Как тече денят на Веселите готвачи? - Юни-Юли '15

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1888
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 582 снимки от sladki64e

Re: Как тече денят на Веселите готвачи?

Мнение от sladki64e » съб юли 18, 2015 9:51 pm

Късен привет от мен!

Влади, тук беше приятно времето. Тази сутрин валя кратко. Утре вече става горещо. Но ми се струва да е по нормално от други лета. Вечер даже се залаждаше.
Тези дни четох някаква статия за месото в Бг. И по-точно за контрола, който "куца". Един лекар разказваше за проблема с антибиотиците, тъй като те се дават с храната на животните. От там и хората, които ядат месо, стават резистентни към антибиотиците. Говореше, че изобщо не трябвало да се яде пилешко месо от България. При вносното имало по-стриктен контрол. Тук имаше птичи грип наскоро и масово умъртвяваха цели ферми, които са били застрашени. Вчера пак по новините известиха кои храни - замръзени пилешки храни, от които хората се разболяват от салмонела. Хубавото е, че се известяват хората и който е закупил тези храни, да вземе мерки, връщат ти и парите. И въпреки, че тук контролът е по-надежден пак има подобни случаи.
Ще ви пожелая лека нощ и ще си полегна малко и аз. Нещо много ми е дремливо днес :)
Изображение


Потребителски аватар
mami48
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 6242
Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm

Мнение от mami48 » съб юли 18, 2015 10:31 pm

:giflo2: :giflo2: :giflo2: :heart: :giflo2: :giflo2: :giflo2: Дидка,недей мила,остави тъгата,мъката да си ходят,мисли само за хубави неща, сега ще ти кажа нещо -нямах намерение да го споделям с никого,но ти ме провокира,помниш бях споделила,че преди години след като брат ми сложи край на живота си изпаднах в жестока депресия,почти две години не напуснах дома си,не стъпих на земя,после прекъснах посещението при психиатър и с помоща на съседка успях да преодолея постепенно нещата,сега усещам отново ме обзе оня,същият страх,че ако излезна сама от къщи ще ми стане лошо,ще падна и хората ще ме съжаляват и надсмиват - това стана скоро,когато почти изравних границите,много зле се почувствах,беше ми много лошо -вчера споделих всичко с личния,той ме попита искам ли консултация с психиатър,отказах, сега ще говорим с него през ден,говоря за личния,той ми е много близък и ми помага винаги, много ми е тревожно,а това не бива да го допускам,защото ще изпадна пак в паническа зависимост,днес гледах предаване за хора като мен,беше ми безкрайно полезно,така се стегнах,трябва да си го наложа иначе става лошо - написах ти всичко това за да те предпазя от излишна тревога и притеснения,послушай ме,ако някой ми беше говорил тогава,може би нямаше да се случи всичко през което минах,но живот,каквото има да се случва,просто се случва,важното е да сме здраво стъпили на земята и което можем да преодоляваме с лекота. Прости ми, мила Дидка за дългия пост,но много искам да ти бъда полезна,поне с нещо малко. :love: :love: :love:

gigi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 757
Регистриран на: съб май 30, 2015 12:16 am
:: 374 снимки от gigi

Мнение от gigi » съб юли 18, 2015 11:02 pm

Здравейте,момичета!Викам си,докато съм на почивка няма да пиша,че всички домашни са около мен.Но не издържах,особено като прочетох какво е написала мамчето.От такова състояние се излиза само с близък човек.Аз загубих ненадейно майка ми ,която беше на 55 години.Това беше през 2001 година.Голямото дете беше на 1 година и 9 месеца.Тогава исках и аз да умра.И тогава се намеси моят съпруг.Е,няма да ви лъжа,че бяха много трудни 5 години.И запомних от него ,че от това състояние мога да си помогна само аз.Та мисълта ми е ,че само близки хора могат да ви помогнат.Е аз не съм това усмихнато момиче вече,но животът ми продължава.Така,че дерзайте !
Това е от мен.Приятна вечер пожелавам!

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » съб юли 18, 2015 11:14 pm

Благодаря Кате,но няма нужда от такива неща.Просто стреса в ежедневието е голям.На работа не ми вървят нещо нещата ,промяната не е по мой вкус.Мисля си как си усложняваме живота.Така както върви ще търся нова ,ще почакам още малко.Не се чувствам стабилна..Имаш нямаш работа не ме депресира,а ме изнервя.Това не е нито депресия,нито пък нещо сериозно.Да си тъжен понякога според мен  е нещо нормално.Не мога да бъда винаги с настроение на макс.


Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » съб юли 18, 2015 11:24 pm

Кате мами,това което си преживяла е много тежко,дори не ми се мисли кок си издържала..Дори не си спомняй,не се натъжавай наново.Моето е разочарование от действия или бездействия на обкръжението ми.Много уж приятелства изчезват и като теглиш чертата лелееее все по-малко.Ей такива житейски неща ме карат да се замислям..Обаче сега ще спра и ще ви пожелая прекрасна вечер!

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » съб юли 18, 2015 11:42 pm

Гинче,приятна почивка!
Аз днес проверих всичко по наемането на къщата,която харесахме.То пак имаше коментари и АКЪЛИ от приятелки,че е по-добре на хотел.Много се нервя ,че и бързо.Предпочитаме самостоятелна къща,АЗ искам да готвя и да за мен не е проблем.И смятам че пак ще си почина.Както и да е-къщата е прекрасна,с голям двор,зелена трева,детски кът.Идеята ни е максимално да сме навън,мога да си стоя в двора ,а малкия да играе.

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » нед юли 19, 2015 6:53 am

Добро утро!
Наталка виждам те,добро утро и прекрасен ден!

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » нед юли 19, 2015 7:10 am

Добро утро момичета!
Спах пет часа и кукнах..Утре ще ми се спи ама ..Може ако остане време днес през деня да спя.
Колко сме различни хората,вчера направо пак си скъсах нервите с една приятелка,същото стана и като се върнахме от Килифарево :D .Тега се смея ,но докато ми отмине.Че и тогава и сега ме убеждава колко е хучаво или в чужбина,или в хотел,ама настоявя,тя си знае басейн,да не готвела,да не перяла.Обаче ИДЕЯТА е ЗАРИ да смяни въздуха.Една такава къща позволява игра по цял ден навън и удобство за нас и мен основно преобличане,хранене да ми е под ръка.Много
ясно че няма да стоим само в двора,ще пообеколим околностите.Предния път бях взела тави и чинии за еднократна употреба,миех само чаши и прибори.Никакъм плоблем нямах.Колкото до прането,мръсното прибирах в торби и в къщи всичко изпрах.Какво ще правим в хотела,аз ще хвърча нагоре надолу и ще търсим кэде да играе
ще мъкнем торби,щото сутрин е студено,после става топло...Гледам я си викам аз ли не й обяснявам ДОБРЕ,или и тя отпада от приятелския лист.И пак ,,ама вие луди ли сте толкова пари да дадеде за тез треволяци,,.Че снощи пак правя ,,сторно,,на хората около мен,ами ако трябва никой няма да остане.Но да ме убеждаваш в нещо,което НЕ МИ Е УГОДНО,значи не ме познаваш.Това ме мореше снощи.Нещо не е наред с приятелската среда,и в служебната...

Потребителски аватар
didurana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 4152
Регистриран на: чет юли 29, 2010 12:28 pm

Мнение от didurana » нед юли 19, 2015 7:12 am

дпес съм ок :wink: :D
сложих боб,ще му сменя водата и пак съм тук...

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3898
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 171 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнение от Sirena » нед юли 19, 2015 7:12 am

Добро утро :)
Пропуснала съм доста и наваксвах :)
Снощи късно се прибрахме от село и сега мъжа е дневна смяна, станах с него, че ще метна прозорците :) Пазете се да не завали :D Имам чистене, пране, обичайните действия докато си почивам :)
Кате, свекър ми има страшна анемия, но не могат да разберат от къде е, храни се с месо, цвекло, смокини. Тъпча го с каквото прочета и чуя, но на 6 месеца влиза в болница за кръвопреливане. Последния път беше там 1 месец, точно по Коледа и нова година. Добре, че сина е кръводарител и с приятелите си дават кръв за дядото.
Дидка, :hug: :hug: :hug:
Сега ви оставям, че пералнята вика :) До после.
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."


Заключена