живо го дерем". След усилено търкане в разстояние на 15 минути я изплакнахме, и о ужас...кучето не само че вони, но и се оцвети в розово! Почнахме да я плакнем в банята, сипах отгоре и лимонов сок - никакъв ефект, като се фиксира това розово, няма избелване. Аз съвсем се отчаях и отидох в един магазин за домашни любимци да ги питам какво да правя, те ми дадоха една бутилка с препарат на биологична основа, който разгражда миризмата, обаче е трябвало да се сложи преди миенето, защото от всичките купания скунксовото олио и било проникнало в кожата и вече няма отърване. Така че, продавачката ми каза, изчакайте миризмата да се износи сама, може би няколко месеца. Горката Чара трябваше да преживее следвашите 6 месеца не само миризлива, но и в различни разцветки на розовото, докато се отмия този цвят смени поне 6 разцветки! Така научих два житейски орока - първо, когато ставa дума за скункс, питай специялист, не комшиите, :read: второ, никога не къпи снежно бяло куче с доматен сок. :wink: и трето, розовия цвят отива повече на рози и залези, отколкото на кучета. :ooppss:

Прекрасен, розов ден на всички от мен!
Изображение
Каквото заслужава да бъде направено, заслужава да бъде направено с любов.
Изображение

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » пон юни 15, 2015 6:18 am

Добро утро!
Успешна нова седмица!
Ани :) ..


Заключена